torstai 7. lokakuuta 2010

Suklis ostaa vaatteita

Täytyy muuten suositella EMMAUS-kirpputoria kaikille! Siellä on - ainaskin siis täällä mun asuinseudulla - vielä aidot 'kirpparihinnat'.. esimerkiksi verrattuna UFFiin, joka alkaa muuten karata kyllä mun budjetin rajoista! Joskus oikein tyrmistyn kun käyn UFFilla ja näen esim. jonkun H&M-paidan maksavan 7-8 euroa. Sitten menen H&M:lle ja näen näitä uusia, tämän kauden paitoja ihan samaan hintaan! Arvata sopii motivoiko se shoppailla UFFilla. :(

Nyt juuri kävi niin muuten tiistaina! Olin Isossa Kaupungissa ja tietysti sitten menin kirpparille, koska OIKEASTI tarvitsen kävelykengät! Löysin kävelykengät, jättihousut ja massiivineuleen Emmauksesta ja arvatkaas mitä koko paketti maksoi! 6 euroa! :) Tuntui ihanalta, kun oli varaa! Mulla tosin on nyt outo kausi vaateostoissa, ostan älyttömän isoa vaatetta, kun on niin usein lihava olo. Ja tahdon paeta, tai olla 'näkymätön'! Eikös olekin outoa. Emmauksessa myyjänä ollut nainen juuri kritisoi UFFia aika kovin sanoin ja olin kyllä paljossa samaa mieltä. Itse en ainakaan ole sellainen, että 'saituuttani' kieltäytyisin maksamasta isoja hintoja, vaan mulla ei yksinkertaisesti ole varaa .. Joskus tällainen juttu unohtuu, kun kirpparit ovat nykyisin niin kaiken kansan juttu. Niin: unohtuu se, että siellä oikeasti käy myös meitä työttömiä ja muita yhteiskunnan reunojen yli pudonneita. Joille säästäväisyys ja kierrätys eivät ole vain hauskoja harrastuksia vaan elinehto. Ja ainoa tapa saada yleensä vaatetta.

Joku voisi tietysti sanoa, että joo joo, miehesi kuitenkin ostaisi sulle vaatetta muualtakin kuin kirppikseltä. Niin varmaan tekisikin, mutta arvata sopii miltä se musta tuntuu. Ja tuntuuko reilulta se, että mies joutuisi [sen lisäksi että maksaa meidän elämisen + asuntolainan] vielä ostamaan kalliit vaatteet mun päälle.

Itse asiassa mies ei hyväksy täysin sitä [vuosisadan vähättely, hän ei hyväksy ollenkaan] että ostan kenkiä kirppiksiltä. Hän väittää, että ne ovat muokkautuneet jonkun muun jalkojen mukaan ja siksi voivat olla haitallisia mulle! Mutta itse en ole huomannut mitään tällaista, vaikka ostan kaikki kenkäni kirppareilta! Itse asiassa tuo on minusta aika fuulaa, että jalat siitä muka jotenkin kärsisivät!

Jaloista tulikin mieleen. Ostimme apteekista mulle sellaiset silikoniset koukkuvarpaiden oikaisijat. Maksoivat 20 euroa, kyllä kirpaisi. :( Ja nyt vielä tuntuu, että olivat hullunkauppa eli turha ostos! En usko että ne auttavat mitään! Itse asiassa aloin miettiä, että varmaan voisin tehdä sellaisen oikaisijan ITSE. Tarvittaisiin joku tukeva lyhyt muovinen lastanpätkä ja vahvaa kuminauhaa. Painaisin vaan varpaan koukun kiinni siihen lastaan ja varmistaisin kuminauhalla, että siinähän pysyy. Takuulla tehokkaampi kuin nuo silikonijutut! Niin, ajattelin vaan varoittaa, että ei ehkä kannata ostaa sellaisia. Sekin tympäisi, kun paketissa ei ollut mitään OHJETTA sen vempeleen käyttöön! En tajunnut sitäkään, että pitääkö rengasosa aina olla etuvarpaassa, vai pitäisikö se olla juuri siinä varpaassa jossa on koukku. Ärh, harmittavat tuollaiset turhat rahanmenot.

Kun siellä kaupungilla pyörin niin kävinpäs Stokkallakin! Siellä oli joku amerikkalaisten herkkujen teema-aika. Aika aneemiset olivat kuitenkin tarjoomukset. Oli tosin yksiä aika herkun näköisiä chocolate chip cookiesia.. oikein kunnolla suklaisia. Mutta en ostanut. Sitten näin Hershey-suklaata.. Voi jumaliste, varsinaista MILJONÄÄRIEN suklaata! Pussillinen suklaanamuja 6 euroa ja rapiat päälle! Jäivät kyllä sinne kauppaan! Olen vielä kuullut sellaistakin, että Hershey on p*kaa. Siis maultaan. Olisi ollut aika kurjaa ostaa ja sitten pettyä. Ei oikein tee mieli heittää pois mitään syömisiä, koska kaikki on niin kallista.

Sellaista mun tiistaipäivääni siis kuului!

Nyt muuten on ollut aika paljon sellaista herkkuhimoa. Illat ovat pahimpia, kello 20-22 noin suunnilleen. Silloin tuntuu kuin voisin syödä koko maailman, jos joku vaan sen mulle lautaselle laittaisi ja tarjoaisi. Ja on kova makeanhimo. Mutta se menee ohi. Yleensä puolenyön jälkeen olen taas oma hipi-hilpeä (?) itseni. Juon teetä, eikä herkkuin himo vaivaa.

1 kommentti:

Ta-Miit kirjoitti...

Hei mä voin vahvistaa tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä: Hershey suklaa ON ihan hirveätä p**kaa. Jenkkilässä tuli sitä muutaman kerran kokeiltua ja kauheata pilaantuneen makuista homesuklaata se oli, ainakin ne yksittäispapereihin käärityt kissesit. Vieläkin tekee pahaa, kun muistan sen pahvilta maistuvan, kitalakeen tarttuvan kovan rasvan... yuck!