tiistai 29. kesäkuuta 2010

Tunnelman pilaaja

Tänään minulla onkin ollut vatsa sekaisin! Se on todella inhottavaa! Olin tuolla kunnan keskustassa, päällä kevyt kesämekko [seksikäs ja sievä punainen viettelys] ja tunnelma oli katossa. Onhan kesä, on ostokset - mässyyn varautumiset siis - ja kaikki on ihanaa. Sitten tapahtui - vatsassa väänsi ja käänsi. Tulikin aika nopea lähtö sieltä ostoksilta kotiin! Onneksi kuitenkin ehdin hamstrata syöpöttelyä varten yhden Dreamy Caramel-geishapatukan ja pari Pirkan Daniela-jäätelösandwichiä. Tunnelma 'vähän' läsähti masuoikuttelun takia!

Vatsa sekaisin tarkoittaa siis tässä tapauksessa ripulia. Syytä voin vain arvailla! Saattaa olla, että se johtui vanhentuneesta broilerista, jota söin pakastimesta tuossa eilen. Pakastimen ylähyllylle oli jäänyt aika pitkäksi aikaa sellainen kananpojan rintafilepihvi ja söin sen tietämättä kuinka kauan se on pakastimessa ollut. Eikä se tosiaan ole mikään sellainen paikka, jossa tavara IKUISESTI säilyy, muistan lukeneeni joitain suosituksia pakastetun ruoan käytön suhteen. Tämä oli sellainen jo uunissa kypsennetty ja sitten pakastettu juttu. En osaa oikein muutakaan 'syyllistä' keksiä tähän hätään, koska syömäni kasvikset ainakin olivat puhtaita - pesen ne aina - ja muutahan en sitten toisaalta edes syönyt koko päivänä. Vai olisiko sittenkin joku kasvis jäänyt kunnolla pesemättä..?

Olen muuten joskus miettinyt mitähän mahtaisi tapahtua, jos ihmiset söisivät niitä jäätyneitä MAMMUTTEJA, joita silloin tällöin löytyy jostain.. napajäästä? Hih, jo varmaan tulisi mahatauti, jos joku otus on tuhansia vuosia lojunut luonnonpakastimessa. :) Ja onhan joku jäätynyt muinaisihminenkin säilynyt aika hyvässä kuosissa. Siitä vaan kannibaalien grillijuhla pystyyn! Kuinkahan mahtaisi osallistujien käydä!

Hieman äidillistä rohkaisua ja kannustusta

Mies sai työssään sellaisen palkinnon. Taatusti ansaitun, sen vaan sanon, hän kun puurtaa hommaa kuin työjuhta. No, minä sitten erehdyin kertomaan siitä Äetmuorille kerran puhelimessa. Kun hän aina haluaa 'tietää kaiken' ja inhoaa sitä, jos kuulee joltain kolmannelta tällaisen asian.

No siinä taas saimme, sekä mies että minä! Onneksi vaan mies ei ollut kuulemassa anopin 'onnitteluja', vaan vain minä. Inhottavaa se oli silti. Äetmuorin ensimmäinen reaktio tuohon palkintoon oli valehtelematta tämä: 'mistä hyvästä se tuli?' Muorin mielestä kun miehen hommat ovat yhtätyhjänkanssa. Sitten yhä vain parani. Äetmuori alkoi udella, että koska mies oikein 'ylennetään' ja koska tulee joku hienompi titteli. Olen varmasti 100 kertaa selittänyt hänelle miehen työpaikan organisaatiota, mutta sekös menisi perille. Muorille vain tittelit ja arvot merkitsevät jotain. Mies voisi tienata vaikka vaivaiset viisi euroa kuussa, jos vain titteli olisi jotain 'hienoa' Muorin ymmärryksen mukaan.

Kerran hän oli ihan tohkeissaan siitä, kun joku siellä hänen naapurustossaan on titteliltään 'toimitusjohtaja'. Muori ymmärtää sen, että tj on 'jotain hienoa'. Kyseinen mies joskus itsekin naureskelee tittelilleen, koska hänellä on pieni vaatimaton kahden hengen yritys [hän ja vaimo] ja se tj on vähän niinkuin huumorimielelläkin käyntikortissa.

Totuus on, että mies ei ehkä koskaan tule 'ylenemään' ja 'etenemään urallaan' siihen malliin kuin Muori toivoisi. Se johtuu ihan yksinkertaisesti siitä, että hän toimii jo asiantuntijatehtävässä, johon hän pyrki ja jossa hän + työpaikka tahtovat hänen pysyvänkin.

Ihmettelen kuinka Muorilla on VARAA - MUN äitinä, työttömän lortin äitinä - mollata miestä ja hänen työtään. Ja varsinkin kun ajattelee hänen omaa koulutustaan + työpaikkojaan. Muori on aina ollut aivan käsittämättömän kunnianhimoinen - mun ja Siukun puolesta! Ja meidän miestemme! Siukun mieskin on Äetmuorin mielestä melkoinen luuseri, koska ei edes yritä rehtoriksi pyrkiä vaan pysyy 'vain' aineenopettajana. Ihan hullua! Siukun mies H. on harvinaisen tyytyväinen juuri siinä asemassa jossa hän on - hän ei TAHDO rehtoriksi, hän on sen sanonut monta kertaa - mutta Muorin mielestä se on todistus H:n kehnoudesta.

Siukuntyttö A., kummityttöni siis, on viime vuoden aikana järjestänyt itselleen aika järkyttävät teinitukat.. :) Valkoiseksi värjätty, II-IIISO pörröpää.. Ja siihen sopivat vaatteet + meikit. Ja Muori ihmettelee, miksi Siukun perhe ei käy häntä katsomassa! Eiväthän ne raukat uskalla, koska Muori tulee silmille heti, jos joku vain tekee jotain hänen pirtaansa sopimatonta. Hän kyllä antaisi A:n kuulla kunniansa.. Pari vuotta sitten A. värjäsi tukkansa ruskeaksi ja koko sen ajan kun Siukun perhe oli Äetmuorin luona, niin Muori vain huiski A:aa pois silmistään ja sanoi 'hyi, ruma, mene pois'.

Ihme ettei Muori itse tajua sitä millaisena muut hänet kokevat. Omasta mielestään hän on tietysti aivan super, koska 'sanoo asiat rehellisesti' [= loukkaa ihmisiä välittämättä vähääkään heidän tunteistaan] ja 'näyttää tunteensa' [=raivoaa hallitsemattomasti].

3 kokonaista vuorokautta...

.. ja taas herkkuillaan! :) Ajattelin pitkästä aikaa ostaa Frödingen Prinsessakakun. Muistelen sitten sitä syömällä Victorian ja Danielin häitä! :) Yritän olla ajattelematta Äetmuoria ja hänen ainanegatiivista asennettaan, tai se masentaa mua liikaa.

Noinkohan piankin tulee uusi kuninkaallinen vauva Ruotsin kuninkaanlinnaan? :) No, mikäs on tullessa, kun on armeija lastenhoitajia ja varhaiskasvattajia huolehtimassa tenavasta. Kun tulee itku tai likainen vaippa, niin ei kun komennat jotain pienipalkkaista hoitaman homman. Ja kavereiden kanssa iltamenot jatkunevat ennallaan, kun on aina lastenvahti käden ulottuvilla!

Ei kommentteja: