maanantai 21. kesäkuuta 2010

Aino(ani!)

Olihan muuten hyvää tuo Aino Kermakaramelli-jäätelö! Suklis suosittelee lämpöisesti. Positiivinen yllätys. Mutta toisaalta KAIKKI maistamani Ainot ovat olleet hyviä. Pidin siitä Aino-mustikkapiirakkajädestä ja Ainon kanelikierre oli i-h-a-n-a-a sekin. Sitä vain ei enää kauppojen pakastealtaissa näy. On taidettu lopettaa sen maun tekeminen! :(

Ainon Kermakaramellista tekee hyvän se kastike, runsaan kinuskinen. Ja jäätelö, juuri sellainen sopiva, pehmeän ylellinen vanilja.. Takuulla ostan toistekin! Sukliksen makuarvio kouluarvosanoilla on täysi kymppi. Mitään en muuttaisi! Nyt sitä Ainoa jäi vielä puolikas paketti seuraavaa herkkuilua varten! :)

Toinen hyvä jäätelökokemus tuli muuten Pirkka-sarjasta. Nappasin ihan vain ex tempporeee sellaisen Pirkka Daniela 'sandwich'-jäätelön maistiaiseksi. Mullahan on paljon kokemusta puffeteista, pidän niistä, mutta tämä Pirkan Daniela oli ehdoton ykkönen! Keksi oli siinä rapeaa - ei pehmoista kakkumaista kuten puffeteissa. Ja jotenkin se SOPI hyvin yhteen vaniljajäätelön kanssa! Keksi oli kunnolla kaakaoista, tummaa, enemmän kuin mitä puffeteissa oleva kesympi keksu.

Huomasin, että Cloettan Center-nappirulla on muuten oiva toffeesuklaan lähde. :) Sitä täytyy taas uudemmankin kerran ostella. Nyt se nimittäin meni kaikki! :)

Mäkäräiset!

Meillä onkin ollut MÄKÄRÄISIÄ täällä! :( Pihalla on niitä, ja jotkut ovat tulleet sisälle asti [ei tosin olisi tarvinnut vaivautua]. Ne ovat inhottavia, enkä muuten ole niitä nähnyt kertaakaan aiemmin täällä näin etelässä. Ne ovat vähän kuin banaanikärpäisiä, siis sellaisia hyvin pieniä. Mutta ne purevat! Ja puremat ovat tuhat kertaa kutisevampia kuin tavallisen itikan pistot, tai ainakin itse koen näin!

Ensin luulin niitä oikeasti banskukärpäsiksi ja oikein ihmettelin miehelle, että mistäs noi nyt tulivat. Mutta mies selvitti asian oikean laidan mulle! Ne mitään banskukärppiä olleet, vaan inhottavia, pieniä pistäviä! :( Tänään olin kauppassa ja mun piti pakosta pistää ihan pitkä hame päälle, koska en kehtaa kulkea lyhyessä tai shortseissa! Koska olen ihan.. verillä, ruvella ja paukamilla! :( Ei sellaisia jalkoja oikein kehtaa näyttää julkisesti. Käsivarsissa on vähän sama ongelma!

Pitää varmaan alkaa käyttää jotain burkhaa.

Miehen logiikka

Mies sanoi että hänen on pakko käyttää kaaransa huomenna katsastuksessa. Se on nimittäin viimeinen päivä, kun sen voi tehdä. Sitten hän sanoi, että tietää auton tulevan hylätyksi. Siinä on vikoja.. esim. pakoputki vuotaa, on ruostetta, ym. ym. Mies luetteli niitä vikoja. Minä sitten sanoin, että miksi hän vie sen huomenna katsastukseen, jos kerran TIETÄÄ hylätyksi tulevan. Eikö kannattaisi vaikka ajaa 'laittomasti' viikko tai kaksi, että saa sen korjattua katsastuskuntoon. Nimittäin katsuu ei ole ilmaista sekään!

Mutta mies on NII-IIN lainkuuliainen, ettei edes viikkoa voi ajaa katsastamattomalla autolla!!! Hän sanoi että menee sinne katsuuseen ja että siitä muka on etua, kun sitten saa kuulla TARKALLEEN mitkä jutut pitää korjata ennen seuraavaa katsuuta. Minusta se on vähän kumma tapa ajatella. Jos hän kerran kuitenkin itse TIETÄÄ noin suunnilleen sen, missä vika piilee.

Sitäkin tietty voisi ihmetellä, että miksi hän ei ole tehnyt sille autolle mitään tässä kevään aikana, kun eihän tuo katsastus koskaan tule kuin salamana taivaalta, kyllä se on tiedossa ollut jo pitkään... Mutta en tahdo vainota miestä kyselemällä tätä, ei kai häntä ole huvittanut se auton laitto, ketäpä huvittaisi. Jos MUN pitäisi rukata autoa, niin varmaan lykkäisin sitä tuomiopäivään asti. Tai sitten veisin kaaran suosiolla korjaamolle, laittakoot siellä. :(

Ei kommentteja: