perjantai 23. heinäkuuta 2010

Valintatalon kassissa..

.. on talous vatupassissa! Näin laulettiin telkkumainoksessa Sukliksen lapsuusaikana. Enpä nyt tiedä, mutta sen tiedän ettei euroaikana taida oikein missään kaupassa käymällä pysyä talous vatupassissa.

Olin tänään tuolla kotikuntamme Valintatalossa. Valintatalo on ehdoton meille maaseudun eläjille, sieltä saa suht' huokeaa vaatetta, sieltä voi kätevästi napata jonkun lahjan viemisiksi kaverin lapselle tai pakkotuliaisen aikuiselle. Ja tokihan siellä on myös meikkejä, karkkeja ja muuta kivaa. Valintatalo ja Tarjoustalo ovat sukulaiskauppoja ja siksi Taa-Taan [=Tarjoustalo Sukliksen kielellä] ihania rintsikoita ym. löytyy myös Valtsusta. Tänään ostin sieltä rintsit(kin).. Joku voisi ihmetellä, että onko se nyt laitaa ostaa tuollaisesta romukaupasta rintsit, mutta itse asiassa tuon ketjun rintaliivit ei ole hassumpia. Sieltä löytyy HUOKEAAN hintaan kaarituettomia rintaliivejä ja ainakin se saa mut huutamaan hallelujaa. -Sitten vaan tulee mielipaha, kun alkaa ynnätä päässään että mitäs esim. 7 euroa olikaan taas markoissa. Se on muuten 42 vanhaa markkaa..! Auts.

Ostin myös khakishortsit ja tuubitopin. Ja sitten käteen tarttui Mocca-tryffelipatukka, jollaisen olen joskus vuosia sitten syönyt mutta nyt jo ihan kokonaan unohtanut sen maun. Tuossa linkissä se on viides suklaapatukka ylhäältä katsottuna! Kun en enää sitä makuelämystä muista, niin ostin.. ja pistin heti jääkaappiin, ettei sula. -Se tuubistoppi vähän mietityttää mua. En ole vielä sitä sovittanut, koska ihoni on vähän sweaty ja en tahdo likastaa toppia. Mutta.. mutta.. AINOA saatavilla oleva koko oli XL. :( Joten OTIN sen. Jos joku tuomitsee niin sanonpa vaan, että pakko oli ostaa.. kun maksoi vain viisi euroa!! Miten usein tuommoisen topin saa vitosella?? Otin sen siis ja nyt pelkään, että jos se onkin liian suuri. Mutta tuollaiset joustojututhan ovat kai siitä hyviä, ettei koko oikeasti merkitse niin paljon? Argh. Ärr-murr. Oli kyllä kumma tilanne, kun värejä oli monta erilaista, mutta kokoja vain yksi!

Mies sanoi, että on tyhmää ostaa vaatetta vain siksi että se on alessa, jos sitä ei sitten voi käyttää. Minä olen samaa mieltä, mutta uskon oikeasti että tuota tuubista VOI käyttää. Miehen mielestä on outoa, jos S-koon nainen ostaa XL:ää, mutta hän ei käsitäkään vaatteiden erilaisten materiaalien merkitystä! Ei tietenkään MIES voisi ostaa ihan väärän kokoisia housuja, koska miesten housut on usein ihan venymätöntä kangasta. Silloin olisikin hölmöä käyttää paljon suurempia tai pienempiä housuja kuin mitä oma koko on. Mutta joustavat kankaat ja stretsit on asia IHAN erikseen.

Ostin Valtsusta myös semmoisia geelikyniä.. ja petyin KAUHEASTI, koska kotona huomasin niiden kynien olevan ihan nysiä! Oikeasti, jostain kumman syystä ne on vain n. mun etusormen mittaisia. Mitä hittoa sellaisilla kynillä tekee? Miksi, voi miksi en katsonut kunnolla sitä pakettia. Luulin niiden olevan sellaisia kuin Tiimarin geelikynät, vaan ei.

Ei kommentteja: