maanantai 14. syyskuuta 2009

Irti julmurin kahleista

Tuon niminen oli eräs typerä lehtinen, jonka luin ihan nuorena! Siinä oli tarina julmasta kannakselaisesta kartanonisännästä [venäläisestä], joka yritti kaikin konstein saada yhtä suomalaista maalaistyttöä.. seksiorjakseen!! Mutta tietysti tuli komea kreivi, joka rakastui tyttöön ja sitten NE päätyivät yhteen!

No, irti kahleista kumminkin! Oli julmuri kuka tai mikä hyvänsä. Mietin vaan tuota kun olen tänään taas puhunut Äetmuorin kanssa puhelimessa. Joskus hän todella ärsyttää mua, enkä voi sille mitään.. vaikka salaan sen, niin itseä se jää ahdistamaan pitkäksi aikaa.

Tänään homman nimi oli tällaista: Siukku oli kai soittanut Muorille ja kysellyt HÄNELTÄ, että voiko hän tulla meille yhdeksi yöksi kuun lopussa. Mua alkoi ärsyttää se, että tässä pitää käyttää MUORIA jonain välikätenä - miksi Siukku ei voi kysyä multa suoraan? En tajua. No, sanoin että kyllä se varmaan käy, jos emme vaan ole möksällä silloin. Siihen viikkoon nimittäin sattuu miehen loma ja meidän perinteinen viimeinen möksäkäyntimme.

TIETYSTI Muorin piti siihen tavalliseen tapaansa aloittaa se "sehän on vain yksi yö.. kai siskosi saa tulla teidän lattiallenne yhdeksi yöksi.." Tuo on Muorin vakiotaktiikka. Yrittää saada ihmiset puolustuskannalle, syyllistymään, suostumaan tuosta vaan. Niin kuin sanoin, mulla ei ole mitään sitä vastaan että Siukku tulee, JOS siis olemme kotona silloin! Eikö tämä nyt ole ihan itsestään selvä asia?? Miehen lomaa ei ainakaan voi siirtää, kun se on aiemmin jo sovittu ja lukkoon lyöty.

Tuon puhelun jälkeen mulla oli taas oikein kunnon päänsärky. Vielä joskus alle 2-kymppisenä en nähnyt Muorin puheiden läpi, mutta nyt näen, näen sen taktiikan ja se OKSETTAA mua. Ensinnäkin hän on aina työntämässä nenänsä joka ainoaan asiaan, kuului se hänelle tai ei [useimmiten ei]. Ja sitten aina ollaan tekemässä kärpäsestä härkänen. Jos esim. nyt käy niin, että se pahanonnen päivä on juuri sellainen, kun olemme möksällä, niin sitten Muori ja Siukku taas saavat keskenään puhua, että ei se Suklis tykkää että sinne tullaan.. Vielä joskus alle 2-kymppisenä olisin varmaan alkanut vakuutella, että älkää VAAN kuvitelko, että ei oltaisi tervetulleita.. Nyt en enää jaksa. Jos aikuiset ihmiset ei tajua tällaista perusasiaa, niin olkoot tajuamatta.

En edes aio Siukulta kysyä koko asiasta. Puhukoon meille, jos puhuttavaa on. Muorin välityksellä en ala kenenkään yöpymisiä tai yöpymättä jättämisiä järjestellä.

Nyt ei Suklis ole edes bloggaamaan ehtinyt.. koska olen LUKENUT.. äärimmäisen mielenkiintoista kirjaa! Mulle suositteli eräs bloggari semmoista kuin Anja Laurilan kirjoittamaa Äiti ja tytär, vallan ja rakkauden kehissä. Luin sen.. Aluksi se ei vaikuttanut kovin lupaavalta, mutta sitten siinä oli yhden naisen kokemus, joka olisi voinut olla suoraan meidän perheestä! Eli sellainen äiti, joka ei ole koskaan harrastanut mitään, on vain 'omistautunut' lapsille.. ja sitä kautta käyttänyt valtaansa heihin. Olipas hullua, ihan oikeasti olisi voinut olla mun kirjoittamani se juttu!

Mässyraportti

Mässyilyt on taas mässyilty! Kumma juttu, en sen ihan 1. herkkuannoksen jälkeen syönytkään yhtään suklaata! Ei vain tehnyt mieli. Jäätelö kyllä maittoi. Snickers-jäätelöpatukasta en kyllä tykännyt.. eikä mieskään.. molemmista se oli liian pähkinäinen! Snickers ei suklaapatukkanakaan ole mun suursuosikki!

Ei kommentteja: