maanantai 21. helmikuuta 2011

Kauhistus kylppärissä

Meillä on viemärikriisi. Sanon vaan, että luojan kiitos meillä on kaksi vessaa! Taloa ostaessa ajattelin, että jopas on tyhmää: kyllä yhden veskin pitäisi kahdella ihmiselle riittää. Niin räknäili alati optimistinen Suklis. Onneksi tässä talossa on 2! Muuten voisi tulla aika tiukat paikat.. siirtyä tekemään tarpeet ämpäriin tai kehitellä joku retkivessa remontin ajaksi..

Meillä nimittäin viime viikolla laukesi yläkerran vessa. Laukeamisella tarkoitan sitä, ettei se enää vetänyt.. ollenkaan.. :( Alkuun koetettiin kaikki hyvät ja vähemmän hyvät kotikonstit. Mies riehui karhupumpun ja rassin kanssa saamatta muuta aikaan kuin itselleen oikein kunnon hien. Vessa oli ja pysyi tukkeessa.

Sitten mies kaatoi sinne muutaman ämpärillisen kuumaa vettä. Joskus se on auttanut. Hetken aikaa tuntui, että hei, taisi auttaa nytkin! Eli toisin sanoen vessa veti - mutta hitaasti. Olimme voitonriemuisia, kunnes mies meni jotain tekemään autotalliin ja huomasi KAUHUNÄYN! Vesi - jonka oletimme sujahtaneen sievästi putkesta läpi - olikin virrannut komiasti talon rakenteisiin ja autotallin katto ja seinä olivat tiplutetut!

Nyt tässä on sitten käynyt kosteusmittaajaa ja remontintekijää monenlaista. ONNEKSI vakuutusyhtiö on jo alustavasti sanonut, että korvaavat. Mutta omavastuu tässä on silti ja pankin kanssa on neuvoteltu pienestä lisälainasta. Varsinkin kun kai ne korjaukset pitää ensin maksaa ja sitten vakuutusyhtiö ne korvaa.

Ensin näytti siltä että täytyy repiä lattiat auki varmaan kolmesta huoneesta, mutta kosteusmittaaja sanoi vahingon olevan 'vain' yläkerran vessassa, seinässä, autotallin seinässä ja katossa. Mies alkoi tietysti intoilla, että jos rempataan niin tehdään sitten kunnolla ja hommataan yläkerran vessaan lattialämmitys. Mun mielestä on yks ja hailee [Äetmuorin lempisanontaa käyttääksein] onko veskissä lattia lämmin vai ei, koska en itse ainakaan asustele siellä ja sen lyhyen aikaa kärsii jalat vähän viileämpääkin lämpötilaa. Mutta tietty jos hän ehdottomasti tahtoo, niin sitten.

Oli muuten aika kurjaa alkuun [siis kun tämä tilanne kylppärissä alkoi], kun mies tavallaan syytti siitä MUA. Eli että olisin mättänyt Jotain (?) veskiin.. jotain sellaista, mitä sinne ei saisi laittaa. En tiedä tarkkaan mitä mies kuvitteli mun sinne viskoneen, luuliko terveyssiteitä sieltä löytyvän vai mitä, ainakin hiuksista vihjaili jotain. Mä nyt en vaan voi sille mitään, että karvoja putoaa päästä. Kyllä osa niistä viemäriinkin joutuu. Mutta sen vaan sanoin ja sanon, etten ole viskellyt ainakaan siteitä vessaan! En koskaan!

Omituista että se vakuutusyhtiön MIES oli muuten sanonut heti ensimmäiseksi miehelle, että ei kai vain 'NAISVÄKI' ole heittänyt sinne jotain! Aika uskomatonta. Varmaan ei olisi sanonut sitä, jos olisin ollut puhelimessa. Miksi naisia aina epäillään?

Mies lisäksi joskus syyttää mua siitä, että käytän liikaa paperia! Omasta mielestäni en käytä liikaa, vaan normaalisti. Tosin se taitaa olla määrittelykysymys mikä on liikaa ja mikä normaalisti. Tiedän tietty sen, että hän itse käyttää vähemmän kuin mä. Mutta ei se silti tee minusta suurkuluttajaa.

Pahinta oli kun tänne tuli viemärinavausfirma kahtena (!) päivänä. Toisella kertaa heillä oli sellainen kameratähystin.. Mies sanoi, että sittenpä nähdään mikä sen tukoksen on saanut aikaan! Ja kun mun mielestä se kamerasysteemi oli aika karskia ja rumaa, niin sitten hän sanoi, että jos sun tuntosi on puhdas niin miksi se kamera haittaa.. :(

Vaan selvisipä ainakin se, ettei tukos ole meidän syytä! Siellä on jotain SAOSTUMAA, jotain sellaista - en tiedä oikein mitä - melkein laastimaista tavaraa. Kalkkia ehkä, tai jotain muuta vastaavaa. Ainakin mun maine sitten puhdistui. ;)

Viime viikonlopun mässäys tuli siis vietettyä vähän masentuneissa tunnelmissa. Mutta nyt jo vähän kirkastuu. Lattia on revitty auki ja kuivausjutut ovat paikoillaan, viikon päästä sitten tulevat katsomaan päästäänkö remontissa eteenpäin.

Leivoin sellaisen suklaakakun, johon tulee konjakkia [ohjeessa oli viskiä, mutta mitäs mä ohjeista] ja tummaa suklaatia. Itse en oikeastaan kauheasti pitänyt siitä. Sitä jäi yli - piti heittää pois tänään. En tiedä mikä siinä mätti. Ohje näköjään käski laittaa 5 liivatelehteä - mä laitoin 4, tai oikeastaan en sitäkään, kun jätin osan liivateliemestä käyttämättä. Hyvin kakku silti hyytyi.

Ei kommentteja: