perjantai 26. marraskuuta 2010

Muslimiallergiaa!

Olin taas siinä kotikunnan kirjallisuuspiirissä. Se on tosiaan osa sitä 'Sosiaalistetaan Suklis'-projektiani. No nyt sitten siellä oli 1 ihminen enemmän kuin viimeksi. Keskustelu rönsyili ja koin pienen, mutta aika epämiellyttävän yllätyksen. Ihmiset siellä oli oikeasti sitä mieltä että
1. Suomeen ei tarvita pakolaisia/maahanmuuttajia
2. Suomeen ei saisi rakentaa moskeijoita
3. Kaikki muualta muuttaneet ovat kieroja, eivät tahdo maksaa veroja ja rötöstelevät. Myös ravintola-alan yrittäjät, jotka siis mun käsityksen mukaan on aina olleet parhaiten siedettyjä ulkomaalaisia Suomessa!

En nyt tiedä pitäisinkö itseäni pelkurina [pidän!] kun en sanonut olevani eri mieltä. Vetäydyin vain vähän, muutuin hiljaisemmaksi ja ehkä vähän jäykemmäksi, näinhän Suklis osoittaa erimielisyyttä. Hämmästyin vain vähän, se oli kurja yllätys. Muuten nuo ihmiset ovat kyllä ihan kivoja ja avuliaita. Yksi tarjoutui oikein viemään mut kotiin, kun autonromuni ei meinannut startata - onneksi se sen sitten kuitenkin teki, mutta näin pakkasella vaan se vaatii AIKAA! Eli siis he ovat avuliaita ja ystävällisiä - minulle ja muille suomalaisille. Yksi sanoikin oikein täydellisellä varmuudella ettei 'suomalaista voi ymmärtää kuin toinen suomalainen'. En siinä viitsinyt sitten alkaa kertoa omista muinaisista ulkomaalaisista ystävistäni [enkä ainakaan rakastajista, hehe, siitä olisi ihmiset varmaan saaneet sätkyn ja Suklis huoranmaineen kaupan päälle].

Tuo muslimiallergia on muuten aika jännä ilmiö Suomessa. En tarkoita että hyväksyisin muslimien ylilyönnit, terroriteot ym., mutta on jotenkin mieletöntä niputtaa n. miljardi ihmistä - niin paljon muslimeja kai on - yhteen ja samaan. Kun ajattelee jo Suomea, kuinka monenlaisia erilaisia ihmisiä on tässä viiden miljoonan populassa - ja sitten mietit MILJARDIA. Jossa muuten oikeasti on enemmän nollia kuin miljoonassa..! :) Kyllä siihen porukkaan mahtuu monenlaista menijää.

No ehkä olin tyhmä kun hämmästyin ja petyin. Äetmuori ajattelee nimittäin ihan samalla tavalla ja aika moni muu ihminen myös! Ehkä pitää alkaa asennoitua niin, että ulkomaalaismyönteisyys on harvinaisempi ilmiö kuin kielteisyys? Mussa on sittenkin paljon jäljellä vielä sitä Ison Kaupungin tyttöä, opiskelijasuklista, jonka ympärillä ihmiset ajattelivat ihan eri tavoin kuin ne ihmiset, joiden kanssa nyt olen tekemisissä.

Kai olisi sittenkin ollut hölmöä alkaa kinata, väitellä tai todistella. Ihmisiä ei nimittäin muuteta niin. Ja en enää oikein edes jaksa uskoa että minä voisin 'muuttaa' mitään tai ketään. Eikö siinäkin ole joku pieni omahyväisyys, se yritys 'muuttaa' joku ihminen ajattelemaan niin kuin minä -- jonka ajattelu siis on niin ylivertaista, että muiden pitää siihen kääntyä?

Tuosta moskeijasta. Miksi sellaista ei voisi tehdä, jos siitä on lohtua niille ihmisille? Ja se tarjoaa jotain mielekästä [heidän mielestään siis] tekemistä. Olisiko parempi ettei ihmisillä olisi moskeijaa ja kaikki se energia ja tarkoituksen etsiminen kanavoituisi jotenkin kielteisellä tavalla? Niin, moskeijan kohdalla sanoin VAROVASTI oman kantani, eli että mun mielestä siinä ei ole pahaa jos sellainen on ja siellä puhutaan ja toimitaan maltillisesti. Muttei se mielipide oikein vastakaikua herättänyt. ;)

Onneksi en kuitenkaan suuttunut tai sillä lailla joutunut kauhean kuohuksiin. Sekin on hyvä.

Katsastus sen kun lähenee!

Autonromu pitäisi katsastuttaa tähän kuun loppuun mennessä! Mies vaan ei ole oikein tehnyt auton hyväksi mitään. Sitten häntä harmittaa jos auto ei mene läpi ja tulee kulunkia, kun pitää uudelleen käydä siellä konttorilla. On siinä sellaisia vikoja. Takajarrut VINKUVAT kuin porsas teuraspukilla! Ja sitten on edelleen se, ettei tuulilasinpesunestettä tule. Se on paha puute.

Nyt viimeiset pari päivää on olleet aika kauheita autoilun kannalta. Olen saanut yrittää ja yrittää sitä käynnistelyä! Autonromu vaan ei tahdo lähteä. Mies pisti siihen jotain Masinolia [?] tankkiin viime tankkuun yhteydessä ja kai se on auttanut. Kyllä kaara on lähtenyt liikkeelle, mutta aikaa se vie ja multa menee hermot! Jos autotalli ei olisi niin täynnä [miehen] romuja, niin voisi kaaran edes ajaa sinne, sitten se paremmin lähtisi, mutta eihän autotalliin mahdu yhtään MITÄÄN enää, joten se on kyllä pois laskuista.

Tänään ärryin kun näin autoni lattialla C-KASETIN! Hitto, monet ei varmaan edes enää tiedä mikä sellainen on. Siellä se oli, kasetillinen Chris de Burghia. Voi tsiisus. Kai on aika selvää etten oikein harrasta auton siivoilua. ;) Kotia siivoan, autoa en. Sitten lattialla seilasi myös sellainen jäätelötuutin käärepaperi! Sekin jätski on syöty joskus kauan, kauan sitten. Parasta olisi kuitenkin korjata se jädepaperi ja c-kassu pois ennen katsastukseen menoa. Ettei katsamiehen ennakkoluulot siitä herää tai vahvistu.

2 kommenttia:

Neitoinen kirjoitti...

Mitä vanhempaa porukkaa siellä kirjallisuuspiirissä on ja mitä pienemmällä paikkakunnalla, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä porukan mielipiteet ovat tuollaisia.

Kun oma maailma rajoittuu akselille koti - ruokakauppa ja reissussakin on käyty ihan Kanariansaarilla asti 70 -luvulla, ei oikein muuta voi odottaa.

Tuollaisessa tilanteessa jos saisi maltillisesti suunsa auki, tuntisi varmasti itsensä jälkeen päin hyvin voimaantuneeksi!

Jos ei ole ahdaskatseinen ja vierasmaalaisia ihmisiä pelkäävä juntti, sen voi myös tuoda ilmi! :) Hienotunteisesti.

suklaahirviö kirjoitti...

Olet oikeassa, että se voi olla voimaannuttava kokemus - siis tuoda julki oma eriävä mielipide. Tavallaan tein sen, kun sanoin että mun mielestä maltillinen moskeija olisi ihan ookoo.. mutta silti, jotenkin TUOSTA vielä ei tullut voimaantunut olo, koska olin jotenkin - no, anteeksipyytelevä tai MIETO kun ilmaisin sen?

Joskus tuollaiset tilanteet harmittaa, kun kotona sitten keksii vaikka 10 hyvää asiaa, jotka olisi pitänyt sanoa.. mutta tilanteen ollessa päällä niitä ei keksi! Vaan hämmentyy tai menee lukkoon/hiljaiseksi! Se on harmittavaa. Miksi ihminen ei voi tajuta sanoa niitä asioita juuri siinä ja silloin, turhaa se on kotona enää pohtia. :(