perjantai 4. syyskuuta 2009

Paksusuolen tähystys!

Jos joku on siinä ollut, niin kokemuksia otetaan kiitollisuudella vastaan! Meillä mies tosiaan joutuu siihen.. :( Kurja juttu! Hän on joutunut lääkäriin vaivan vuoksi, joka monen mielestä kai olisi nolo. Nimittäin kipu ja verenvuoto ulostaessa. Hänellä on ollut joku haavauma.. Ei pukamia, oli lääkäri sanonut sormella koetettuaan! Mies ei kyllä ollut mitenkään ilahtunut näistä tutkimuksista.

Edellisellä kerralla hänellä oli sama vaiva joskus varmaan 20 vuotta sitten, nuorena. Hän on mulle siitä kertonut. Silloin se kesti vain lyhyen aikaa, nyt oli koko elokuu sitä vaivaa! :( Siksi sitten hän hakeutuikin lääkäriin. Alkuun sai lääkkeeksi peräpuikkoja, jotain rasvaa ja laksatiivia. Nyt sitten, kun se ei mennyt ohi, on edessä tämä.. tähystys!

Joku HULLU lääkäri oli kai sanonut jossain, että tuo tähystys pitäisi oikeastaan tehdä kaikille tietyn iän ylittäneille! Dream on! Itse en ainakaan mene, ellei ole ihan pakko!

Mies sai sellaisen ohjelappusen.. tuota tutkimusta koskien. Siinä saa esilääkityksen.. Jotain rauhottavaa kai!

Itse olen ollut kovin huolissani, inhottaa kun toiseen sattuu!

Miksiköhän joillakin on tuollaisia vaivoja ja sitten esim. minä en ole koskaan niistä kärsinyt. [Onneksi!]

Eräs ystäväni oli ollut gynekologisessa rutiinitutkimuksessa ja se lääkäri oli kai ihan yhtäkkiä tehnyt 'tunnustelun' peräaukon kautta. Yöks! Ystävä oli ollut ihan häpsingissä, olisi kai siitä nyt voinut edes sanoa..

No, nyt kun olen purkanut tän huoleni pois mieltä painamasta, niin onkin jo aika siirtyä muihin aiheisiin. Ettei joku ala luulla, että Suklis vaan jostain oksennus- ja kakkajutuista kirjoittelee. ;) Mutta vakavasti puhuttuna - sanoin tästä miehellekin - oikeastaan on VÄÄRIN suhtautua häpeillen ja noloillen noihinkaan juttuihin! Me kuitenkin asumme tässä ruumissa tämän elämän, eikä mikään sen toiminnassa ole noloa tai pahaa! Asioista pitää pystyä puhumaan! Mitä sekään auttaa, että niitä yksin hautoo! Itsellä on ollut oikein kuin kivi rinnan päällä, kun jotenkin olen ollut huolestunut.. vaikka miehestä tullut veri on onneksi ollut kirkasta - sitten menee huonosti, jos se on mustanruskeaa ja tulee syvältä.

Vaateostoshimo

Jostain syystä tekee mieli ostaa harmaita vaatteita! On se kanssa kumma, kun olen useaan kertaan todennut, että useimmat harmaat vaatteet EI näytä hyvältä mun päällä!! Se on kyse ihon väristä, hiuksista. Minä olen semmoinen oliivi-ihoinen, sellainen helposti ruskettuva, keltaiseen taittuva tyyppi. Joku punapää [vaalea, ohut, punaiseen taipuva iho] voi näyttää hyvältä harmaassa, mutta en mä niinkään. Miksi sitten tekee mieli ostaa? Suklis taitaa ollakin hulluuteen taipuvainen! :( Tyhmää ostaa jotain kaappiin, kun ei tule käytettyä..

Olen muutenkin päättänyt hyväksyä senkin, että olen housuihminen. Turha mun on mitään mekkoja tai sellaisia ostaa, kun kesää lukuunottamatta kuljen muut vuodenajat aina housuissa. Mulla on kylmänarat nivelet, erityisesti polvet. Ne ei kestä yhtään vilua.

Nyt vielä kun pääsisin harmaiden vaatteiden ostoshimosta eroon, niin olisin oikein tyytyväinen järkevyyteeni. :)

8 kokonaista vuorokautta -

- herkkuiluun! Näin se aika kuluu. Sitten seuraavaa mässäilyä seuraavana viikonloppuna on tulossa yksi ystäväpariskunta käymään. Mietin jo nyt mitä leipoa, jotain sellaista mistä he ja mies pitävät. Mutta minä en. ;) Koska silloinhan ei ole herkkuiluun lupaa. :)

2 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Hassua, että osuin tähän suunnilleen ensimmäistä kertaa kun olen tämän blogin nähnyt.

Olin itse tähystyksessä tiistaina. Ei todellakaan mitään pelättävää. Itse letku on pikkusormen paksuinen ja taipuisa. Sitä tuskin huomaa.

Se, kun mutkiin puhalletaan ilmaa tuntuu kuin olisi ilmavaivoja. Välillä saattaa kipristää pahastikin, mutta se menee nopeasti ohi kun kupla leviää suolessa ja toisaalta voi luottaa, että toimitus on turvallinen eikä suoli repeä mihinkään.

En ottanut mitään kipulääkitystä enkä rauhoittavia, mutta niitäkin tarjottiin jos liikaa hirvittää. Olisi vain pitänyt vääntäytyä paikalle tuntia aikaisemmin.

Eli reippaasti sinne vain. Pahinta koko tutkimuksessa oli elää edellinen päivä kiisselillä ja lihaliemellä.

Ja on se komeaa sitten kävellä pois ilman turhaa epävarmuutta mikä siellä sisällä kytee ja vaivaa.

suklaahirviö kirjoitti...

Kiitos kun kerroit tuosta..!!! Yksi miehen työkaverikin oli ollut muuten tähystyksessä ja se onneton oli alkanut kertoa kokemuksestaan RUOKATUNNILLA.. ;)

Mies aikoo sen esilääkityksen ottaa ja onhan se tietty ihan hyvä.. Itse olin kerran sellaisessa tähystysLEIKKAUKSESSA (laparoskopia) ja itsekin otin esilääkityksen. Rentouttihan se.

mutta oikeassa olet että on ihanaa sitten saada tietää vaivojen syy.. että niihin voidaan ajoissa puuttua. Saa varmuuden siitä mikä oikein on, ettei tarvitse sitä enää miettiä.