perjantai 23. joulukuuta 2011

Koulukiusaamisesta ja "hyysäämisestä"

Olen viime aikoina ollut aika mietteliäs. Yhdessä blogissa käsiteltiin koulukiusaamista ja oman käden oikeutta, eli siis sitä, kun kiusattu tai kiusatun vanhempi antaa kiusaajalle turpasaunan. Olin kommenttiosastolla ja sanoin, ettei mun mielestä ole hyvä asia ratkaista asiaa noin. Ensinnäkään se ei OPETA kiusaajalle mitään - paitsi siis ehkä sen, että kiusaajan oma toimintatapa [vahvempi saa tehdä heikolle mitä vaan] on ihan oikea ja toimiva. Sitten lisäsin vielä, että se kiusaajakin on monessa tapauksessa vielä lapsi itsekin. Siinä joku tietysti alkoi sanoa, että tuo mun ajattelutapa on seurausta 'hyysäyskulttuurista' jne.. ja ettei kiusaajan TARVITSE oppia mitään.

Joskus surettaa kun Suomessa kuvitellaan kaiken pahan johtuvan jostain ihmeen punikkien 'hyysäyspolitiikasta'. Kuitenkin aloin miettiä esim. vanhempieni lapsuutta, jolloin kansakoulunopet oli vielä kovia oikeistolaisia yms.. puututtiinko silloin kiusaamiseen? Ei todellakaan! Itse asiassa ennen peruskoulua ja tätä 'kommunistien hyysäyspolitiikkaa' koulukiusattu oli täysin lainsuojaton! Siihen saatte luottaa. Vielä minunkin lapsuudessa oli opettajilla sellainen asenne, että 'antaa lasten itse selvittää omat asiansa'. Ei ollut mitään kiva koulu-hankkeita, ei mitään kiusattujen tuki ry:tä.. Eli kannattaa oikeasti miettiä ennen kuin alkaa kaihoilla johonkin rautaa rajalle-aikaan takaisin. Nykyinen pehmeä ja koulukiusaamisen tuomitseva + siihen puuttuva politiikka on juuri sen inhotun 'vasemmistolaisen hyysäyskäytännön' ansiota!

Mun mielestä on jotenkin kauhean.. armotonta se suhtautuminen kiusaajaan. Itse tuomitsen koulukiusauksen EHDOTTOMASTI, mutta ei se silti tarkoita sitä, että kiusannutta lasta saa vetää lättyyn miten sattuu, hutkia ilman tutkimista. Asiat ei aina ole mustavalkoisia. Joskus kiusaaja on myös kiusattu, ja kiusattu voi olla kiusaaja. Ja oli miten oli, niin lapsille ON opetettava kuinka elämässä ristiriidat ratkaistaan oikein. Oikein ei ole alkaa väkivaltaan, vaan selvittää asiat tarkasti ja rauhassa, pyytää ja saada anteeksi, aloittaa uudestaan. Mä ainakin uskon, että lapset ei ole mitään elinkautisvankeja - he kyllä pystyvät OPPIMAAN vielä jotain. Joku vankiloiden vakionaama ehkä ei pysty, mutta totta ihmeessä lapsi pystyy!

Asiasta toiseen, tosin hiukan edelliseen liittyvään: huvittavaa kuinka jotkut ihmiset nyt näkevät peruskoulun ja hyvinvointivaltion vihollisinaan. Itse on ehkä tultu köyhistä/keskituloisista perheistä, on opiskeltu yliopistotutkinnot tämän systeemin turvin - ja nyt sitten ollaan puremassa sitä kättä joka ruokki. Kaikkein pahimpia tässä suhteessa tuntuvat olevan jotkut miehet, joilla on tutkinto teknillistieteelliseltä alalta! Kuvitteleeko nämä herrat oikeasti, että olisivat päässeet opiskelemaan ilman suomalaista ilmaista koulutusta? Perusdipari ei välttämättä [omista luuloistaan huolimatta] ole ihan niin lahjakas, että saisi täyden stipendin opintojaan varten kovinkaan helposti. Kannattaa vähän myös katsoa mitä maksaa yliopistotutkinnon suorittaminen maissa, joissa se ei ole ilmaista. Amerikassakin vanhemmat alkavat säästää lapsen syntymästä lähtien vain saadakseen hänet korkeakoulutetuksi, eikä sekään silti tahdo riittää! Ei, jos vanhemmilla ei ole riittävän hyväpalkkaisia töitä, joista saa säästöön kyllin. Köyhyys ja huonopalkkaiset työt periytyvät siellä paljon todennäköisemmin kuin täällä. Miksi tahtoisimme samaa Suomeen?

Tämä vasemmistolainen hyysäyspolitiikka on hyödyttänyt perheeseen ja tuloihin katsomatta meitä KAIKKIA suomalaisia. Minä ainakin toivon että jatkossakin meillä on ilmainen koulutus. Ja toivon että meillä säilyy sellainen koulu, jossa JOKAISEN fyysistä koskemattomuutta kunnioitetaan - myös kiusaajan.

Oikein tuntuu pahalta se verenhimoinen suhtautuminen, joka joillain nettipersoonilla on koulukiusaamiseen. Kun sitä ajattelee niin ei tunnu nämä kouluampumisetkaan kovin ihmeellisiltä. Puhumattakaan vuodesta 1918. Se asenne, että tappaminen on toki väärin - PAITSI silloin, kun tapetaan niitä 'väärin' ajattelevia ja toimivia saa mut kyllä repimään hiuksiani. Se on niin tasan vuotta 1918. Kunnon ihmiset muuttuivat ihan pedoiksi. Sitten muutaman kuukauden päästä räpytellään silmiä kuin unesta heränneenä, että kuinkas tässä nyt näin kävi. :( Ei opi ihminen....

Sukliksen joulupuuhat

Siivosin talon. Olihan se taas semmoinen savotta. Ylimääräiseksi hommaksi siivosin tuon meidän 'aulan' [hahaa!] kaapin. Oli se syönyt aika paljon sellaista tavaraa, jota en edes muistanut meidän omistavan. :( Vähän aikaa sitten mies kyseli vaateharjaa. Minä sanoin, että ei meillä kai nyt ole sellaista, tai en ole ainakaan nähnyt.. -No, tuolta kaapin uumenista löytyi kolme (!) erilaista vaateharjaa! Ärsytti kyllä hiukkasen. Nyt kaappi on siisti, ja laitoin käsilaukkunikin sellaiseen isoon muovilaatikkoon, jossa ne ovat kaikki samassa paikassa. Hansikkaat, pipot ja kaulaliinat on nekin pistetty omiin laatikoihinsa. Hommassa ei oikeastaan edes mennyt kauan, eli siinä mielessä vaikea tajuta miksi olen sitä lykännyt!

Tänään onkin sitten luvassa leivontaa! :) Teen kermaliköörijuustokakun.. nams.. ja sitten maustekakun! Piparkakkuja ja muita meillä ei leivota, kun meitä on vain kaksi ja emme ole mitään piparkakun suurkuluttajia. Pullaa leivon sitten illalla myös, ihan korvapuusteja ja rahkapullaa! Sukulaatia on kertynyt niin paljon, että jopa SUKLAAHIRVIÖTÄ hirvittää! Appivanhemmat antoivat meille sellaisen Fazerin 600 gramman sukulaatirasian kaikkien näiden muiden lisäksi, mitä olemme hommanneet. Taitaa olla turnajaiskestävyys koetuksella tänä jouluna.. Hiiiiiiii-iiiiiii!!! [=Sukliksen intohihkaisu]

Olen jumpannut ahkerasti ihan tähän päivään asti.. sillä ostan itselleni oikeuden herkkuiluun. Kauppassa pitää vielä tänään käydä, koska hedelmiä tahdon tänne myös, viinirypälettä ja klementiiniä! Tarvitsen myös punaista maitoa siihen pullan leivontaan. Mutta muuten kaikki ostot on tehty.. Ihanaa, kun ei tarvitse mennä kauppaan piiiiiiii-iitkän listan kanssa hikoilemaan miljoonan muun ihmon joukkoon! Lidlissäkin ennätin eilen jo käydä, niin ei tarvitse surra jäätelön puutetta.. ;) Tänään sielläkin olisi varmaan jo kauhea jono, paljon ihmisiä joulupaniikissa.

Kotona tuoksuu nyt hyasintti. Kohta sen tuoksu peittyy maustekakun huumaavaan joulutuoksuun...

Zuklis toivottelee kaikille HYVÄÄ JOULUA, tai mitä juhlaa nyt sitten itse kukin viettää! :)

Ei kommentteja: