maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kouluarvosanoja

Nyt on taas nuorisolla koulut päättyneet. Jotkut tahtoisivat Suomeen lyhyen kesäloman, mutta minusta on aina ollut hieno juttu, että meillä on PITKÄ kesäloma! Eikä se ole tainnut haitata suomalaislasten oppimista yhtään...! En käsitä miksi meidän kesäloma pitäisi lyhentää esim. yhteen kuukauteen. Lapsen ja nuoren mielen kehitykselle on tärkeää olla kunnolla vapaalla. Sehän voi lisätä luovuuttakin!

Nuorisokulttuuri on muuttunut aika jännällä tavalla sitten mun nuoruuden. Siinä on sekä hyviä että huonoja puolia. Kummityttö A. juuri kertoi [hällä loppui peruskoulu nyt], että heidän kevätjuhlassa ysiluokkalaiset olivat parkuneet sitä, kun nyt joutuu kavereista eroon. A:kin oli. No sitten minä säälittelin ja sanoin, että ainahan voitte pitää luokkakokouksia. A. vaan totesi, että ei hän oikeastaan tule ollenkaan ikävöimään luokkaansa, paria tyyppiä vain! -Niin, siis tuo itkeskely, jota A. [ja monet luokkakaverinsa] tuntuvat harrastavan hyvinkin usein... Se on erottava tekijä mun nuoruudesta. KUKAAN nimittäin ei minun aikanani ysiluokalta päästessä parkunut.. :) Ei yksikään! Melkein koko luokka jatkoi suoraan samalla miehityksellä T:n lukioon.. vain kolme ihmistä [mä, S. ja D.) menimme toiseen lukioon. Eli mulla kai se olisi ollut suurin aihe parkua, tai S:llä tai D:llä, koska meille se merkitsi ihan vieraisiin oloihin menoa. Mutta sitä ei vaan pitänyt minään - sitä ajatteli, että se kuuluu tähän elämänvaiheeseen.

A. & kumppanit muutenkin tuntuvat suosivan vähän sellaista terapiajargonia puheessaan - se oli meille ihan vierasta. Esim. meillä saattoi ystävyksillä olla riita ja sopiminen - A. puhuu 'ihmissuhteen selvittämisestä'. IHMISSUHTEEN! :) Meillä saattoi joku seurustella tai 'kulkea' jonkun pojan kanssa - A:n kaverit puhuvat 'parisuhteessa' olosta. :)

Tavallaan on tietysti hyvä, että ihmiset näyttävät tunteensa.. itse en ole aina siihen pystynyt! Mutta.. mietin vaan, että näyttävätkö nämä tunteensa.. vai NÄYTTELEVÄTKÖ niitä? Siinä on aika iso ero, nimittäin.. Tuntuu joskus kuin A kumppaneineen oikein nauttisi sellaisesta tunteissa vellomisesta, niiden suurentelusta ja keinotekoisesti luomisesta. Kai se on tätä tämän päivän tositeevee-kulttuuria.. Kaikkihan noissa BB-ohjelmissa, Supermalli haussa, Idolsissa ym. vetistelevät, juonittelevat, ja sitten vuoroin taas kiroavat ja ovat niin kovista.. Kai se suodattuu katsojiin, varsinkin nuoriin. Ja sitten he alkavat ajatella, että elämässä KUULUU koko ajan olla jotain draamaa päällä, parkumista tai rakkaudenpurkausta, vihaa potenssiin kymmenen ja tykkäämistä potenssiin sata.

No se siitä.. Toivottavasti A. saa elämässään kuitenkin toteuttaa itseään, VALITA elämänsä suunnan itse. Miksi meidän suvussa vaan on niin paljon pomottavia vanhempia, en tajua. :(

Suklaat arvostelussa..

Maistoin sitä Lidlistä löytyvää Schogetten marzipan-levyä! Kouluarvosanalla nelosesta kymppiin annan .. YSIN! :) Pidin tästä tuotteesta. On kivaa, kun suklaapalat ovat valmiiksi irti toisistaan - säästyy laiskalta taittamisen vaiva. Tumma suklaa sopi minusta hyvin tämän aika löysähkön marsipaanitäytteen kanssa. Muuten olisin antanut kympin, mutta mielestäni tuo täyte oli ehkä hitusen liian löysää. Mukava löytö kuitenkin tämä tuote ja mun, marsipaanifanin, ehdotonta herkuttelumateriaalia!

Sitten se Fazerin Geisha Dreamy Caramel oli myös todella hyvä elämys! Yllätyin oikein, kun yleensä olen saanut pettyä näissä 'tuunataan uusiksi vanha tuote'-suklaissa. Tuo Dreamy Caramel oli makeampaa kuin perinteinen geisha, muttei kuitenkaan imelää. Mun mielestä tämä oli onnistunut uusi versio. Ostan varmasti uudestaan.. ja arvosana voi olla vaikka täysi 10! :) Kuitenkaan tämä ei tarkoita vanhan geishan hylkäämistä! Molemmat ovat hyviä.

Suklis ostaa suuveden!

Ostin tuossa pari päivää sitten LISTERINE suuveden! Sellaisen violetin.. 'total care'-jutun, jonka pitäisi suunnilleen pitää hampaat valkoisina, pitää hammaskivi poissa, pitää karies kaukana, siivota koti, haravoida lehdet, kunnostaa kesämökin katto jne..! Eli siis kyseessä on suoranainen ihme-eliksiiri seitsemän euron hinnalla.

Ostin sitä.. ja kokeilin! HUH, on tymäkkä maku! Varmasti toimiva liemi, mutta en yksinkertaisesti voi käyttää sitä joka hampiharjauksen yhteydessä! Se maku on niin väkevä, että se alkaa.. etoa! Mies kokeili sitä myös tänä iltana ja oli myös, että huh huh.. Kai tuollaisia silti pitäisi yrittää aina käyttää, tuokin Listerine tutkitusti [?] auttaa, jos sitä 2 x päivässä käyttää. Mutta mulle yksikin kerta päivässä on liikaa! Taidan käyttää sitä vain silloin tällöin.

Mässytunnustus:

Yhdessä vaiheessa oli vähän huono olo! Etova siis! EN kuitenkaan oksentanut.. mutta olo oli silti huono. Veikkaan että se johtui runsaasta jäätelön syömisestä. Maistoin sitä Carte D'Or Texas Pecan-jäätelöä.. söin sitä paketillisen! :( Ja hassu juttu on, että en edes pitänyt siitä.. ei se ollut sellainen kunnon kinuskijäätelö kuin toivoin! Pähkinää kyllä oli.. No, taisi olla liikaa syödä paketillinen, vaikken kerralla sitä koko paksua mättänytkään sisuksiini.

Ei kommentteja: