keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ehdotuksia uudeksi itsenäisyyspäiväksi!

Kun olen kovasti kritisoinut tätä sotahurmosta, joka Suomessa liittyy itsepäisyyspäivään, niin nyt tarjoan omia ehdotuksia uudeksi tavaksi viettää itsenäisyys- tai itsepäisyyspäivää.. :)

1. Sotajutut pois telkusta. Tilalle kertomuksia vaikka Suomen historiasta ennen sotaa. Ja sitten jälleenrakennuksesta!! SE nimittäin oli sankaritarina se.. kun Suomi jälleenrakennettiin! Tai jos sotaa käsitellään [kyllä mä sen suon tavallaan noille tosi vanhoille, että heidän nuoruusaika on esillä], niin keskitytään vaikka kotirintaman taisteluun! Ja voisi olla dokumentteja suomalaisista taiteilijoista kautta aikain!!
2. Sankaruuden uudelleen määritys! Sankari on se, joka RAKASTAA, on oikeudenmukainen [ei riistävä, ahne materialisti, lastenhakkaaja sotajankkaaja], ja antaa lasten olla lapsia. Pitää telkussa ja muuallakin näyttää mitä on olla sankari, eli siis mitä on rakastaminen.
3. Itsenäisyyspäivän vastaanotolle voisi kutsua vähemmän väkeä, mutta erilaista väkeä kuin nyt. Voisi esim. kutsua vapaaehtoistyössä kunnostautuneita ihmisiä, vammaisia, työttömiä, omaishoitajia ja sosiaalityöntekijöitä. Niitä, joiden arki on kaukana luksuksesta. Nytkin kutsutaan, mutta suurin osa kutsutuista on kuitenkin näitä maan mahtavia. Kansanedustajien kutsut voisi laittaa niin, että jokainen edustaja pääsisi sinne KERRAN kansanedustajakautensa aikana.
4. Itsenäisyyspäivän vastaanoton suhteen voisi järjestää sellaisen kilpailun, eli kellä on paras ja huokein tai ekologisimmin tehty puku! Sitten voisi kritisoida niitä, jotka käyttävät siihen miljoona euroa.
5. Vastaanotolla ihmiset voisi vapaaehtoisuuteen perustuen lahjoittaa rahaa vaikka köyhien hyväksi. Voisi olla vaikka sellainen vapaaehtoinen maksullinen kutsu, eli siis maksa jos jaksat, vaikka 50 euroa kutsusta. Näin rikkaat voisivat sen maksaa ja köyhät sitten taas ei, jos/kun ei ole varaa.
6. Linnan juhlien tarjoilussa voisi hyödyntää vaikka kakkubloggareitten [niiden, jotka on työttöminä tai kotiäiteinä yms.] osaamista. Ei aina tarvitse kalliiiseen konditoriaan mennä ja herkkuja hankkia.

Tämmöistä ajattelin minä, kun nyt vuorokausi vaihtunut on ja seuraava Juhlapäivä on vuoden kuluttua. ;)

Mietin muuten miksi Halonen ei koskaan käytä kunnon punaista pukua Linnassa? :( Nytkin oli se vihreä.. Eikö hän voisi pukunsa värillä tuoda esiin aatemaailmaansa? Tai ehkä hän ei enää niin samaistu vasemmistolaisuuteen. :(

Hih, jos nyt materialismiin langetaan, niin sanonpa vaan että Jenni Vartiainen oli EHDOTON. Upea oranssi luomus. Mikä kumma siinä on kun Suomessa se on aina sinistä ja mustaa, mustaa ja sinistä.. :( On maailmassa muitakin värejä! Anna Abreu oli yhtenä vuonna ihan kuningatar keltaisessa! Ihana väri! Vähemmän masentava kuin nämä surupuvunnäköiset luomukset.

Voisi muutenkin ilostuttaa itsenäisyyspäivää, tuoda siihen karnevaalihenkeä, kun se kuitenkin osuu tähän pikkujouluaikaan muutenkin!

Se siitä.

Kosmetiikka- taikkas hygieniasuositus - kerrankin!

Mä en pahemmin mekkaloi siitä mitä kosmetiikkaa tai hygieeeeniatuotteita käytän.. Mutta nyt tulee suositus. Se ei oikeastaan ole 'kosmetiikkaa', vaan pikemminkin hygieniaa.. eli siis: hajustamaton Pirkka-dödö. Toimii kuin taika. Se, että yleensä viitsin blogiin laittaa jonkun dödön nimeltä mainiten, jo kertoo millaisesta tuotteesta on kyse. En tietenkään osaa luvata, että se KAIKILLA toimii.. mutta mulla ainakin. Ei petä. Vaikkei ole kallis.

Ei kommentteja: