maanantai 1. kesäkuuta 2009

Kellarin kätköistä

Tulimme sieltä möksältä vasta noin puoli kaksitoista yöllä! Oli niin kuuma päivä tuo sunnuntai, että ajattelimme olevan viileämpää ajaa iltasella. Muttei se paljon vaikuttanut! Aika hurjia lämpötiloja näyttivät matkan varrella olevat mittarit. Tienpintakin melkein 50 astetta, ilman lämpötila paikoitellen yli 30. Jo oli!

Mies nautti kyllä möksäilystä, mä en niinkään. :( Tosin itikoiden suhteen tilanne oli nyt tavallista helpompi. Tämä helleviikonloppu tuli niin aikaisin [toukokuussa!] ettei ne inisijät kai vielä ole aktivoituneet. Tuossa sunnuntaina niitä alkoi jo olla.. muttei kauhean paljon. Tajusin silloin lauantaina, kuinka erilaista olisi käydä siellä möksällä, jos ei aina tarvitsisi kammota niitä itikoita. Ja oli sekin mukavaa, kun mies ei joutunut laittamaan sitä tavallista sentin kerrosta ötökkäestoaineita itseensä.. :) Koko möksä nimittäin niitä laittaessa lemuaa estolta, enkä silti tiedä auttaako ne paljon. Jos mies tekee jotain ulkotyötä, niin aina on kauhea musta pilvi itikoita ympärillä, veteli hipiään offia tai ei!

Kävimme katsomassa Äetmuoria. Mä en tiedä mistä se johtuu, mutta aina siellä vieraillessa mulle tulee kauhea LÄSKIFIKSAATIO, alan miettiä vain sitä kuinka lihava olen. Suoraan sieltä Muorin luota menimme Prismaan ja ostin numeron 42 (!!!!) sortsit! Mies repi hiuksiaan ja todisteli, että mä hukun niihin, mutta sitäkö olisin kuunnellut! Ei, kun ostin vaan. Ja tietysti ne OLI liian isot, aivan liian isot, mutta kuten sanottu Muorin luona ollessa mulla on aina sellainen olo kuin painaisin 300 kiloa.

Muorin parvekkeen ikkunoissa on nykyisin lasitus. Täytyy sanoa, että en muuten pidä sellaisesta yhtään. Kesäisin se systeemi on kuuma kuin joku kasvihuone! Varmaan syksyllä se on sitten kiva, kun on lämmintä pitkään, mutta kesäisin niistä laseista on vain haittaa.

Muori oli penkonut kellarikomeroaan ja löytänyt mun teiniaikaisen asun, hameen ja puseron. Hän aikoo lähettää ne Kummityttö A:lle, Siukun tyttärelle siis! Olin hiukan että hei haloo??!!?? A. ei missään nimessä tule mahtumaan niihin ja se on selvä! Mies katsoi Muoria ihan avoimen ällistyneenä, mutta hän vaan vaahtosi kuinka niistä A. saa hyvän asun itselleen! Voi tsiii-sus! Ensinnäkin ne on tosi vanhat vaatteet.. mun teiniajoista kun on jo IKUISUUS! Ja siksi toiseksi, A. ei edes vaatekauppojen aikuisten puolelta ole aikoihin löytänyt vaatteita, hän on niin iso. Ostaa isojen tyttöjen puolelta jostain. Lisäksi A. on 10-15 senttiä pitempi kuin minä.

Sitä vaan pelkään, että A. loukkaantuu jos Muori laittaa sinne vaatetta, joka on selkeästi aivan liian pientä. Ottaa pahassa lykyssä sen vaan ilkeänä vihjauksena painostaan. :( En tiedä tekeekö Muori sitä tahallaan [ilkeyttään] vai onko se hänellä hyväntahtoista [A. on lihava, osoitetaas hänelle vaatteiden avulla oikein kuinka lihava onkaan, että kauhistuu ja alkaa laihikselle!] vai onko se oikeasti jotain tietämättömyyttä [Muori ei tajua A:n kokoa]. En jaksa uskoa tuohon viimeiseen vaihtoehtoon, koska aina Muori vaahtoaa kuinka lihava A. on. Hän syyttää siitä Siukkua, Siukun miestä H:a hän ei edes mainitse, ei kai miehen odoteta mitenkään osallistuvan lasten kasvatukseen?

Muorista on vanhemmiten tullut vähän sellainen outo näissä vaateasioissa. Hän saattaa antaa mulle jotain ikivanhoja vaatteita mukaan, joissa on aito kasarikuosi. Tai sitten hänen säästämiään vaatteita jostain vielä kauempaa.. Hän ei mielellään heitä mitään roskiin. Mitenköhän tuo luonteenpiirre tulee vanhemmiten vahvistumaan..? Pelottaa ajatella. Mulla ei sinänsä ole mitään retrovaatteita vastaan, mutta rajansa kaikella! Kerran hän antoi Isukin vanhan villatakin mulle, joka oli pesussa kutistunut ja lisäksi siinä oli reikiä! :( Jippii!

Mies sanoi huomanneensa, että aina Äetmuorin luona käynnin jälkeen skitsoan painosta ja ulkonäöstä. Häntä se suututtaa, hän kerran sanoi että kaikki se hänen näkemänsä edistys mikä mussa tapahtuu talven aikana ihan kuin taantuu ja katoaa parissa päivässä siellä Kotseudulla Muorin läheisyydessä.

Möksän huussin katto vuotaa! Sekin mua joskus sapettaa, kun se on niin laho koko systeemi ja mätänevä puu tuoksahtaa! Lupiini tuossa edellisen postauksen kommentissaan sanoi inhoavansa "mökin hajua" ja niin inhoan mäkin! Tuossa lauantaina lisäksi tuli kauhia määrä savua sisään kun mies pisti takkaan tulet. Ja ei siellä ole taas aikoihin takkaa poltettu, joten tietty kaikki savu tuli sisään. Kyllä kirvelsi Sukliksen näköelimiä!

Nuo lääkkeet on tainneet siinäkin mielessä auttaa, että olen kuitenkin vähän kärsivällisempi, enkä murjottanut möksällä tai muutenkaan murissut mitään. Viime kesänä oli vieteri aika kireällä, nyt oli jotenkin helpompaa. Ei raivonkarjahduksia, ei ahdistuksen ulinaa! :)

Herkkuhamsteri!

Löysin matkalta semmoisen jonkun pikkumakeisfirman vaniljatoffeen. Semmoinen pikku laatta, 2 x 3 senttiä. Ostin, ajattelin kokeilla sitä MÄSSYssä! Muori laittoi mukaan meille sitä Fazerin uutuussuklaata, pähkinäkrokanttia. Kun ei vaan olisi sulanut ihan mössöksi matkalla! Oli niin tautisen kuuma!

Enää 4 kokonaista vuorokautta herkkuiluun. ;)

Ei kommentteja: