maanantai 18. tammikuuta 2010

Honey Baby, Tony Halme

Katsoin Honey Baby-elokuvan! Siinä oli Irina Björklund näyttelemässä ja sitten ohjaaja oli Mika Kaurismäki. Näin tuon leffan kirjastossa ja otin. Lainaan paljon elokuvia kirjastosta, koska siihen mulla on varaa [se ei maksa mitään].

Irina B. on tosi nätti kyllä, ihme ettei ole ura lähtenyt käyntiin Jenkkilässä! :( Mutta kai siellä on enempi kauniita misuja kuin tähtiä on taivaalla. I.B. esitti tuossa leffassa venäläistä tyttöä, joka on karannut saksalaiselta paljon vanhemmalta sulhaseltaan! Jätti sulhasensa alttarille, kirjaimellisesti, häähunnut hulmuten pötki pakosalle! Hih.. No se äijä oli 24 vuotta tätä tyttöä vanhempi! Ynnäsin kun siinä sanottiin niiden syntymäajat.

Sitten elokuvassa se Irinan esittämä Natasha tapaa yhden Baltiassa kiertueella olevan länsimuusikon ja ne tietysti rakastuvat. Minusta tuo elokuva oli vähän 'pimeä', eli en siis ymmärtänyt kai kaikkea.. :( Olen kai TYHMÄ sitten?? Eli se Natasha joutui lopussa tapetuksi.. mutta kuitenkin jotenkin heräsi henkiin ja tapasi uudestaan tämän muusikon?? Ihan outo, tyhmä juttu. En pidä oikein tuollaisista.. Kyllä mun mielestä elokuvassa on kiva tietää mitä OIKEASTI tapahtuu. Vähän tuli mieleen joku David Lynchin ihan ufo juttu. Mulholland Drive, esimerkiksi. Pidin Twin Peaksista [sanon sitä Twinnyksi, muuten!], mutta tuo Mulholland oli ihan mielipuolinen. No, Kaurismäki tuntuu tässä vähän seurailevan Lynchin jälkiä.

Tavallaan elokuvissa käsitellään venäläisiä naisia usein stereotyyppisesti! Ne ovat aina jotain mail order brideja tai muuten vaan hutsahtavia, hyväksikäytettäviä, tai sitten oikeita saalistavia dollarikiimaisia narttuja. Kuitenkin suurin osa venäläisnaisista ei jätä kotimaata, siellä ne sinnittelevät ja ovat ihan kuten länsinaisetkin. Jos olisin venäläinen niin mua varmaan jurppisi aika kovasti törmätä niihin ennakkoluuloihin. Kuinka monta kertaa sitä oikeastaan jaksaisi selittää, että ei, emme ole kaikki horoja, ei, emme kaikki himoa Länteen.. :(

Olen itse aina yrittänyt olla tosi ystävällinen kahdelle venäläisnaiselle, jotka tavallaan 'tunnen'. En ole heidän ystävä [VALITETTAVASTI!!], mutta he ovat samassa harrastuspiirissä kuin mä. Olisi mukavaa kyllä olla vaikka ystäväkin, he tuntuvat molemmat tosi lämpimiltä ihmisiltä ja toinen on vieläpä vasemmistoliittolainen, oli oikein vaaliehdokkaanakin joskus! [Tosin en laske v-liittolaisia oikeastaan kommunisteiksi, mutta onhan se edes vähän oikeaan suuntaan!] Toinen taitaa olla aika oikeistolainen [lievästi sanoen!], mutta minä en arvostele ihmisiä politiikan mukaan. Ihminen on kuitenkin muuta kuin vaan se, mitä se ajattelee politiikasta. Persut nyt tietenkin on asia erikseen. ;) Niitä en niele ihan helposti, mutta toisaalta IHMISIÄHÄN nekin on. Mulle mun oma kommunismi tarkoittaa myös suvaitsevaisuutta, pitää ymmärtää se että ihmiset on eri tietoisuuden vaiheissa. Kukaan ei vihalla muutu, maailma ei muutu inhimillisemmäksi pakottamalla tai riitelemällä eri tavalla ajattelevien kanssa.

..mistä tulikin mieleeni TONY HALME!

Tony Halme kuoli. Jotkut sanovat, että se oli itsemurha. Ei kai siitä kuolinsyystä ole paljon puhuttu, mutta jotkut arvelevat että kun ampuase oli vieressä, niin se olisi ollut se syy. Minä en varmasti tiedä eikä kai muut tiedäkään kuin patologi ja omaiset.

Nyt on noussut kohu Kaarina Hazardin kolumnista, jossa hän sanoo Halmetta sikaniskaksi ja elukaksi.. :( Tietysti Hazard oli ehkä vähän ajattelematon, kun ihminen on justiinsa kuollut, niin ei pitäisi ehkä silloin kauhean jyrkästi arvostella - se loukkaa omaisia + ystäviä. Mutta SILTI mun on pakko myöntää että NAUROIN tuolle K.H.:n kolumnille. :) :) Olenko kauhea ihminen?? Se ei tarkoita ettenkö tuntisi myötätuntoa sitä menetystä kohtaan, jonka Halmeen omaiset on kokeneet, se Hazardin juttu [sanavalinnat ym.] oli vaan niin HASSU! :) 'Möhkäle' ja 'kotieläin'!

Kyllä minusta, siis MUN mielestä Hazard tuossa röykytti Tony Halmetta, eikä kyse ollut mistään 'mediakritiikistä'.. tavallaan olen pettynyt siihen ettei Haz pysy sanojensa takana. :( Ei siitä mitään kunnianloukkausjuttua [kai] tulisi, vaikka hän pysyisikin? Yleensäkään en tykkää siitä että ensin kirjoitetaan jotain ja sitten aletaan vetää takaisin. Ja sekin harmittaa, kun tulee sellainen olo kuin olisi petetty tai vedetty huulesta. Kyllä kirjoitettu teksti vielä tarkoittaa sitä mitä siinä sanotaan ja jos näin moni ihminen on ymmärtänyt sen olevan Halmetta vastaan, niin kyllä minusta sillon on perusteltua sanoa että se myös sitä OLI! Ja mitä pahaa siinä on?? Kai Hazardilla on oikeus mielipiteeseensä. Ei sitä pidä pyydellä anteeksi, sitä nyt tietty voisi, että JOS on sattunut loukkaamaan omaisia / ystäviä. Mutta mieltään ei tarvitse muuttaa.

4 kokonaista vuorokautta -

- herkkuiluun! :) Hih, kun leivonkin koko maailman täyteen kaikkea hyvää..! New York cheesecake oikein mielessäni lilluu unelmana.. Ja sitten teen miehelle muffinsseja.

Ei kommentteja: