maanantai 23. helmikuuta 2009

Suklis raportoi!

Nyt on taas MÄSSYt vietetty! Viikonloppu kului kuin siivillä.. hehe tosin taisivat olla jumbojetin siivet eikä pikkulinnun, kun ovat kannattaneet Sukliksen ylensyötettyä kroppaa nyt.. :)

Seuraapi raportointia! No ensinnäkin ne J.D. Grossin (Lidl) tryffelit! Kolme erilaista palleroa, valkosuklainen, maitosuklainen ja tummasuklainen. Oli erehdys ostaa. :( Niissä oli kaikissa aivan mahdoton alkoholinmaku! Minä en viero alkoholin makua suklaatissa noin yleensä ottaen, jos se on mieto ja hillitty, mutta nämä oli kyllä kaikkea muuta. Paras maultaan oli maitosuklainen. Siinä se alkoholi oli joten kuten edes aisoissa pysyvä. Sitten ne Lidlin kreemitäytteiset maitosuklaanallet! Ne kai pyrkivät Kinder-tyyppisyyteen, mutta minusta Kinder hoitaa homman paremmin. Nuo nallet oli toki käteviä, yksittäispakattuja jne. ja söpöjä, mutta joku siinä maussa vähän 'tökki'. Sekä suklaan että kreemin maussa.

Tosi löytö sen sijaan oli Pirkan alle euron maksanut kaakao-hasselpähkinäkääretorttu! Oikeasti herkullista. Vaalea kääretorttupohja ja täytteenä kaakaoista, hennosti hasselmakuista kreemiä.. nam! Lisäksi alaosassa oli jotain tumman suklaan tyyppistä kuorrutetta.. Yhä vain parani. Tortun päällä oli tomusokeri-vesi (?) kuorrute, valkeita viiruja. Suklis suosittelee! 200 gramman paketti silkkaa nautintoa.

Sitten kerron leivonnasta! Tein sen Karamelli Cakes-blogin ohjeen mukaan mansikka-valkosuklaatijuustokakkua. Ja olihan muuten yksi herkullisimmista kaakuista, joita koskaan olen maistanut. Kiitos Karamelli Cakes-blogille! :) Itse vain muokkasin ohjetta sen verran, että tein keksivoipohjan sijasta sokrukakkupohjan. Täytteeseen laitoin kolmen hilloruokalusikallisen sijasta neljä. Tuli enemmän mansikkaista makua. ;) Ja sokrua laitoin myös enemmän kuin mitä tuossa ohjeessa oikeasti oli. ;) Sekä vaniljasokrua että tavallista.. Ja semmoinen juttu.. huomasin täytteen olevan tosi tymäkkää, joten käytin ohjeessa laitetun 4 liivatteen sijasta vain kolme liivatelehteä ja ERITTÄIN hyvin hyytyi, joten ainakin jatkossa edelleen aion laittaa 3 enkä 4. Mehukiilteessä huomasin, että vajaalle parille mehudesille 4 liivatetta oli liikaa. Seuraavan kerran laitan vain kolme. Huomasin tietty juuri tipan elintarvikeväriä laitettuani, että se väri oli mennyt vanhaksi lokakuussa -08! Tosi hyvin se silti toimi.. onneksi sitä ei oikeasti tullut laitettua kiilteeseen kuin tippa, joten ei tullut mahatautia tai muutakaan. ;) Kakku katosi jäkiksestä ihan viikonlopun aikana, vaikka syöjiä on meillä vain kaksi. Se kertoo jotain sen mausta. Todella hyvä ja hieno kakku ja sopivan näyttävän näköinen. Tätä neuvon leipomaan jos tulee vieraita, joihin haluaa tehdä vaikutuksen.

Suklis Hakee Apua!

Minulla on muuten huomenna lääkäriaika. Tarkoitus on puhua näistä syömis-Systeemeistä ja muistakin ongelmista, joita mulla on. Syöminen ei ole niistä tärkein, mutta se on yksi ilmenemismuoto monille muille, haitallisille + elämää rajottaville jutuille. Hermostuttaa kyllä 'vähän' - ei sitä oikein tiedä millainen vastaanotto tulee olemaan. :( Sanoin miehelle jo että eniten pelkään, jos se lekuri pitää mua jonain huomiota hakevana diivana. :( Koska EN sellainen ole! Mulle on valtava kynnys mennä TUOLLAISEN ASIAN [=nolojen juttujen] vuoksi lääkäriin. En muutenkaan asu millään isolla paikkakunnalla, joten on siinä sekin riski että tieto leviää. Turha tulla mulle puhumaan mitään vaitiolovelvollisuuksista, ei olisi nimittäin eka kerta kun kuulee tällaisessa pienessä maalaiskunnassa juttujen leviävän.

Ja vaikkei mitään 'vuotaisikaan' niin silti mulle on vaikea mennä sinne lääkäriin, mun on vaikea tunnustaa että olen uskomattoman omituinen syömisjutuissa. Ettei tällaista ihmisen perusasiaa osaa hoitaa. Se on sama kuin sanoisi, että ei osaa käydä vessassa. Ja melkein yhtä noloakin. En oikeastaan tiedä MILLAISTA apua haluaisin saada... joku terapia tuntuu kauhean pitkältä prosessilta.. mietin kai että jos olisi joku lääke jolla mut voisi parantaa? Tai pikaterapia? Masennuslääke ei kuitenkaan voi olla oikea ratkaisu, olen nimittäin käyttänyt niitä jo, montaa merkkiä ja monta vuotta. Rauhottavat ei myöskään 'hoida hommaa'. Niistäkin on kokemusta. Mutta täytyyhän jotain vaihtoehtoja olla. En silti tahtoisi siihen mitä yksi psyykkari kerran mulle ehdotti monta vuotta sitten, siis sitä .. jossa käydään monta kertaa viikossa pölisemässä.. ollaan jollain sohvalla tai jotenkin niin, ettei katsota sitä terapeuttia. Olikohan se psykoanalyysi jota hän ehdotti, olen ehtinyt unohtaa.. vai psykoterapia.. Suklis kauhistui moista ehdotusta nuoruutensa päivinä ja laukkasi tiehensä!

Ei kommentteja: