perjantai 30. huhtikuuta 2010

Pakollinen 'kohtuukäyttö'?

Vappu se taas lähestyy ja sitä myöten alkaa ALKO askarruttaa mieltä. Alko, alkoholi, iloliemi.. Joskus on sellainen olo kuin olisi painostusta 'kohtuukäyttöön', mitä se sitten tarkoittaakin. Kumman usein mehulinjaa pitävää, hedelmällisessä iässä olevaa naista epäillään raskaana olevaksi .. Ihan kuin raskaus voisi olla ainoa hyvä syy olla juomatta!

en ole absolutisti, mutta joskus tunnen vetoa siihen suuntaan. Tai pikemminkin sanotaan, että tunnen vetoa siihen, että vain MINÄ päätän mitä juon ja kuinka paljon. Ihmeen usein sitä törmää juoman tuputtajiin.. sellainen on aika outoa. En tajua mitä joku siitä saa, että saa pakotettua toisen juomaan! Eihän siitä ole itselle mitään hyötyä.

Minulla on huono viinapää ja siksi pidän parhaimpana juoda vain 'turvallisessa' seurassa.. se taitaa tarkoittaa paria luottoystävää ja sitten tietty miestäni! Muuten en enää oikein uskaltaisikaan 'lärvätä' - sellainen johtaa tosi usein ikävyyksiin.

Meidän vappu tulee olemaan rauhallinen! Meillä on pullo kuoharia jääkaapissa, se jäi uudelta vuodelta yli. Joko juon sitä miehen kanssa lasin, pari, tai sitten en juo. En ole vielä päättänyt, tuntuu kuin siihen olisi pitkä aika, kun on vielä siivouksetkin kesken ja kaikki. Kaupungille emme tietenkään mene, kun lähimpäänkin kaupungintapaiseen on se 20 km.. :) Isoon Kaupunkiin on matkaa vielä enemmän, joten se siitä. Ja sitten kaikki 'menomestat' ovat tietysti tupaten täynnä.

Vaikka tämä alko-postaukseni voi saada mut vaikuttamaan vanhalta, väsyneeltä, tiukkapipolta jne. jne.. niin kerronpa silti itsestäni jotain yllättävää! Löysin sellaisen sivuston, kännissä olet ääliö. Ja mun on sanottava, että vaikka PERIAATTEESSA tuon sivuston sanoma on tietysti totta - ei kai se ketään kaunista, jos pimpsa vilahtaa lyhkäsen mekon alta tai jos yrjöää käsilaukkuun - niin silti en lähtisi kauhean raskaalla kädellä syyllistämään niitä, joilla menee överiksi. Kyllä ne itse potevat morkkista, miksi siihen pitää enää muiden mitään lisätä?

Sitten joskus mua suututtaa se, kun NAISIA/TYTTÖJÄ yritetään aina hillitä juomismielessä sanomalla, että känninen nainen on ruma ja kamala ja halveksittava.. Miehiä tai poikia ei ollenkaan tällä tavalla yritetä pitää ruodussa! Ja muutenkin nainen tai tyttö saa paljon enemmän kuraa niskaansa siitä, jos on lipsahtanut menemään liiallisen puolelle! Poika tai mies saa vain osakseen kaverillisia virnistyksiä ja kaikki takovat selkään. Tässä taas se tasa-arvo toteutuu kauniisti.

Muutenkin joskus suututtaa tuomitseminen. Esimerkiksi humalaisen oloisesta ihmisestä ei KOSKAAN voi sanoa 100% varmasti, että tämä sekavuus on liiallisen viinanahneuden seurausta. Ihmisellä voi olla joku lääkitys, jonka yhteisvaikutusta alkoholin kanssa hän ei ole tiennyt. Tai sitten taustalla voi olla sairaus.

Jotkut ovat vieläpä sitä mieltä, että liikaa juoneet naiset saa suunnilleen viedäkin sänkyyn ja tehdä niille mitä vaan. 'Siitäpähän oppivat'. Eläköön myötätunto.

Ei kommentteja: