tiistai 14. joulukuuta 2010

Äetmuorin tarinoimaa

Äetmuori aina kertoo puhelimessa kiintoisia juttuja elämästä siellä vanhalla kotseudullani. Nyt hän kertoi miehestä, joka pesee hampaat vain silloin, jos on 'menossa' jonnekin, eli vaikkapa juhlaan! Kyseessä on Muorin naapuri. Muori oli tavannut tämän miehen kadulla ja mies oli kertonut tulleensa juuri hammaslääkäristä. Hampilääkäri oli kuulemma päivitellyt hampaiden huonoa tilaa ja mies oli kertonut pesupolitiikastaan. Lekuri ei ollut siihen mitään sanonut, mutta katsonut pitkillä kyllä! Mies ei aio muuttaa tapojaan, sanoo olevansa liian vanha oppimaan [hän on n. 60 v.] Muori ihmetteli mulle, että tällainen mies on löytänyt itselleen fiksun - Muorin kielellä siis varakkaanoloisen - naisystävän.

Jotkut vanhemmat naiset on kertoneet, ettei ole helppoa löytää 'hyvää' miestä joskus 5-6-kymppisenä. Miehiä on siihen mennessä kuollut enemmän kuin naisia ja kaikki hyvät ovat varattuja. Ja sitten vapaiden ikämiesten piirissä elää tietysti toive NUORESTA naisystävästä. Viisi-kuusikymppinen mies ei katso pariutumisaikeissa välttämättä sitä viehättävää 50-vuotiasta naista, vaan jahtaa kolmekymppisiä. Tyhmää.

Kai tuollainen hammaspeikkokin sitten jollekin kelpaa. Mulle ei kelpaisi. Sukliksella on muutama ehdoton EI mitä tulee miehiin. Yksi niistä on huono hygienia, johon lasken myös hampaiden pesemättömyyden.

Mun lapsuudessa muuten syyllistettiin kouluhammaslääkärissä aika tehokkaasti ne lapset, joilla oli reikiä. Mä olin yksi niistä. Aina olen pessyt hampaani jne. mutta siihen aikaan ei taidettu tietää/välittää siitä että hampaiden reikiintyminen ei johdu PELKÄSTÄÄN pesemättömyydestä. Myös Siukulla ja Äetmuorilla, ahkerilla pesijöillä, on reikiä. Meillä kaikilla on muuten kauniiksi kehuttu, valkoinen hammasluu. Mutta sitten esim. mies on kertonut joskus lapsena pinnanneensa hampipesusta oikein KUNNOLLA. :) Ei hän enää tee niin, mutta lapsena kai teki.. eikä hänellä ollut koskaan reikiä. Ekat reiät mies sai vasta aikuisena, eikä hänellä vieläkään ole kai kuin 2 paikkaa. Heidän suvussaan hammasluu ei ole niin valkeaa kuin meillä, mutta koko heidän perheensä on hammasmielessä kovin terve. Ei ole anopillakaan kai kuin 1-2 paikkaa ja sama juttu appiukolla.

Muistan joskus lapsena ihmetelleeni sitä, kun erästä Satua aina meillä koulussa ja hammaslääkärissä kiitettiin ja kehuttiin, kun ei hänellä ollut reikiä. Se Satu oli varmaan koulun laiskin tyttö pesemään hampaitaan.

Silti, hampien pesu on TÄRKEÄ juttu, ei nyt ainoastaan rei'iltä säästymiseksi vaan HYGIENIAN vuoksi. Hyh, kun kuvittelee miten semmoinen hengitys haisee, joka ei pese...!

Muorilla aina on noita tarinoita ihmisistä. Kerran hän kertoi miehestä, joka siellä hänen lähellään asuu. Mies on tuurijuoppo, juo aina joskus hurjia pätkiä ja sitten taas saattaa olla pitkään ihan ilman wiinaa. No, sitten kerran tämä mies oli pitkän juoppoilun seurauksena saanut asuntonsa siihen kuntoon, ettei ollut saanut sitä itse puhtaaksi! Ei kai ollut kaupan tolut enää tehonneet. Niin sinne oli kunnan puolesta mennyt siivooja, joka joillain myrkyillä sitten sai esim. vessan taas jotenkin ihmismäiseen kuntoon.

Maa-maa-masennus

Mulla olikin suhteellisen pitkä päivitystauko! Olen ollut vähän alamaissa taas vaihteeksi. Se on kai tämä vuoden pimein aikakin kun sen tekee. Tuntuu joskus kuin päivää olisi niin vähän, ja kylmyys tunkee luihin ja ytimiin. Ei paljon tee mieli ulkoilemaankaan. Sitä vaan litkii teetä ja on.

On 9 kokonaista vuorokautta jouluaattoon! :) Mietin sitä leivontaa, pitäisiköhän kaiken sukulaatin vastapainoksi tehdä joku RAIKAS juustokakku, vaikka joku sitruunainen hyydytetty..? New York cheesecake on mielestäni liian kiinteä ja raskas, siksi joku hyydytetty vaahtoinen olisi kiva. Mutta saa nyt nähdä! Mieli tekisi kyllä..

Ei kommentteja: