lauantai 12. syyskuuta 2009

Kommunisti valittaa vanhustenhoidosta

Eduskunnan kyselytunnissa oli viimeksi vanhustenhoitoon liittyviä kysymyksiä! Koska olen törkeä (?) kommari, niin kysyn minäkin vaan, että miten Ruotsissa ja Norjassa on varaa siihen, että hoitajien työtaakka on pienempi kuin täällä ja palkka suurempi? Norjassa tietysti on sitä öljyä.. mutta mites Ruotsi sitten?? Miten Ruåtsilla on varaa inhimillisyyteen mutta meillä muka ei?? Onko Ruotsi muka NIIN paljon rikkaampi maa?

Jotenkin mua järkyttää se kun hoitajat lähtee naapurimaihin työhön.. eikä aina palkan takia, vaan myös sen työmäärän kohtuullisuuden..! Suomessa saattaa yksi väsynyt hoitaja joutua vastaamaan monista kymmenistä ihmisistä yksin! Voi vaan kuvitella kuinka raskasta se työ on henkisesti ja fyysisesti kun ei voi kokea aitoa auttamisen iloa! Potilaat vaan pitää hoitaa mahdollisimman pian!

No siis, miten meillä ei ole varaa palkata hoitajia, mutta eduskunnan laiskurien palkat sen kun nousee? Ja lihavan eläkkeen saa parin kauden jälkeen! Sitten niillä on AVUSTAJAT! Ennen ei ollut. Tehkööt itse työnsä tai työstä pois, se on mun motto! Sitten perustellaan, että muissakin maissa on.. Vähän kuin pienet lapset: "Sirullakin on! Tiinakin saa"..! Uskokoon kuka tahtoo!

Mun mielestä KANSAN hyvinvoinnin on tultava ensin! Ja me KAIKKI vanhetaan..! On sikamaista jos raskaan elämän elänyt ihminen ei vanhana saa arvokasta vanhuutta! NE saavat, joilla on varaa maksaa siitä.. Eli siis juuri jotkut eliitin edustajat ja poliitikkoystävämme!!Kuvitellaan nyt vaikka jotain kotiäitiä tms.. Ei ole varaa maksaa, kun ei ole sellaista eläkettä. Eli kotiäidin vanhuudesta tulee kökkö. Sitten jos olet oikein tallonut ihmisten yli, pyrkyröinyt ja jahdannut vaan rahaa, niin SITTEN se vanhana palkitaan, pääset luksus-hoitokotiin, missä vaipatkin on varmaan silkkiä.. Samaa paskaa niihin kuitenkin tulee kuin köyhiltä, joille ei varmaan sitten suoda edes muovivaippaa. Maatkoon sotkuissaan, kun ovat 'vain' köyhiä. Vai pitäiskös oikein tappaa pois, etteivät veisi RAHOJA.. :(

Joskus Suomi muistuttaa mun mielestä jo natsi-Saksaa. :( Kaikkien ihmisten arvo vaan mitataan rahassa. Jos et tuota = arvoton ihminen. Kuinka tällaisessa maailmassa nuoretkaan viitsisi lisääntyä.. Kun jää vanhemmuuslomalle, niin siinä se työpaikka taikkas ura saattaa mennä.. Työnantajat tietää tosi hyvin, että jokaista 30-vuotiasta työntekijää kohti on ovesta tunkemassa 50 innokasta 25-vuotiasta. Joko pelaat niiden säännöillä, tai et pääse peliin mukaan ollenkaan, tai putoat siitä pois.

Tätä varmaan tarkottavat ne työelämän joustot! Kun vaaditaan aina vain helpompia ja heppoisempia työsopimuksia ja työnantajan oikeudet sen kun kasvaa.

Jutta Urpilaisesta en enää pidä yhtään! Olin alkuun varovasti iloinen, SDP valitsee nuoren naisen puhetta johtamaan.. mutta kun se ihminen ei TAJUA mitä on olla pienituloinen! Irvokasta väittää monta tonnia kuussa tienaavaa joksikin pienituloikseksi. Kun Suomessa on ihmisiä, jotka ei tienaa MITÄÄN. SDP ei enää ole vasemmistopuolue! Ei todellakaan! Saas nähdä viitsiikö meidän mieskään äänestää sitä ensi vaaleissa, vai siirtyykö enemmän vasemmalle.. sinne missä jo olen! :)

Mutta niin kuin olen sanonut, on oikeastaan ainoa toivo TosiSosi, Sukliksen TosiSosialismi. En tiedä noinko nuo olemassa olevat vasemmistopuolueet ovat kunnolla vasemmistolaisia. On epäluuloa.. minussa...

Armoitsemurha?

En itse uskalla edes ajatella omaa vanhuutta! Varmaan tulee hirveää. Kun olen TYÖTÖN LORTTI kuitenkin. Olen joskus ajatellut, voin sen myöntää, että jos tulen oikein vanhaksi ja sairaaksi ja olosuhteet on ihan mahdottomat [köyhyys, hoidon puute j.n.e.] niin saattaisin suoda itselleni armoitsemurhan! On se vähän karua miettiä tätä, mutta tässä maailmassa jossa me eletään, se on vain REALISMIA. Pitäisi varmaan kävellä jonnekin metsään sitten kun on talvi ja lunta ja käydä hankeen nukkumaan. Siinä ei herää enää.. päätyy kuolleeksi! Aamulla on kuollut, jos yön nukkuu esim. -20 asteessa ulkona. Siihen vain pitäisi varmaan juoda melkoiset humalat pohjalle, koska selvänä voisi alkaa paleltaa niin paljon, että menisi sisään ennen kuolemaa! :(

Ehkä valtio alkaa taata armoitsemurhan köyhille vanhuksille? Edes inhimillisen poispääsyn. Vähän kuin antaisi lopetuspiikin eläimelle. Ehkä eläinlääkärit voisi tehdä sen, kun eihän me köyhät oikeasti olla edes ihmisiä.

Mutta nyt synkistelyt sikseen! Pisti vaan vihaksi se koko keskustelu siellä eduskunnassa! Tuommoisia tyyppejä siellä sitten on, selittelevät ja halkovat hiuksia ja koko ajan, joka päivä, vanhusten olot ovat ihan hirveät! Miehen isoäiti esim.. hän laihtui ja sai aliravitsemuksen. Sairaalassa väittivät mummun osaavan syödä itse, mutta ei hän osannut/pystynyt! Mummulla oli 7 lasta.. ne vuorotellen kävivät siellä sitten töitten ohella ruokkimassa mummun. Muuten olisi kuollut nälkään, koska ne siellä väitti kiven kovaan, että itse se pystyy.. :( Mummu oli myös koko ajan järkyissä lääkkeissä. Se oli ihan hirveää, appiukkokin oli järkyttynyt anoppinsa kohtalosta, vaikkei normaalisti ole mikään nyyhky. :( Raskasta työtä sekin mummu tehnyt koko elämänsä, pienviljelijän emäntä. Tuommoinen loppu sitten oli..

Mutta turha sitä on nyt miettiä. Voihan se olla että kupsahdan paljon ennen kuin tulen vanhaksi. Vaikka seuraavassa herkkuilussa, who knows. ;) Ilo pintaan vaikka väkisin!

0 kokonaista vuorokautta..!

Hiiiiiii-oooo! {Sukliksen riemunkarjahdus!} Tosiaankin.. lauantaita jo elämme.. ja kun kello seuraavan kerran tulee 00:00, muutun mä.. hirviöksi taas! Koti on puhdas ja puunattu, sain vielä vähän silitystyötäkin tehtyä, vaikken kyllä ole mikään hyvä silittämisessä.

Täytyy ostaa kauppasta tomusokeria, lisää voita, nomparelleja ja kaakaojauhetta! Ne uupuu mokkapaloista nimittäin, muuten on aineita, munia ja sokeria, jauhoa yms.!

23 ½ tuntia enää.. ;)

Ei kommentteja: