tiistai 16. helmikuuta 2010

Masinol

Auto toimii taas! Ihme ja kumma, niin vaan on! Mies korjasi sen kun ensin saimme sen viikonloppuna isolla vaivalla lykätyksi autotalliin [mies teki sinne just sen verran tilaa että romisko mahtui sisään!] 'pajalle'! Minäkin olin siis helppimässä, vedin toppahousut ja toppatakin päälle ja menin sinne huhkimaan mukaan. Kyllä siinä munkin vaatimaton ponnistus tarvittiin, koska lumi teki siitä urakasta aikas työlään..

Kesällä meillä hyytyi auto McDonaldin Drive In-jonossa, heti siinä kassalla. [Juuh, oli tosi 'kiva' paikka autolle alkaa oikkuilla!] ja silloin muuten minä jaksoin lykätä sen yksin läheiselle parkkiruudulle. Niin erilaista se on kun on kesä ja alla asfaltti kuin jos on talvi ja alla epätasainen piha ja lunta!

Auton korjaus viimeisteltiin sillä, että mies pisti Masinolia sen tankkiin. Minä ehdotin Mobil 1 Rally Formulaa [olen nähnyt sen mainoksessa ja sen pitäisi olla MUKA joku 'äärimmäisten ajo-olosuhteiden' öljy ja niinhän se on, ettei näitä ajo-olosuhteita äärimmäisempiä enää juuri voi olla, hehe] mutta se ei kuulemma olisi auttanut mitään. Tuo Masinol taas auttaa. En tiedä tarkemmin mitä se oikeastaan on.

Nyt pääsee sitten vihdoin varaamaan lääkäriaikaa sen häpyhuulipatinkin takia! Niin, kyllä vaan se 'siellä' yhä on.. ikävä kyllä..

Ellu

Katsoin sellaisen elokuvan kuin Caramel. Lainasin sen kirjastosta. Alaotsikon kohdalla sanotaan, että 'viettelevä komedia ystävyydestä sodan varjossa'. Tuo Caramel kertoo elämästä BEIRUTISSA, on kauneussalonki & kampaamo jossa on töissä neljä naista. Jokaisella on sitten omat ongelmat.. Yksi on menossa naimisiin eikä enää ole neitsyt ja siksi pelkää.. Toinen onkin rakastunut ukkomieheen ja salaa sitä perheeltään yms.! Sitten on Rima, joka on lesbo [melkoinen ongelma siinä kulttuuripiirissä] ja sellainen eräs ikääntyvä nainen, joka kauheasti haluaisi olla nuori ja pelkää vanhenemistaan.

Tuo leffa oli kai Libanonin virallinen Oscar-ehdokas vuonna 2007. En tiedä miten se pärjäsi, mun mielestä se oli aika hyvä. Oikeastaan Lähi-Idän suhteen olen aika utelias. Koska siitä tulee vain sitä yhtä ja samaa tiedotusvälineistä. Näytetään ihmisiä sodan jaloissa, sotaa, vielä enemmän sotaa ja sitten vähän terrorismia. Mutta ei keskitytä siihen että Lähi-Idän ihmiset ovat 'ihan kuin me', he rakastuvat, elävät elämäänsä, heillä on unelmia.. He ovat oikeasti kuin me, vain ympäristö on eri. Mitä muuta me oikeastaan tiedämme Lähi-Idästä paitsi sen että siellä on öljyä ja sotaa [ja usein länsi on sitä sotaa lietsonut tai on siinä pääpukarina]?

Se neitsyytensä menettänyt tyttö onnistui kyllä sumplimaan tilanteensa: meni lääkärille ja pari tikkiä 'sinne', niin johan kelpasi.. ;) Vähän hassua ja surullista oli kun sen tytön äiti, perinteisesti pukeutunut musliminainen, antoi hääpäivän aattona neuvoja tytölleen, jota siis luuli ihan koskemattomaksi. :( Huomasi että tytöllä oli oma salattu elämänsä, vanhemmat eivät tunteneet häntä. Siinä oli sukupolvienkin ero: tyttö oli modernisti pukeutunut, seksikkäästikin, hänellä oli uudet ajatukset, itsenäisyyttäkin kun kuitenkin oli se työ.

4 kokonaista vuorokautta - -

- - H-hetkeen! :) Ja leivontasuunnitelmat ihan auki laskiaispullia lukuunottamatta.. :( Ihmeen nopeasti on nyt aika mennyt, mutta se voi johtua siitäkin kun olen nukkunut niin paljon. Mulle on nykyisin tullut uni aika hyvin. Olen nukkunut päiväsaikaan ja sitten yölläKIN. Kai se vähän vaikuttaa kun aina vain jatkuu tämä talvi ja haluaisin jo kevättä ja aurinkoa. Niin sitä tuntee, että mitäs tässä sitten muuta kuin unta palloon.. :) Odotellessa!

Siitä työelämävalmennus-jupakasta on nyt sitten noin vuosi aikaa. Kyllä olinkin hiton onneton silloin viime vuonna, nyt pystyn näkemään sen asian paljon realistisemmin - kiitos lääkkeidenkö vain? En enää sure sitä, en sure muuta kuin omaa tyhmyyttäni. No, elämä on oppimista!

En ole vielä ostellut muuta mässäilyä varten kuin sitä jäätelöä. Mieli tekisi Wienernougat-rasiaa, se sukulaati on vaan niin hyvää!

Tiistai-aamusta alkaa siivonki! Imuri jyrää ja moppi mäikyy kun Suk-Suk-Suklis alkaa työstää!

Ei kommentteja: