perjantai 11. syyskuuta 2009

Kissojen kerääjät

Eräällä tutullani on viisi kissaa. Mun mielestä se on aika paljon! Kissat ovat ihania eläimiä, rakastan niitä, mutta ihmettelen sitä kuinka jotkut keräilee niitä. :( Eikö yksi tai kaksi riitä? Kuvitella nyt viittä kissaa, eikä se taida siihen määrään jäädä.. Kerran tuossa naapuristokunnassa oli eräs nainen, jolla oli KYMMENIÄ kissoja. Sitten terveysviranomaiset tai joku virallinen siisteystaho puuttui siihen! Hurja eläintarha! On siitä tosin jo aikaa, kun tuo tapahtui. Löyhkä kai naapurit aktivoi valittamaan ja ottamaan selvää tilanteesta.

Minun on vaikea uskoa että jos kissoja on enemmän kuin 1-2, että niille voisi kaikille antaa hyvin huomiota. Mutta mistäs mä oikeastaan tiedän! Yhdellä tuttavapariskunnalla on kaksi koiraa JA kaksi kissaa. Siinäkin on mun mielestäni liikaa. En itse viitsisi niin montaa eläintä pitää, siitä tulee kauhea siivo. Ei varmaan ehtisi kotona mitään muuta tehdä kuin siivota niiden jälkiä + huoltaa niitä.

Olen joskus katsonut satelliittikanavaa ja siellä on myös ollut amerikkalaisia kissahamstereita. [Siis ihmisiä, jotka hamstraavat kissoja!]

Miehen yhden työkaverin isä oli alkoholisti. [Oli siis, koska hän on nyt kuollut!] Hänellä oli 2 kissaa. Ne kissat kuseskelivat sen asunnon lattiat ja matot pilalle. Niillä ei siis ollut mitään hiekkalaatikkoa. Tilanne pysyi salassa, koska tämä alkoilija ei ollut lapsiinsa juuri missään kontaktissa, hän omistautui juomiselle. Sitten kun hän kuoli niin asunnossa oli 2 niin villiintynyttä kissaa, että ne eivät olleet oikeasti tottuneet ihmiseen ja ne piti lopettaa. Asunnosta ei saanut sitä täyttä arvoa vastaavaa hintaa, koska se vaati uusilta asukkailta reipasta remonttia!

En tajua miksi runsaasti ryyppäilevät ihmiset edes ottavat lemmikkejä!! :( Lapsuudenkunnailla oli eräs juoppo, joka oli ottanut koiran. Koira oli tosi arka, koska juoppo kai joskus remusi humalassa. Sitten yksi juopon naapuri [Äetmuorin tuttava] oli ollut niin ahdistunut, että oli tarjonnut koirasta juopolle 50 mk ja kännikäs oli suostunut!!! Saahan sillä muutaman kaljan!! Tämä naapuri sai sitten tästä koirasta hyvän ja ihanan lemmikin. Juoppo ei mitenkään kaivannut koiraa eikä koskaan kysellyt siitä mitään, vaikka se siis asui naapurissa.

On ihminen joskus aika sika eläimiä kohtaan, tai oikeastaan paljon sikaa PAHEMPI! Eihän sika nimittäin ole paha.

1! 1! 1! :)

Yksi kokonainen vuorokausi enää, lallallaa! :) Ja sitten herkutellaan! On kiva kun olen jo jäätelöt ostanut valmiiksi. Jos ja KUN lähden kauppoille seuraavan kerran, niin mun ei tarvitse niin kiiruhtaa kotiin. Jäätelöt kun on matkassa, niin aina pitää, ettei ne SULA!

Olen jo vähän tehnyt nami-inventaariota! Eli siis että mitä mulla on ja mitä puuttuu! Oikeastaan kaikkea on aika hyvin.

3 kommenttia:

Ta-Miit kirjoitti...

Tuo kissojen keräily on dokumentoitu psyykkiseksi sairaudeksi, nimikkeellä "Animal Hoardindg"

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_hoarding#Cat_
hoarding_and_.22Cat_Ladies.22

Näin kissaihmisenä, ilmiö kauhistuttaa minua ja tekee surulliseksi, sillä monilla noista kissahamstereista on oikein hyvä tarkoitus, mutta ei mitään holttia sen suhteen, miten homma pysyisi inhimillisesti hanskassa.

Olen kerran vieraillut tällaisessa eläinhamsterin löyhkäävässä sudenluolassa (7 eläintä yhdessä kämpässä) ja hilkulla oli, etten tehnyt eläinsuojeluilmoitusta.

suklaahirviö kirjoitti...

Hei ja kiitos kommentista!! Kiitos tuosta tiedosta - en muuten ole tiennytkään tuommoisesta sairaudesta?? Täytyypä ihan mielenkiinnosta lukea siitä lisää! Vaikuttaa aika oudolta. :(

Muakin kauhistuttaa 'hamstraus'.. vaikka itse hamstraankin karkkeja + nameja, niin en ikinä hamstraisi ELÄVÄÄ ELÄINTÄ.. :(

Hullua kuinka jotkut ihmiset sitten voi elää siinä.. kun on eläinten jätöksiä pitkin, eikä he pysty tilannetta hoitamaan. Kai ihmisen hajuaisti on sitten sopeutuvainen! :(

Toinen juttu mikä joissakin ihmisissä raivostuttaa on se, että ovat saattaneet hankkia vain YHDEN kissan / hamsterin / marsun, mutta sitten sen boksia ei vaivauduta siivoamaan! Sitten suututaan jos esim. kissa ei tahdo likaista laatikkoa käyttää. Ihan kuin ihminen menisi tarpeilleen johonkin karmeaan vessaan, jossa on kummatkin tavarat ympärs seiniä ja pyttyä..!

Ta-Miit kirjoitti...

Niinpä! Monille ihmisille eläin onkin vain jokin keräilyesine, jonka pitäisi olla hiljaa jossain nurkassa ja tulla silitettäväksi silloin kun ihmistä huvittaa.

Tosiasiassa kissat ovat pieniä, turkiksiin pukeutuneita diktaattoreja, jotka laittavat omistajansa hyppäämään pillinsä mukaan ja harvemmin tottelevat yhtään mitään :)

Aikamoiset neuvottelut on meilläkin karvadiktaattorin kanssa käynnissä siitä, että miksi hän ei saisi pelata aamuyöllä kolmen aikaan jääkiekkoa kaikilla pikkutavaroilla, jotka onnistuu pöydiltä tiputtelemaan...