maanantai 16. marraskuuta 2009

Ei nykyaika perversiota keksinyt

Luin juuri erästä kirjaa, jossa oli todella kummallinen juttu. Nuori tyttö oli mennyt Ruotsiin ja siellä ruotsalaisperheessä oli tapa, että perheen vammainen poika [33 v.] sai kylpeä yhdessä perheenjäsenten kanssa! Siis ammeessa ihan! Kylläpä tuntuu kummalliselta. Sitten tuo tavallaan au pairin ja vaihto-opiskelijan välimuototyttö joutui myös ottamaan erikoisen 'kylpykaverin', eli siis tämän miehen. Myöhemmin näissä muistelmissaan tyttö sanoo että se tuntui hänestä epämukavalta ja oli yksi syy siihen, että hän vaihtoikin kortteeria. Kuka voi häntä siitä syyttää! Vaikka tietysti se mies oli ihan 'viaton', tavallaan ihan lapsen tasolla. Mutta SILTI!

Mitähän lehdet kirjoittaisi jos tuollainen juttu sattuisi NYT? Joku 15-16-kesäinen immyt pistettäisiin nakuna ammeeseen 33-vuotiaan miehen kanssa, vaikka vammaisenkin.

Joskus joillakin ihmisillä on ajatus, että nykyaika on erityisen paha ja kieroutunut, mutta oikeastaan sellaista on ollut aina. Eikä aina edes 'pahaa' tai 'kieroutunutta', vaan ihan hyvääkin tarkoittavat ihmiset ovat haavoittaneet toisiaan. Joku juttu, toiselle ihan sopivalta tuntuva, voi traumatisoida jonkun muun. Pitää olla herkkyyttä.

Muistan itse kuinka olin tuon ikäisenä [n. 15 v.] aika kauhuissani kun jouduin tilanteeseen, jossa olin paljon mua vanhempien ihmisten kanssa yksissä ja sitten yksi nainen siellä sanoi, että 'eihän me tietenkään tarvita eri pukuhuoneita miehille ja naisille'. Olisi tehnyt mieli kiljaista, että totta h-vetissä me tarvitaan, mutta Zuklis-neitonen oli niin kaino ja vieno siihen aikaan, että oli vaiti vaan. Ja meni komeronkokoiseen veskiin vaihtamaan vaatteet. ;) Tavallaan vähän hassua miten jotkut 40-50 v. ihmiset, jotka itse on menettäneet kaiken ujoutensa, eivät suostu tajuamaan että jotkut teinit voivat olla epävarmoja vartalostaan. Itse olen ollut aina.

En vieläkään kuulu niihin naisiin, jotka saunoisivat mielellään ystäviensä kanssa. Minulle olisi ihan vieras ajatus saunoa hyvin vuoksi kaverin kanssa. Uimahallissa pystyn, mutta se johtuu muiden ihmisten vieraudesta. Riippumatta siitä mitä ihmiset sanoo, niin kyllä suuri osa kuitenkin vertailee.. katselee, vaikka sitten salaa. Huomioi ainakin, kun eihän silmiään kiinnikään voi pitää! Ja mulle se on kauhistus. Olisi aika mahdoton ajatus mulle ottaa kylpykaveriksi joku mies, vaikka olisi vain 5-vuotiaan tasolla. SILTI. No way.

Olen alkanut ymmärtää sen miksi miehet pitävät niin paljon nuorista tytöistä. Koska nuori tyttö ei sano vastaan, nuori tyttö ei usein uskalla pitää puoliaan tai ei osaa. On vaikeaa sanoa itseä paljon vanhemmalle ihmiselle, että nyt äijä ruotuun! Jos esim. 38-vuotias mies alkaa seurustella 35-vuotiaan naisen kanssa, niin se nainen ei kakkoseksi jää elämänkokemuksessa, se nainenkin on luultavasti oppinut matkan varrella oman tahtonsa ja miten sitä tuoda esiin. Mutta kuvitellaan sama 38-vuotias vaikka 19-vuotiaan tytön kanssa. Ellei kyseessä nyt ole ihan poikkeus, niin se 19-vuotias on luultavasti aika mykkänä sen vanhemman, kokeneemman ihmisen edessä.

Aikuistuminen on oikeasti p r o s e s s i . Lain edessä saa 18-vuotias ostaa mietoja juomia, 20-vuotias jo väkeviä. 18-vuotias saa äänestää ja ajaa autoa. Mutta 18-vuotias ei välttämättä osaa pitää puoliaan. 18-vuotias on suojaton. Ainakin itse olin.

Tuollainen 18-vuotias ei ole kokenut useinkaan paljoa pahaa ihmissuhteissa. Silloin ei epäile, uskoo sokeasti vaan. Ja se on tietysti kivaa sille toiselle osapuolelle.

Itseä harmittaa joskus sekin, kun nuorena ja hölmönä annoin painostaa itseni seksiin ilman kondomia. Se nyt ainakin oli älytöntä. Toisaalta mietin miksi jotkut miehet tekevät niin, painostavat, jopa tekevät todella sikamaisen jutun, eli ottavat kumin pois kesken seksin [ilman että sitä huomaa].

Sitten joskus olen antanut painostaa itseni syömään tai juomaan juttuja, joista en pidä. Sekin harmittaa nyt. Etten pystynyt sanomaan ei. Ja kaikkein NOLOINTA on tunnustaa, ettei ole kuin reilu vuosi siitä, kun viimeksi annoin painostaa itseni juomaan yli oman määräni alkoholia. Ei paljon - en ollut 'humalassa', ei ollut krapula - mutta kuitenkin enemmän kuin olisin tahtonut juoda. Milloin oikein lopetan tämän nössöttelyn ja otan kaikissa asioissa päätäntävallan... siis asioissa, jotka koskevat vain minua!

5 kokonaista vuorokautta enää - -

- - ja mässäilen. ;) Enää ja vielä on niitä sanoja, jotka joko vetää naaman iloiseksi tai surulliseksi. Enää on iloinen sana, vielä on surullinen. ;) Mulla on sellainen vahvistuva tunne, että menen Lidliin sukulaatiostoksille. Sen vain jotenkin tuntee.

Ei kommentteja: