maanantai 3. toukokuuta 2010

Mualainen

Mähän olen alkujaan Savon tyttöjä.. voin muuten kertoa, että olin 18 [!!!] päästessäni ekaa kertaa hampurilaisbaariin! :) Tai saattoi olla, että olin 17, mutta jos näin oli, niin se oli ihan siinä loppuvaiheessa .. eli olin täyttämässä 18. Sellaisia paikkoja ei ihan yksinkertaisesti OLLUT siinä tuppukylässä, jossa kasvoin. ;) Sitten semmoinen tuli, kun olin tosiaan 17-18.. Se ei edes ollut mikään Mäkkäri, vaan ihan sellainen jonkun pystyyn pistämä paikka, jossa nyt sai jotain hampurilaisen tyyppistä muonaa. Hih!

Muistelin vaan tätä kun nyt vapun aikaan tuli mieleen esim. se 1. opiskelijavappu. 1. vuonna opiskellessa tuli käytyä usein McDonaldilla ja Carrollississa ihan vain siksi, kun kerrankin PÄÄSI sellaisiin paikkoihin.

Hassua muuten miten pizzainto on huvennut ihan täysin! Nyt tuntuu tyhmältä se kuinka usein piti nuorna päästä pizzalle. Semmoinen kuiva ohut lätty, jäähtyy hetkessä.. what's the big deal? Nykyisin JOS jotain pizzaa tilaisin ravintelissa, niin PANNUpizzaa ehkä. Esim. Rossossa oli hyvä pannaripizza, mutta sen hyvyyttä sääteli suuresti se kulloinkin vuorossa oleva kokki! Joskus kokki kitsailee täytteiden kanssa ja silloin on kuin jotain kuivaa leipää purisit! Melkein riskittömin vaihtoehto on luopua pizzasta kokonaan ja niinhän mä olenkin tehnyt. Kotona joskus teen itse pizzaa, siitä tulee lukioajat mieleen kun pizza kuului vähän joka bileisiin. Ja sitten se on hyvää purtavaa jääkaappikylmänäkin, kun on MÄSSY. Siksi joskus teen sitä ruoaksi miehelle [ja mässyruoaksi itselleni] kun herkkuilut lähestyy.

Nuoret ne käy vaan viisaammiks..

Tai sitten eivät, mutta JOTENKIN mulla vaan on sellainen olo, että nykyisin nuoret ei enää koe sellaista painetta/tarvetta/intoa ördata kuin mun savolaisessa nuoruudessani. Mun aikaan alkoholi oli aika 'kova juttu' ja sitä kaikki sitten maisteli. Tai ainakin jos halusit olla jotenkin 'in', niin maistelit. Itsekin sain halutun ja suositun maineen siksi, koska en tosiaankaan sylkenyt lasiin [en toisaalta usein 'sikaillutkaan' ainakaan ihan törkeästi] ja olin ilomieli juomari.

Joskus 15-vuotiaana paine lärvätä oli aika suuri. Tuntui, että kaikki muut sitä tekee. Itseni säästi pahimmilta tosi-tosi-nuorena kokeiluilta se, kun ridasin. Tallilla meni aikaa ja siellä oli kivoja kavereita.

Pizzat, purilaiset ja muut..

.. on mielessä siksi, kun nyt on taas jotenkin herkkuhimo! :) Onneksi seuraavaan herkkuiluun on enää 4 kokonaista vuorokautta! :) Leivonnasta en ole vielä päättänyt mitään. Pitäis varmaan tehdä juustokakkua, sellaista liivatteella kylmässä hyytyvää, koska kumminkin leivon pullaa, enkä tahdo uunia pitää päällä koko aika. Täällä meillä lämpötila muutenkin nousee jo näin alkukeväästä aika korkealle. :( Ei siitä mun suklaatkaan pidä. Sitten jos vielä uuni paahtaa täysillä pullat ja jotkut MUUT uunia vaativat leivonnaiset, niin ei herranjesta sitä kestä.

Ei kommentteja: