tag:blogger.com,1999:blog-1962282558917369434.post6409078736611019197..comments2022-12-08T10:54:22.697+02:00Comments on Suklaahirviön mässymaailma: Se voi tapahtua kenelle vain!suklaahirviöhttp://www.blogger.com/profile/13253869720526623092noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1962282558917369434.post-50685679144191008592009-10-19T23:23:24.366+03:002009-10-19T23:23:24.366+03:00Oiiiii! :) Kiitos Ta-Miit ohjeesta! Varmasti menee...Oiiiii! :) Kiitos Ta-Miit ohjeesta! Varmasti menee muuten kokeiluun! Tykkään tosi paljon suklaisista jutuista.. Tuo olisi hyvä syy ostaa konjakkia. Meillä mies tykkää konjakista, muttei ole saanut sitä aikoihin, kun emme ole ostaneet. <br /><br />Kumma juttu että vaikka en juo kahvia, niin kahvi ja suklaa leivonnaisissa saa mut HULLUKSI! :)suklaahirviöhttps://www.blogger.com/profile/13253869720526623092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1962282558917369434.post-56537337564177811002009-10-19T21:44:40.178+03:002009-10-19T21:44:40.178+03:00Laitanpa sinulle oman kestoherkkurakkauteni, johon...Laitanpa sinulle oman kestoherkkurakkauteni, johon en taida koskaan kyllästyä. Hieman vaivalloinen ja useita kulhoja likaava väsättävä, mutta IHANA:<br /><br />MOKKATORTTU<br /><br />POHJA:<br /><br />150 g Digestive-keksejä (tätäkin voi varioida mieleisekseen)<br />75 g sulatettua rasvaa<br /><br />TÄYTE<br /><br />4 liivatelehteä tai tai noin ruokalusikallinen liivatejauhetta<br />½ dl vahvaa kahvia<br />150 g tummaa sulatettua suklaata tai maitosuklaata, jos haluaa miedomman suklaan maun<br />150 g ranskankermaa<br />½ dl sokeria<br />2 munaa<br />2 dl vispikermaa<br />(1-3 rkl konjakkia, kahvilikööriä tai mitä nyt sattuu herkullisimpana pitämään)<br /><br />1. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai survimella. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Levitä muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. <br /><br />2. Liota liivatelehtiä n. 10 min kylmässä vedessä. <br /><br />3. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. <br /><br />4. Vatkaa kerma vaahdoksi. <br /><br />5. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuumaan kahviin. <br /><br />6. Seuraavaksi sekoita sulatetun suklaan joukkoon ranskankerma, sitten konjakki ja kahvi-liivateseos. Sekoita joukkoon muna-sokerivaahto ja kermavaahto. <br /><br />7. Kaada massa murupohjan päälle ja anna vetäytyä noin 3 tuntia jääkaapissa. Voit koristella tortun esim. kermavaahdolla, veistetyillä suklaahippusilla, suklaaströsseleillä, mariannemurskeella tai mitä nyt vain sattuu mieleen juolahtamaan.TA-MIIThttps://www.blogger.com/profile/04538119126123908329noreply@blogger.com