sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Hurraa häpykarvoille!

Suklis-ystävänne luki 'Naisena olemisen taito' nimisen kirjan, kirjoittajansa on Caitlin Moran. Minusta se oli ihan mielenkiintoinen, muutama juttu nousi esille oikein selvästi. Yksi oli häpykarva-kysymys. Mä kun olen 30+ ihminen, niin mulla on vielä muistikuvia siitä, kuinka jossain postimyyntikataloooo-ookeissa saattoi olla alusvaatemalleja [naisia siis] pitsialkkareissa, ja pitsin läpi kuulsi tumma kolmio. Se oli siis häpykarvoitusta. Mutta nyt et sellaista näe. Se mikä silloin oli luonnollista ja jota tiesi odottaa, on nyt ihan jotain muuta! Ällöttävää!

Mulla itselläni sheivaamisvälit tuppaa näin talvella venymään viikkoon. Iho ei tykkää ajelusta talvella. Ei se aina tykkää siitä kesälläkään. Ajan kainalot, sääret, ja siistin mirrin. Siistimisellä tarkoitan sitä, että ajelen BIKINIRAJAT, eli ne rajat, jotka muuten näkyisi, jos olisi päällä bikinihousut. Ja sitten ajelen myös emättimen läheltä karvat lyhyiksi tai pois, miten nyt sattuu. EN harrasta mitään brassivahauksia..

Mun mielestä tuon Moranin kirjan yksi iso anti oli se, että se antaisi naisten lopettaa brassivahaukset. Ne kerrat kun minulla on ollut ihan posliini on olleet sellaisia, että mies on ajellut Sen.. Usein siihen sitten liittyy seksijuttu siihen päätteeksi. ;) Itse en ole koskaan ajellut 100% pois. En ole edes varma pystyisinkö siihen yksin ja tihrustellen jonkun peilin kautta, että lähtikö kaikki..

Tuo karvakysymys on todellakin aikaan sidottu juttu! Vähän leukani loksahti, kun tuossa kirjassa joku kauneusalan yrittäjä kertoi kohtaavansa tosi usein 12-13-vuotiaita (!!!) tyttöjä, jotka pyytää brassivahausta! Voi... [sensuroitu]!

Oikeastaan tuo kirja haastaa jokaisen naisen miettimään miksi ajelee, mitä ajelee, ja MITÄ VARTEN.

Toinen hyvä pointti on isojen alkkareiden puolustus. ;) Mitä vanhemmaksi itse tulen niin sen vähemmän vetoa tunnen joihinkin stringeihin yms. Mun mielestä ne eivät ole alushousuja siinä mielessä missä alushousu pitäisi olla. Itse uskallan nykyisin piitata omasta mukavuudestani enemmän kuin siitä, että JOS sattuisin harrastamaan kiihkeää improvisoitua seksiä ex tempporeee, niin miehellä olisi sitten namia nähtävää. I just could not care less.. ;)

Tavallaan on aika erikoista kuinka naiselta nykyisin vaaditaan yhä enemmän groomingia, laittautumista. Jos ennen piisasi kainaloiden ja säärten ajo, niin nyt pitää ajaa pimpsloora. Jos ennen piisasi meikkaus ja kynsien lakkaus, niin nykyisin pitää olla manikyyri ja rakennekynnet. Mun mielestä vaan siinä ei ole mitään HAUSKAA! :( Itsestä on kiva pitää huolta, mutta kohtuudella! En oikeasti jaksaisi istua tuntikausia jossain kauneussalongissa. :(

Mä en tuossa häpyasiassa mene yhtä pitkälle kuin Moran, koska kuten sanottu mä siistin kuitenkin... enkä jätä totaalisen naturelliin tilaan.. Mutta taas voin sanoa että mitä vanhemmaksi tulen sen vähemmän stressaan sitä miltä mun häppärit nyt sattuu näyttämään uimahallissa. Laittakaa silmät kiinni, jos ette kestä naista, joka ei harrasta brassivahauksia!

Oli tuossa kirjassa paljon muutakin kivaa.. ajankuvaa.. sellaista, mihin 30-40-vuotias voi kyllä samaistua omien muistojen kautta. Vaikka siis tapahtumat ja jutut sijoittuvat Englantiin! Aika surullisen tuttua oli sekin, että kai meidät naiset monesti kasvatetaan odottamaan ihmissuhdetta.. ja sitten me olemme valmiita siihen väärien ihmisten kanssa, vain koska ihmissuhde pitää olla, meiltä odotetaan [vaaditaan..?] sitä.

Moran ei ainakaan pelkää julistautua feministiksi. Oikeastaan on aika kumma, että Suomessa ei kai oikein enää edes ole julkifeministejä. Täällä se aate on kai kuollut.. vähän niin kuin vasemmistolaisuuskin.

3 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Työni kun sattuu olemaan paikassa, jossa myös vahataan, rakennetaan kynsiä ja laitetaan hiuslisäkkeitä ja tekoripsiä, kuuntelin yksikin päivä, miten nuori tyttö laskeskeli ääneen, että kuukaudessa näihin välttämättömyyksiin palaa rahaa yhteensä siinä 250 egeä kuussa. Hirvittävä summa. Kaikkein hurjinta on nähdä, miten monella yliopistollakin on ainakin tuollaiset ripset ja kynnet... alkkareihin en ole kurkkinut :P... niihinhän palaa melkein opintotuen verran rahaa. :/

Sit kun vielä naisilla on pienemmät palkatkin, niin onhan tuo jotenkin käsittämätöntä ja surullista.

Mäkin on häpykarvahurraaja. Ja mitä alkkareihin tulee, tottumuksen voima on ihmeellinen. Kun ehti ihastua joihinkin takamuksiin nimenomaan tavallisiin alushousuihin verhottuina, stringit on musta aina näyttäneet vain sairaan rumilta. :D Olen kyllä ostanut muutamat ja kokeillut, mutta ne on vaan niin karmeen näköiset, että ei. Näyttävät pahemmilta kuin tuntuvat.

suklaahirviö kirjoitti...

Hui, 250 e..! Ajattele, jos sen rahan pistäisi säästöön, sillähän voisi vaikka matkustella tai jotain..!

On se tosiaan surullista tämä tällainen, varsinkin kun miettii, että naisena oleminen on muutenkin 'kallista', siis vaikkei vahaisikaan. On kuukautissuojia, meikkejä, shampoita, muotoilutuotteita.. Eikä rintsikatkaan ole ilmaisia.

Mä muuten myös olen joskus omistanut stringit, mutta minusta ne ovat oikeasti mahdottomat käyttää. Ne eivät vain tee sitä tehtävää, mikä alkkareilla on. Luin yhdestä kirjasta hauskan kuvauksen stringeistä: hammaslanka pe*rsvaossa.. aika hyvin sanottu. ;) Jos ne kerran on niin mukavat ja mahtavat, niin miksiköhän miehet ei ala vaatia sellaisia itselleen.. joopa joo..

Johanna kirjoitti...

ite olen "vain" 20 ja miettinyt ihan samoja asioita. Huvin vuoksi joitakin isopmia muotiblogeja seurattuani olen päätynyt siihen tulokseen, että tulisin hulluksi, jos mun pitäs istua sama tuntimäärä jossakin kauneushoidoissa/ripsihuollossa/manikyyrissä. En kertakaikkiaan ikinä mitenkään viitsisi kuluttaa aikaani saatika tuhltata rahojani siinä määrin itseni ehostamiseen. :D