perjantai 29. toukokuuta 2009

Lista

Mies kirjoitti sellaisen listan, jonka avulla osaamme pakata kamoja sinne möksälle. Siitä tavaralistasta tuli hirveän pitkä ja se jo tavallaan vähän ahdistaa mua! Kun on kuitenkin kyse vaan viikonlopusta. Mies aina pakkaa niin paljon tavaraa, että auton perän luulisi siitä vajoavan jo.. :) Sitten palatessa on kova purkaminen!

On taas semmoinen olo, kun ei viitsisi! Viime yönä tuli kauhea masennus, sellainen oikein syvä alho. Olin ihan paniikissa, mutta sitten tajusin että se voi johtua tuosta edessä olevasta koitoksesta. Alitajuisesti [ja ylitajuisesti] stressaan sitä ja sitten se näkyy myös noin!

Miksi musta aina tuntuu siltä, kuin mun olisi PAKKO mennä möksälle? Miksi en osaa ajatella omia halujani ja tarpeitani yhtä tärkeinä kuin muidenkin? Jättäisikö mies menemättä möksälle, jos mä pyytäisin? Ei. Miksi mun siis täytyy olla aina se, joka joustaa? Lisäksi olen allerginen sille hyttysten "myrkylle", sille jota ne ihmiseen pistävät samalla kun imevät verta. Saan ylisuuret paukamat, muistuttavat lähinnä ampiaisten pistoja.

Joskus muutenkin tuntuu kuin pitäisi alkaa johonkin kiltin kapinaan! Kun on aika hyytävää nähdä niitä 'uhrautuvaisia' naisia kuusikymppisinä, miten katkeria he ovat ja miten salassa vihaisia siitä, ettei omat uhraukset koskaan kirvottaneet muissa mitään uhrausintoa esiin. En halua itse olla sellainen.

No tätä möksäviikonloppua en kuitenkaan voi enää pakoilla, kun olen Muorille kertonut, että olemme tulossa! :( Mutta seuraavaa harkitsen jo vakavammin. Ihan turha pilata kokonaista viikkoa sillä, että mua ahdistaa ja tuntuu inhottavalta. En VOI sille mitään, että olen 'kaupunkilainen': mulla on oltava siisti sisävessa, allergisena ihmisenä mun kodin on oltava siisti [ja siksi sitä puunaankin], ja mä haluan että on lämmintä. Onko tämä nyt sitten sen merkki, että olen ihmisenä täysi p-ka? Miksi nuo asiat olisi yhtään sen huonompia tai tyhmempiä ominaisuuksia kuin vaikka halu syödä pöydältä, jonka päällä hiiret on vipeltäneet?

Olisiko Suomessa muuten YHTÄÄN möksää, jos tämän maan kaikki kiltit naiset löisivät nyrkkiä pöytään..? ;)

Tuo siisteysjuttukin. On se totta, että allergian takia huonepölyn määrää pitää yrittää hillitä. Mutta voin myös myöntää ihan suoraan sen, että nautin siisteydestä. Juu, ampukaa vaan aamunkoitteessa. Ja en tajua mitä järkeä on jättää siivo väliin vaikka vuodeksi, jos sitten sen jälkeen saa paikkoja jynssätä ja kuurata jollain painepesurilla puhtaaksi, kun ei muuten saasta lähde. Ällöttävää! Mutta jokainen eläköön tavallaan, minä vaan en sellaisesta tykkää omassa kotona. Ihan samoin inhoan ajatustakin sotkuisesta keittiöstä ja p-kaisesta mikroaaltouunista. Miten hitossa ihmiset VOI tunkea sen ruokansa sinne mikroon, jos seinät ja katto on täynnään vanhoja koppuraisia ruokaroiskeita? Kun joillekin on sen mikrokuvun käyttö niin ylivoimaisen vaikeaa..

Möksässä on paha nukkua, koska olen aina ihan tukossa aamulla herätessäni! Siellä ei ole imuria, eikä paikkoja yksinkertaisesti saa niin puhtaaksi kuin toivoisi. Sitten muutenkin inhottaa, kun koko elämäni on sellaista siivonkia täällä KOTONA.. että sitten pitää mennä möksälle ja alkaa sama homma siellä! :( Ja kun siellä siivotessa miettii vain sitä, että kuitenkaan täällä ei olla kuin lyhyt aika, joten kannattaako tämä..? Vai olisiko parasta vain kärsiä liasta ne lyhyet ajat. En tiedä miksi, mutta mut valtaa usein möksällä sellainen apatia ja tarmottomuus. Siellä on ulkona niin paljon verenhimoisia hyttysiä, ettei siellä oikeasti voi olla.

Mä yksinkertaisesti olen epäsuomalainen. Kun en pidä mökkeilystä enkä pihahommista. Enkä jättitaloista.

Luin joku aika sitten venäläisistä, jotka ostaa mökkejä Suomesta. Ei he harkitsekaan ostamista, ellei ole kaikki mukavuudet. Miksi hitossa meidän täytyy täällä elää kuin jossain kivikaudella.. Äh, ärsyttää kaikki!

Sitten mua on alkanut pistää vihaksi koko mies-nais -puhe! Huomaako ihmiset oikeasti, kuinka PALJON ovat valmiita katsomaan sormien välistä miesten touhuja? Yksi kesä olin kaveripariskunnan möksällä [voi hyvä helvetti sentään!] ja siellä kaverin äiti, koulutukseltaan lääketieteen tohtori, ihan vakavalla naamalla väitti, että mies (!) 'tarvitsee' sellaisen 'oman tilan', esim. autotallin, josta sitten tulee hänen valtakunta. Voi tsiisus sentään. Vai ''tarvitsee' sellaista 'mies'! No mites jos minä naisena sanon, että itse tarvitsen, näin NAISENA, tuollaisen 15 neliötä omaa tilaa kodin alakerrasta? Käytettäväksi mulle ihan kuten haluan? Kun NAINEN tarvitsee sellaisen.

Äetmuori ja monet muut naiset myös suhtautuu miehiin hellän suvaitsevasti, 'miehen' täytyy päästä luonnon helmaan toteuttamaan miehisyyttään ja naisen on vaan mentävä mukaan ja alistuttava ja hoidettava huolto. Entäs jos minä 'naisena' nyt vaan vaadin kaupunkilomaa itselleni? Shoppailua, tuntikausien seisomista kemppareissa ja vaatekaupoissa, ah ihanaa. Mun NAISEUS nyt vaan vaatii sitä..

Ja paskanmarjat! Naiset ne kyllä pitää saakelin hyvää huolta siitä, ettei YKSIKÄÄN mies ikinä kasva aikuiseksi! Ikuisia pikkupoikia, kun ensin äidit hoivaa ja huoltaa ja sitten vaimot astuu remmiin. Lopuksi homman perii tytär, kun piinatusta vaimosta on aika jättänyt.

Naisilta ei siedetä läheskään sellaista itsekkyyttä ja lapsellisuutta kuin miehiltä! Jos naiset eläisivät kuten miehet, niin tuomion pasuuna soisi korkealla äänellä! Kuinka moni mies kirjoittaa vaimonsa suvulle synttärionnittelukortit? Kuinka moni nainen KEHTAA leuhkia sillä, että ei osaa laittaa ruokaa? Toisinpäin homma taas sujuu oikein hyvin. Vaimon on ihan 'normaalia' hoitaa miehensä suvun onnittelukortit ja mies leuhkikoon kyvyttömyydellä keittiössä. Kun 'naiset' katsos on niin sosiaalisia ja välittävät ihmissuhteista [varmaan, kun miehiä ei koskaan rohkaista välittämään niistä!] ja 'miehet' nyt on luonnostaan keittiössä tumpeloita, pikkuraukat.

Krääääääh! [Sukliksen raivonkarjaisu!]

OK. Möksäviikonloppu tapahtuu nyt, mutta seuraavan ajankohtaa en ala lupailla! Mulle riitti.

Projekti Murskatkaa Kiltteyden Kahleet alkaa!

Niin, no sen verran vaan, että ei tuo vuodatus nyt mun miestäni vastaan ole, kyllä tässä on kyseessä yleinen trendi yhteiskunnassa! Ja se on säälittävää, koska elämme jo 2000-lukua. Taitaa naisasia olla sellainen asia, että joka sukupolven on otettava se esiin ja tapeltava tasan samat ennakkoluulot ja sodat kuin edellinenkin teki. :(

Mies on muuten täydellisyys, mutta tuo mökkeily vaan rassaa mua. Toisaalta tässäkin on taas hyvä mahdollisuus oppia jotain itsestään, eli siis se että en osaa ilman ajatustyötä ajatella itseäni ja omia tarpeitani yhtä tärkeiksi kuin muiden. Pistän muut edelle ja uhraudun ja vihamielistyn. Lopputulos: katkera vanha ämmä. :(

Namihimo

Makeakin himottaa, kuten aina kun olen erityisen hermostunut jostain. 7 kokonaista vuorokautta MÄSSYYN! Olen jo vähän miettinyt leivontaa.. Mokkapaloja ei ole ollut aikoihin. Nyt ei oikein ole mielessä mitään sellaista uutta juustokakkureseptiä, jota tekisi mieli kokeilla.

Viime MÄSSYSSÄ ostin Fazerin keksicrisp-suklaalevyn ja siitä meni puolet! Keksicrisp on nyt taas suosikkiasemassa, Fazerin Omarin ja sinisen sekoitus on liian imelää sittenkin.

Pitäisi varmaan kirjoittaa vähän palautetta Brunbergille niistä suukoista: tahtoisin markkinoille sellaisen neekerinpusu-paketin, jossa olisi vaikka kaikkia niitä makuja! Neljän tai kahdeksan pusun boksi, kaikilla mauilla. Kun on se vähän turhauttavaa ostaa kuusi samanmakuista, jos taloudessa kukaan muu ei juuri siitä mausta pidä. Mä olen kova kirjoittelemaan makeisfirmoille palautteita. :) Annan ruusuja ja risuja, tarpeen mukaan! Vähän aikaa sitten kirjoitin Fazerille.

2 kommenttia:

lupiini kirjoitti...

Mäkin inhoan suurta osaa mökkeilystä, tai siis mökin pitää olla sekä etelä-Suomessa että sisältää puutarhan että sijaita veden lähellä että olla varustettu vähintään sähköllä ja juoksevalla vedellä, että jaksaisin olla siellä. Sellaiset synkänruskeat kalakopit keskellä korpea on ihan superkauheita, mä en lainkaan pysty kuvittelemaan mitä siellä TEHDÄÄN? Vanhempien (ja mun ja miehen) mökkiratkaisu sopii itselle parhaiten: mökki Helsingissä puutarhalla varustettuna :) Eipä tartte pakata autoa täyteen säilykkeitä kun voi poiketa jalan reppu selässä Itäkeskuksessa S-marketissa :D

Yksi mitä en myöskään siedä, on ns mökinhaju, joka tulee talven kylmillään seisoneisuudesta, hiljaa homehtuvista seinäpapereita ja kylmän takan hajusta. Se on ihan sikaällö haju ja tarttuu tukkaan ja vaatteisiin iilimadon lailla. Eikä mökillä saa itseään ikinä kokonaan puhtaaksi siitä hajusta, kun pitää pulata kuupan ja kylmän veden kanssa...

Oon kyllä todella rappeutunut stadilainen tän mökkisuhteeni kautta. Sinällään pidän idyllisistä mummonmökeistä tosi paljon mutta en ikinä jaksaisi olla sellaisista päävastuullisena. Pienuus ja hallittavuus on valttia.

Olisko sun mitenkään mahdollista muuttaa Stadiin vähäksi aikaa, vaikka kuukaudeksi niinkuin "lomalle"? Vuokrata jonkun ulkomailla huitelevan yksiö hetkiseksi ja kokeilla miltä kaupunkielämä maistuu?

suklaahirviö kirjoitti...

Juuh, se juuri on aika tympeää möksällä, kun siellä ei oikeasti ole mitään kummoista tekemistä! Mies haahuaa ulkona, mutta joutuu aina käyttämään tolkuttoman määrän kaikkia ötökkäkarkotteita, ettei itikat ihan kokonaan sitä syö! Koko mies lemuaa sellaiselle hyönteiskarkotteelle.. :) Melkein karkotun minäkin, Suklis! :)

Ulkona ei voi olla, kun niitä itikoita on. Niitä ei ole vaan paria, vaan LAUMOITTAIN!

Sitten järvikin on vähän sellainen, ettei siinä kunnolla voi pulikoida. Pohja on melko mutainen ja se on tosi matala. Ja on vesikasveja kauhia määrä, ne kietoutuu jalkoihin.. :( Voi oikeastaan vain pulahtaa.

Ja koko paikka alkaa olla niin laho ja jotenkin sotkuinen. :(

Ruikuti-ruikuti.. :)

Hoh, olisi se tosiaan jotain jos möksä olisi Etelä-Suomessa. Mutta kun on tuolla Savossa, ihan pimeimmässä Savossa. Matkaa sinne on 400 km. Kova urakka ajettavaksi.

Kyllä musta olisi mukavaa kokeilla Hesan elämää.. :) Mutta en ainakaan toistaiseksi VOI! Mulla ei nimittäin ole rahaa, kun en tienaa, koska olen TYÖTÖN LORTTI! Ehkä jonain päivänä kuitenkin.. Tiedän sen, että mun kaltainen ihminen kuitenkin periaatteessa kuuluisi kaupunkiin. Ei mulla ole sellaista kaipuuta luonnon helmaan. Tai jos on, niin se menee ohi tosi pian. ;)