torstai 8. lokakuuta 2009

Ämpäri mukaan ja menoksi?

Miksi jotkut ihmiset kostavat kaupan kassoille sen, jos liikkeessä ei esim. joku luottokortti kelpaa, vaan maksaa voi vain pankkipuolella? Näin tässä äsken taas semmoisen tilanteen. Mä en voi sille mitään, mutta aina jonkun sikamaisen asiakkaan rääkätessä kassaa/tarjoilijaa yms. niin mun myötätunto on sen kassan tai tarjoilijan puolella! Ainakin siis silloin, kun ongelma ei mitenkään johdu siitä työntekijästä, eikä ole hänen teoillaan autettavissa! Miksi ihmiset eivät tajua, että ei se kassatyttö VOI antaa jonkun maksaa Visalla, jos se kauppa ei ota Visaa vastaan! Turha sitten on haukkua sitä tyttöä. Ihan samoin jos kassakoneessa tai hintalapussa on joku vika, että homma vähän myöhästyy, niin ei se ole asiakaspalvelijan syy!

Inhottaa kun joku tällainen 'minäminäminä' ihminen ensin ilkeilee kassalle tai tarjoilijalle ja sitten marssii pois kuin olisi tehnyt suurenkin urotyön ja naama täynnä omahyväistä suuttumusta. Onko sellaisella ihmisellä OIKEASTI saman päivän aikana hyvä mieli? Voiko olla? Kun on mahdollisesti loukannut sitä kassatyttöä niin, että toinen pidättelee itkua suunnilleen?

Olen joskus huomannut sellaisissa tilanteissa, joissa VOISIN heittäytyä hankalaksi/ilkeäksi [palauttaessa viallista tuotetta, tai muuta ongelmaa] sen asiakaspalvelijan HELPOTUKSEN, kun olenkin ystävällinen ja kiltti ja sanon, että ei se mitään. Varsinkin joissain nuorissa näkee sen tosi selvästi. He saattavat vielä miettiä mille alalle aikovat lopullisesti, ja yksikin pissapäinen asiakas voi ehkä aiheuttaa sen, ettei palveluala olekaan se ala! Pistää vähän miettimään, eikö? Eikö vain meidän kaikkien pitäisi vähän arkisessa elämässä miettiä sanomisiamme. Niillä voi olla hurjan kauaskantoiset vaikutukset.

Olin itse kerran lyhyen aikaa sellaisena ajanvaraajana. Eli ihmisenä, jolle soitetaan kun varataan aika. No, siinä kanssa sai nähdä ja KUULLA kaikenlaista! Ihmiset saattoivat alkaa mulle purkautua, jos se heidän aikansa jouduttiin perumaan (ammattilainen oli esim. sairastunut tai muu pakottava este). Tai sitten mua syytettiin, jos ei aikaa löytynyt juuri sille päivälle kuin joku tämmöinen ihminen olisi sen halunnut! Jos sanoit, että valitettavasti juuri se päivä on aivan täyteen varattu, niin jo oli kauhea onnettomuus! Voi voi ja oi oi. Ja kaiken olisi tietty pitänyt tapahtua sekunnissa.. viis siitä ettei tietokone nyt vaan toimi niin.

Ihmiset kuulemma myös raivoavat sähköyhtiöiden asiakaspalvelijoille, jos on sähkökatko! Onhan 'fiksua'! Ihan kuin se tyttö siellä kulkisi katkomassa ihmisten sähköjä tahallaan! Ei sillä ole mitään tekemistä koko homman kanssa, kyllä ne on eri ihmiset jotka niitä sähköjä korjaa.. ja katkoja taas on usein UKKONEN tms. joten sopii mennä ulos raivoamaan salamoille ja jyrinälle. ;) Hehe.

2 kokonaista vuorokautta..

.. mässinkiin! TOIVOTTAVASTI ei käy niin kuin viimeksi, ja tule sellaista kauheaa oloa! Joka siis on melkein-oksu olotila. Melkein, mutta ei aivan! Se oli kovin kurjaa, kun tuli semmoinen.. siellä Mäkkärissä! Ja tosiaan kun jouduin jo miettimään, että JOS oksu tulee autossa, niin annan sen tulla sylissä olevan takkini päälle. Koska siis häpesin niin kovasti sitä ajatusta, että mun täytyisi nousta autosta tienposkeen puhaltamaan ryynit.. !!! Kaikkien muiden liikkeellä olijoiden nähden! Voih, kun ei vain niin koskaan mulle kävisi!

Mä olen nykyisin niin huono syöjä, että enpäs tiedä mitä tästä vielä tulee.

Pitäisikö aina alkaa pitää autossa mukana ÄMPÄRIÄ?? Pahimman varalle siis? Siihen voisi oksentaa.. helposti! Mutta tietysti sellainen vie tilaa. Ellei sitä sitten tunkisi takapenkille. Sieltä sen voisi vetää esiin tarvittaessa. Tuo ei muuten ole ollenkaan hassumpi ajatus!

On kyllä kurjaa, kun en ole osannut päättää mitä leivon herkkuiluun! Melkein saatan kallistua siihen rahkapiirakkaan. Muttei se vielä IHAN varmaa ole.

Ei kommentteja: