tiistai 13. huhtikuuta 2010

Orjuuden paluu

Luin Portti Ukrainaan-blogista juttua työnantajasta, joka oli antanut duunarille kenkää, kun tuo oli julkea ja sanoi työtään pitkästyttäväksi. Pisti vihaksi, oikeasti, vaikka olen YRITTÄNYT välttää kaikkea kiivastumista politiikasta. :( Ei se auta, siitä tulee vain paha olo itselle.

Mutta en vain VOI hyväksyä tätä nykymenoa! OK, tiedän sen, että nyt on työnantajan markkinat. Työnantaja valitsee ja vie, työtä etsivät tulevat valituiksi ja vikisevät. Varmaan ei vuosikymmeniin työntekijä ole saanut kokea juuri kuinka merkityksetön ja korvattavissa hän on. Nyt saa. Työttömyysluvut ja taantumat ja muut pitävät ihmiset nöyrinä.

Mitä seuraavaksi? Alkavatko työnantajat paiskoa pihalle lihavat ihmiset, r-vikaiset ihmiset, rumalla äänellä nauravat ihmiset? Saako kenkää jos ei suostu pomon seksipatjaksi? Siis voi herranpieksut, jos SIITÄ voi saada kenkää, että sanoo työtään tylsäksi FaceBookissa, niin sitten voi kyllä saada fudut ihan mistä syystä vaan!

Minä en käsitä miksi se työntekijän panosta huonontaisi, vaikka hän sanoisi työtään paskaksi. Siis PASKAKSI. Olennaistahan on miten sen työn tekee! Kai siitä silti saa olla sitä mieltä mitä tykkää??? Vai ollaanko jo jossain Isoveli valvoo-yhteiskunnassa? Jos allekirjoittaa työsopimuksen, niin sisältääkö se myös luopumisen sanan-, mielipiteen- ja ajatuksenvapaudesta? Huh heijaa, ja minä kun luulin niiden olevan ihmisen PERUSOIKEUKSIA. Mutta mitäs tuosta.. Ilmeisesti työsopimus on nykyisin orjasopimus.

Ja sitten sekin, että työaikana ei muka saisi esim. surffata netissä, jos mitään muuta tekemistä ei ole! Olisiko parempi vaan istua ja pyöritellä peukkuja? Miksi se on moraalisempaa kuin surffaus?

Suomalaisista osa on kyllä sellaisia, että HEILLE valvontayhteiskunta, ilmiannot ja toisten kyyläys maittavat todella hyvin. En tiedä miksi, olisiko heillä itsellään niin surulliset elämät, että sisältöä siihen saa vain kiduttamalla ja vahtaamalla muita. En ole koskaan jaksanut ymmärtää tällaisia ihmisiä.. no, pitäisi kai sääliä lähinnä.. Itse olen joskus törmännyt näihin, siis ihmisiin joiden mielestä VESSASSAKAAN ei suunnilleen saisi käydä 'työnantajan ajalla'. Juuh, kai työsopimuksen allekirjoittaessaan sitoutuu myös kontrolloimaan rakkonsa ja suolensa toiminnat niin, ettei vaan Hänen Korkeutensa Työnantaja joudu pulittamaan rahaa siitä ajasta, joka huussissa kuluu! Voi-- perkele!

Kai tuo valvontayhteiskunnan ihannointi on vähän sukua naapurikateudelle. Jotkuthan oikein tekee ilmiantoja toisistaan verottajallekin! Setäni teki Isukista, siis Isukin OMA VELI, mutta se oli aiheeton ilmianto - tietysti. Isukki ei kiertänyt veroa, eikä hänellä kyllä ollut paljon omaisuuttakaan. Mutta Isukin veli teki sen kiusallaan, tehdäkseen jäynää.

Itse en ole työelämässä ja se on surettanut mua paljon, sen kaikki blogia lukeneet tietää. Mutta on siinä sitten jotain hyviäkin puolia.. en tiedä haluaisinko itse luopua kaikista ihmisoikeuksistani työn vuoksi. Ja jos tahdon sanoa feisbuukissa jotain asiaa tylsäksi, tyhmäksi tai rasittavaksi niin minähän myös SANON. Ja sillä sipuli!

Soittoa odotellessa!

Ei soittanut lekuri ainakaan tänään siitä häpyhuulipatin leikkauksesta! Milloinkohan se leikkuu tapahtuu. Hiukan jännittää. Mutta ei onneksi paljon. Onkohan se sitten pitkään kipeä leikkuun jälkeen? Onpa onni, etten lähtenyt KOTIKIRURGIAAN, eli sohimaan sitä pattia itse veitsellä. Koska se kuulemma on siis vähän tulehtunut.. tiedä mitä siitä kotilääkärin leikkimisestä olisi seurannut! Näin eilen Hiljaisessa todistajassa sellaisen jutun, jossa joku nainen oli saanut poistetusta luomesta tulehduksen, joka oli levinnyt sydämeen. Ja tuo hyväkuntoinen, nuorehko nainen oli kuollut sitten siihen! :(

Siinä Hiljaisessa todistajassa se kuollut nainen oli muutenkin aika erikoinen.. Kuoli polttari-iltanaan! Sulhanen luuli häntä 29-vuotiaaksi, mutta hän olikin oikeasti 44! Oli vain niin leikelty & treenattu, että kävi hyvin 29-vuotiaasta! Aika erikoista.

3 kokonaista vuorokautta - -

- - herkkuiluun! :) En ole vielä varma leivonnaisvalinnastani. Kyllä kai se on se kääretorttu. Sellainen tulee niin nopsaankin. Oikeastaan eniten "vaivaa" tuottaa se kääristaikinan vatkaus. Itse vatkaan sokerikakku/kääretorttutaikinaa aina vähintään 10 minuuttia sähkövatkaimella. Katson ajan oikein kellosta. ;) Ja siksi onkin kuohkeaa ja hyvää.

Tänään kävin kiertelemässä kaupoissa, mutta EN hamstrannut!

Ei kommentteja: