torstai 10. joulukuuta 2009

Joulun henki

Viimeksi mua harmitti pakkolahjominen. Se pakko tehdä MATERIAN avulla joulua. Eikö joulu voisi syntyä ihan vaan hyvästä ruoasta ja yhdessä olosta?

Mua ei harmita viettää 'joulua' vaikken ole kristitty. Jouluhan on oikeastaan vanha pakanallinen juhla, sitä on vietetty kun pimeä ja valo on tasavertaiset.

Itselleni tulee rauha siitä kun miehellä on vapaata, saamme olla kahden. Jouluaattoaamusta tai päivällä soitamme joulupuhelut [Äetmuorille, miehen vanhemmille] ja sitten sen jälkeen emme oikein enää ota yhteyksiä mihinkään. Saa oikein vajota oman kodin pohjalle ja syödä suklaatia. :)

Mulle jouluun kuuluu myös joulukortit. Tiedän ettei se ole ekoloogista jne, mutta itselleni tämä vuodenaika vaatii jotain muistamista ihan kirjeistse/postikortitse! Yksi tuttu tekee joulukirjeitä ja minusta se on tosi hienoa. Jos ei olla paljon tekemisissä, niin on hyvä jotain kautta edes kuulumiset saada. Itse askartelen.. haluan vähän kuin antaa palan ITSEÄNI muille.. hehe, jos nyt pala Suklista ketään kiinnostaa, mutta kuitenkin! Olen sillä lailla vanhanaikainen. Tykkään myös korttien katselusta, mitä kukakin on laittanut. Ei pitäisi aliarvostaa joulukortin tuomaa iloa.

Me rikomme jouluperinnettä aika rajusti syömisten suhteen. Meillä ei ole kinkkua, on kalkkunaa ja riistaa. Meistä ei kumpikaan tykkää sianlihasta, joten emme siksi sitä syö. Muoria se kerran järkytti niin paljon, että hän laittoi meille kinkun!! Kun ei voinut kuvitella joulupöytää ilman kinkkua.

Tällaisia joulujuttuja miettii Suklis, kun jouluun on enää 13 kokonaista vuorokautta. :) Pitäisi oikein innostua ja mennä ostamaan ne joulusuklaatit, ennen kuin ne on kaupasta kaikki HYVÄT rasiat rohmuttu! Lindt sen olla pitää, ei enempää eikä vähempää!

Ei kommentteja: