keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Lääkitys kohdallaan?

Citalopram-lääke on jo alkanut vaikuttaa vähän. Sen huomaa nukkumisesta: uni tulee helpommin ja on syvempää! Suklis lepää! Vihdoinkin! Tietysti sen lääkkeen kaikki vaikutukset tulee näkyviin vasta useamman viikon käytön jälkeen. On kumminkin kivaa, kun saa nukuttua kunnolla. Menen aina ihan oudoksi kun en nuku, tai kun käyn levottomana ylikierroksilla. Mulla on semmoista tapaa. Kai jotenkin pelkään nukkua, koska tuntuu kuin koko aika pitäisi tehdä jotain "lunastaa paikkansa tässä maailmassa", olla hyödyllinen, hakea töitä, surra lortin-asemaa, tehdä kotihommia jne.

Otan siis tämän ekan viikon ajan sitä Citalopram Orion 20 mg-lääkettä puolikkaan tabletin joka päivä. Sitten se annostus nostetaankin kokonaiseen tabuun päivässä. Toistaiseksi ei ole ollut mitään isompia sivuvaikutuksia, pientä päänsärkyä ehkä, todella pientä.

Nuo Citalopramit olivat muuten tosi halpojakin, n. 4,60 euroa... vain! Ja melkein sata tablettia tuossa satsissa. Eli sopivat köyhänkin kukkarolle.

Ihme ja kumma, en ole nyt parina päivänä miettinyt herkkuja ollenkaan. Olenkohan ehkä kyllästynyt - ehkä edellisestä MÄSSYstä on vielä niin lyhyt aika? En kuitenkaan ole nyt oikein jaksanut niitä miettiä. Toivottavasti pian taas mietin, on ihan outoa kun ei mieli askaroi herkuissa. Omasta mielestäni edellinen MÄSSY ei kuitenkaan ollut mikään massiivimässy, joten siinä mielessä en tätä kyllääntymistä tajua. Ehkä into tästä vielä palaa, tai muuten ei nimeni ole Suklis, hehe. :)

Prinsessaunelmat, Tarjatodellisuus

Viime MÄSSYssä muuten katselin tellusta semmoista ihan kummaa ohjelmaa, Australian Princess! Siinä jotkut aussinaiset halusivat kai olla jotain prinsessoja. Heitä opastettiin kuninkaalliseen etikettiin ja tyyliin. Jotkut mokailivat paljon, jotkut vähemmän. Sitten näitä naisia arvostelivat mm. Dianan ex-hovimestari ja jotkut tyylikonsultit kai..? Vai mitä ne nyt olivat.

Minä ihmettelen miksi joku tahtoo mennä telluun nöyryytettäväksi? Ne naisetkin olivat jotenkin niin lapsellisia. Miten joku voi mennä tuommoiseen ohjelmaan? Kun tietää että kotiyleisö vaan hirnuu vastaanottimien äärellä. :( Voisi kuvitella jonkun alle 10 v tytön olevan semmoinen prinsessaleikkijä.. Mutta aikuiset naiset! :( Ja kuitenkaan heistähän ei tule prinsessoja, se on vain ohjelma. Joten turha on vaiva!

Nyt onkin aika kirjoittaa tästä, kun Ruotsissa kohta kai alkaa ohjelma Swedish Prince, kun Daniel Westling menee naimisiin Victorian kanssa. ;) Minä tykkään joskus seurata julkimojen elämää, vaikka tiedänkin että se on 'tyhmää ja 'hömppää'. En aina kauheasti suosi kuninkaallisia, minusta olisi hullu ajatus että joku valta tai edes asema PERIYTYISI.. Mun mielestä presidentin [valitun edustajan!] on johdettava maata! Perinnöllinen valta on ihan jotain menneen maailman juttuja! Mutta tietty nautin kun näen kaksi kaunista nuorta ihmistä jotka menee naimisiin isossa seremoniassa. ;)

Olisi se silti aika kauheaa jos Suomessa olisi kuninkaallinen perhe. Noin on mukavaa seurata.. vähän kauempaa.. kuninkaallisia.. :) Mutta jos meillä olisi, niin en tykkäisi. Semmoinen joukko kalliilla rahalla elätettäviä ihmisiä, jotka jet setteilisi vaan ympäri maailmaa veronmaksajien rahoilla. Jos nyt miettii esim. Ruotsin Madeleineakin.

Mä olen kyllä ainakin ollut ihan tyytyväinen Tarjan valtakauteen! :) Minusta hän vaikuttaa semmoiselta ihmiseltä jota olisi helppo lähestyä. Ja joka kumminkin välittää maailman vähäosaisistakin ja jolla on kuitenkin arvot kohdallaan! Tietty vähän tyytymätön olen siitä kun odotin Tarjan kaudelta ehkä enemmän.. :( Mutta eihän hän tietty VOI päätöksiä yksin tehdä. Tavallaan olisin halunnut ehkä enemmän maahanmuuttajien ja vähemmistöjen asioiden esillä pitoa. Toisaalta puhuuhan Tarjan SETA-tausta jo yksistään sen puolesta, että vähemmistöt on hänelle tärkeitä. Ehkä näistä asioista ei ole helppo puhua julkisesti, presidentin siis? Nyt minusta Tarjan pitäisi vedota yrityksiin, ettei tulisi irtisanomisia! Nyt pitäisi juuri sitä vastuuta vaatia.. kaikilta! Siis tämän taantuman vuoksi.

Minusta on harmi kun Suvi-Anne Siimes ei enää ole Vasemmistoliitossa eikä siis tule koskaan varmaan olemaan heidän presidenttiehdokkaansa. :( Jos olisi, niin äänestäisin. Suvi-Anne on tosi tyylikäs nainen JA hänellä oli vahva poliittinen osaaminen. Mutta vanhat katkerat äijät taisivat vaan kadehtia vähän liikaa. Jos multa kysytään niin ei se Suvi-Anne ollut, jonka olisi pitänyt lähteä siitä puolueesta. ;)

Leivontahaaveet

Seuraavassa MÄSSYssä saatan hyvin tehdä sitä ananasaurinkoista, sitä en ole tehnyt aikoihin. Pohjaan tulee murskattua kaurakekseliä, voita ja kookoshiutaletta. Täyte on creme fraichea ja ananasmurskaa. Uunissa tehdään tämä helppo leivonnainen ja on hyvää kuin mikä. Ehkä tosiaan teen sen!

Ei kommentteja: