keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Rasvan hurmaa!

Mies katsoi sen Ben&Jerry-jäätelöpuikon [Peanut Butter Cookie Dough - mainitsin sen edellisessä postauksessa] ravintosisältöä ja huh-hah-hei, rasvaa on huikeat 25%! :) Yksi juttu mistä pidän amerikkalaisissa on se HÄPEÄMÄTTÖMYYS, jolla he ruoassa ja namissa uskaltavat ilotella rasvalla.. ja kaloreilla.. Kieltämättä se myös näkyy katukuvassa, mutta semmoista se on! :) Kaikkea ei voi saada!

Muistan kun olin USA:ssa, että mua hämmästytti tavallaan se hyvin painavien ihmisten määrä katukuvassa. Ja kuinka isoja vaatteita sitä tehdäänkään. Nyt en enää niin sitä mieti, koska olen huomannut, että ihan n. 10 [?] vuoden sisään on Suomessa yleistynyt kovasti oikein raskaan sarjan lihavuus. Sitä ei nähnyt mun lapsuudessa, oikeasti!

USA:ssa myös söin sellaisia miljoonan kalorin browniei'ta! Silloin vähän ihmettelinkin kyllä sitä kalorimäärää, koska mun mielestä se EI ollut suhteessa brownieiden herkullisuuteen. Tuntui kuin ne vain olisi mätetty täyteen suklaata.. Tai sitten voita. Samanlaisen tai ehkä jopa paremman makuelämyksen olisi varmaan saanut myös vähemmillä kaloreilla.

Mies kiitteli tuota B&J-irtojäätelöpuikkoa maistuvaksi JA koska se oli yksittäispakattu pieneen pahvirasiaan. Meillä on tuossa paikallisessa kaupassa [K-kaupassa!] sellainen miinuspuoli, että siellä tavalliseen suomalaiseen tapaan pakatut jätskipuikot ja tuutit ovat usein melkoista mössöä. :( Sama juttu ei muuten tapahdu naapurin S-marketissa, joten vika on kyllä siinä K:ssa, joko henkilökunta tai toimittaja tms. tekee jotain, että jäätelönautinnot tulee murskaisina kuluttajan käsiin! :( Hyi, hävetkööt! Tietenkään yksittäispakkaaminen ja massiivipakkaaminen noin muutenkaan ei ole ekologista, mutta B&J-jäätelön kotisivuilta ainakin luin, että he pyrkivät mahdollisimman ekologiseen lopputulokseen. Lisäksi raaka-aineet yms. ovat reilun kaupan ja ilmeisesti yhtiö myös tukee syrjäytyneiden työllistymistä ja muutakin sosiaalista projektia. Hih, JOS asuisimme USA:ssa, niin ehkäpä mun 'ura' voisi urjeta B&J:n brownienpaistajana? ;)

Olisi muuten sivumennen sanottuna hienoa jos suomalaisetkin firmat tahtoisivat tehdä 'hyviä' tekoja ja auttaa pitkäaikaistyöttömiä ja syrjäytyneitä työllistymään. Minusta joskus on ikävää se, kun sellaista kulttuuria ei oikeastaan meillä ole. En todellakaan ihannoi amerikkalaista yhteiskuntaa, mutta B&J-suhteessa heillä siellä on ehkä paremmin kuin meillä.

2 kokonaista vuorokautta - -

- mässäilyyn! Nytpäs mä sitten luin, että jotkut ruokatehtaat menee lakkoon! Toivottavasti se ei kauheasti vaikeuta mun mässinkejä. Se ainakin on harmi, jos leipä loppuu kauppoista. Jotkut leipomothan menevät lakkoon myös. Leipä on numero yksi mässytarpeiden joukossa. Jos ei muu auta, niin tietty leivon ITSE vaikka sämpylöitä, mutta ei huvittaisi nyt, kun kuitenkin on sitä pullan tekoa luvassa! Menee raskaaksi [ja uuni paahtaa kämpän kuumaksi] jos kaikkea joutuu leipomaan.

Ei kommentteja: