lauantai 5. syyskuuta 2009

Tuli sade rankka

Aamusta asti on ollut rankkasadetta. Ei koko aikaa, vaan ajoittain. Työtön lorttihan sen huomaa, kun kotosalla on. Vähän yhdessä vaiheessa jo pelottikin, en tiedä miksi.. tuntui vain niin rajulta se sade, ihan kuin olisi halunnut tulla sisään! :( Ja täällä pätkii sähkötkin. Siihen on täällä maalla asuessa saanut tottua. Kun asuttiin Isossa Kaupungissa, niin sähkökatko oli jotain superharvinaista. Nyt on aika tavanomaista.

Lapsena pidin paljon siitä kun sadepisara osui oikein KOPSahtaen sadetakin hupulla verhottuun pääkoppaan! :) Vieläkin se naurattaa mua, se terävä, napakka NAPS! :) Pidän sadevaatteiden tuoksustakin, se on sellainen kumimainen.

Köyhiä jo 700 000

Suomessa on nyt jo yli 700 000 köyhäksi luokiteltua ihmistä. Vielä pari vuotta sitten luku oli 100 000 pienempi. Ja sitten jotkut sanovat, ettei tuloerot kasva! Juu.. eihän ne.. Tuntuu joskus ihan käsittämättömältä se suomalaistenkin superrikastuminen. Luin jostain että esim. Hjallis Harkimolla on kaikilla vartiointisysteemeillä ja porttipuhelimilla, aidoilla yms. varustettu talo! En sitä huomannut lukea onko oikein piikkilanka viritetty aitojen päälle. Vaikka en tajua miksi, kukapa sen äijän luo haluaisi oikein väkisin tunkea. ;) Vai onko systeemi sitä varten, että saadaan ihmiset pysymään talon SISÄLLÄ..? ;)

Tuntuu kurjalta ettei vuodesta -18 ole oikeastaan opittu mitään! Sodan jälkeen Neuvostoliiton asema takasi työväenliikkeelle ja vasemmistopuolueille toimintavapauden ja vasemmisto nousi. Silloin vähän edes yritettiin pitää heikomman puolta. Nyt tuntuu kuin kaikki menneisyyden opetukset olisi viskattu roskikseen! Ei enää tajuta, että tuloerojen kohtuuton kasvu johtaa yhteiskuntarauhan menettämiseen! Ei varmaan naurata jotain työstä potkittua perheenisää, asuntovelallista, joka katselee jotain tuommoista ökytaloa. Miten paljon pitää tapahtua että se katkeruus muuttuu polttopulloiksi ja väkivallaksi?

Harkimo oikein vaan korostaa paskaa imagoaan olemalla telkkurissakin siinä Diili-ohjelmassa. En ole sitä katsonut, mutta olen nähnyt siitä mainoksia. Mies tuntuu olevan oikein maineensa veroinen k-pää.

Telkkurista puheenollen..

Katsoin sen Mentalist-sarjan ensimmäisen jakson. Oli kelvoton, en katso toiste. Se on sarja, jossa joku enkulinkiharainen mies on olevinaan kauhean vaistoava ihminen.. havainnoi ihmisiä tarkkaan ja siitä sitten arvaa/tietää niitten paheet yms. ja auttaa poliiseja ratkaisemaan murhia. Kökkö.

Katsoin myös Harpers Island-sarjan ekan jakson. Se oli jo parempi. Sekoitus Identity-leffaa ja jotain Tiedän mitä teit viime kesänä-muuvia. Katson varmasti toisenkin jakson, mutta en osaa sanoa kuinka kauan kiinnostus pysyy vireillä. Voi olla että lässähtää. Niin on käynyt aiemminkin.

7 kokonaista vuorokautta

.. herkkuiluun! En ole vielä miettinyt leipomisia. Jotain teen ihan varmasti, se on selvä! Pitäisiköhän pitkästä aikaa tehdä mokkapaloja? Juustokakut ainakin saa olla hetken aikaa poissa.. Kääretorttukin on hyvää.

Ei kommentteja: