torstai 26. elokuuta 2010

Hamsteri hamstraa taas!

Minäpä se kävinkin sellaisessa huoltoasemamyymälässä [ne ovat nykyisin paikoitellen tosi isoja ja näyttäviä, oikeastaan kuin ostosparatiiseja] ja ostin pussin suklaatinameja! Witors lukee konvehtien käärepaperissa ja voivathan ne niitä witorseja kai ollakin. 'Suklaataivas' on kokoelman nimi.. Runebergin makeistukku on näistä makeisista vastuussa. 300 gramman paketin on tämä makeisfirma rykäissyt meidän automatkustajien iloksi.. Forssan autokeitaalta ainakin näitä saa! En vaan [vielä] tiedä suosittelisinko, kun en ole maistanut - mässäykseen on vielä 8 kokonaista vuorokautta.

Joskus ennen olen tämän firman samantyyppisiä tuotteita maistellut [terkkuja taas F:n autokeitaalta!] ja ollut ihan tyytyväinen. Tässä pussukassa silmä erottaa 4 erilaista konvehtityyppiä. Tai siis, viisi eriväristä käärepaperia...! Vähän pelkään, että nämä ovat KAIKKI sellaisia hasselpähkinä-vilja-täytteisiä.. :( Ei siinä mitään, hyvää herkkua sellainen on, mutta aika yksipuolista.

Suklis lukee

Yksi kirja pisti lainastossa silmään! Karen McBriden 'Enkö koskaan ole tarpeeksi hyvä? Kuinka tytär voi toipua narsistisesta äidistä'. Oikeastaan lainasin tuon kirjan ihan sen PÄÄOTSIKON takia - se sopi silloisiin tunnelmiini aika hyvin - ja sitten tuo alaotsikko oli oiva ylläri. Niin, niin, sopivaa.. :(

Sain kyllä paljon tästä kirjasta. Mun on vaikea kuvitella Äetmuoria 'narsistiksi', mutta se johtuu siitä että 'narsistilla' on mun ymmärryksessä ollut vaan ihan tietynlainen merkitys. Mutta kun luin kirjaa, niin kovin tutuilta vaikuttivat sen naisten kokemukset siitä, kuinka oma minä ja omat tunteet on piilotettava ja vedettävä vain jotain täydellisen onnellisen lapsen/perheen roolia - koska ÄITI niin haluaa. :(

Mulle 'narsisti' on merkinnyt jotain nuorta kaunista ihmistä, joka on jollain lailla rakastunut omaan kuvaansa. Mutta eihän narsismin tosiaan tarvitse aina olla ULKONAISTA, se voi olla myös tietyn perhekuvion palvomista ja kiillottamista.

Yksi juttu joka tuon kirjan lukemisen jälkeen tuli mieleen on se, että Äetmuori oikeasti taitaa olla S A I R A S ihminen. Ja ihan niin kuin flunssaiset ja muut sairaat, myös tällä tavalla sydämessä tai mielessä sairaat levittävät omaa tautiaan ympärilleen. Ja ehkä ympäristön ihmisten kannattaisi oikeasti tajuta näiden muiden sairaus ja suojata itsensä. Ei kai kukaan ehdoin tahdoin mene vaikka nuolemaan flunssaisen ihmisen räkää....? Miksi sitten pitäisi hengessä sairaan ihmisen sairaus päästää omaan systeemiinsä?

Ei kommentteja: