perjantai 11. joulukuuta 2009

Kaksi kotia

Miehen kotona ei koskaan lapset saaneet 'omaa' suklaarasiaa, levyä tms. jouluna. Avattiin yksi rasia olohuoneessa ja siitä kaikki kävivät 'aina välillä' napsimassa. Kun kuulin tuosta, niin olin vähän ällistynyt. HARRASTELIJAMAISTA! :) Meillä kotona lapset saivat omat suklaarasiat. Oli varmaan joku yhteinenkin, josta kaikki otti, mutta oli meillä omatkin. Ja hyvä niin, koska kumpikin meistä oli suklaahiiri. :) Niin Siukku kuin minä. Siukku tosin vähemmässä määrin, mutta oli kumminkin.

Miehen kotona oikeastaan ainoa todellinen suklaanystävä oli ja on anoppi. Miehen veli ei täytesuklaista/konvehdista vieläkään välitä. Fazerin Sininen saattaa mennä. Appiukko voi ottaa pari suklaatia, muttei hän kauheasti siitä välitä.

Toinen ero meidän kotien välillä on isompi. Nimittäin luulin ihan oikeasti aina aikuksi [aiku = hirviökieltä, tarkoittaa AIKUISTA!] asti, että kaikkien juhlien [rippijuhlat, joulu, yo-juhlat, jne.] edellä kuuluu käydä kauheat riidat ja kiistat perheen kesken. Meillä nimittäin oli niin. En muista Äetmuorin oikeastaan koskaan olleen ONNELLINEN siitä, jos oli jotkut juhlat. Jouluakin valmistettiin hampaat irvessä.

Anoppi on erilainen, rauhallisempi. Hän ei muutenkaan riitele ja on yleensä aina sellainen leppeän hyväntuulinen. Mies muistaa lapsuudestaan hänen joskus olleen väsyneen jouluvalmisteluista, mutta ei se silti raivona ilmennyt. Meillä kaikki tunteet taisi ilmetä raivona. Itse pakenin sitä - menin omaan huoneeseen istumaan ja välttelin keittiötä parhaan mukaan, koska siellä aina sai tiuskahduksen osakseen. Tietty autoin sitten jos pyydettiin. Muttei siinä ollut mitään mukavaa yhdessä puuhailun henkeä, kun lähinnä tiuskien niitä ohjeita ja käskyjä sai.

Luulin aina että muillakin olisi sama.. että siskon yo:ksi tuloa edeltävät kauheat taistot.. Yllätyin kun kuulin että miehen ja sen veljen ylppäreissä oli ollut YLI SATA vierasta, eikä anoppi silti ollut raivonnut!!!! Ihme!!! Meillä oli mun ylppäreissä 8 vierasta plus oma perhe ja Muori oli silti ihan kiehumapisteessä. Juhlia edeltävän päivän Muori oli viettänyt Siukun kanssa riidellen, en tiedä/muista MISTÄ, ehkä se oli jotain Siukun poikaystävästä tai jotain. Tai sitten Siukku oli tehnyt keittiössä jotain väärin ja Muori oli siitä vihoissaan. Kuvissa Siukku näyttää aika stressatulta. Muori nimittäin oli siinä vaiheessa jo vahvasti sitä mieltä, että Siukun (22 v. silloin) oli KORKEA AIKA mennä naimisiin. Tai sitten erota avomiehestään. Koska he olivat olleet [Muorin mielestä] jo liian kauan 'vain' avoliitossa ja Siukkuhan ei tuosta enää nuortunut.

Hassua, muistan Muorin kerran kuvanneen halveksivasti erästä 21-vuotiasta tyttöystävääni KEHÄRAAKIKSI, kun tällä ei vielä ollut miestä eikä sormusta.. vaan 'joutui' käymään yökerhoissa ja olemaan sinkku. Itse olin silloin 18. Muorin mielestä mun ei olisi edes pitänyt juhlia missään tuollaisen kanssa, joka oli noin epäonnistunut.

Voi että miten TYHMIÄ juttuja!

No, se sen aikaisista! Tulipa vaan mieleen kun näin jotain vanhoja valokuvia yo-juhlistani.

Löytö!

Viime mässyssä muuten teinkin löydön. Olen aina pitänyt itäeurooppalaista suklaata vähän sellaisena sun tällaisena, mutta nyt yhdessä uudessa karkkipuodissa törmäsin puolalaiseen Mieszko-kohvehtiin! Siinä oli valkosuklaata päällä ja joku KOOKOSKREEMI sisällä! Todella nami, ja minä en yleensä edes kookosjutuista niin piittaa! Mieskin tykkäsi! Aion ostaa niitä jouluksikin. Onneksi niitä myydään ihan yksittäin. Kauppassa oli saman firman muitakin konvehteja, mutta niistä en tykännyt! Yhdessä piti oleman pistaasia, mutta se olikin jotain ihme hurjan alkoholiselta maistuvaa kamaa se sisus. Hasselpähkinätäytteet ja muutkin oli vähän tavanomaisia tai imeliä. Ja appelsiinisuklaaseenkin oli jotain alkkomahoolia lurauteltu runsaalla kädellä. :( Mutta kookoskonvehti on namia! :)

12 kokonaista vuorokautta -

- jouluherkkuiluun!

Ei kommentteja: