perjantai 9. lokakuuta 2009

Eläinten rääkkääjistä pari sanaa

Kissanrääkkääjät ovat tänään olleet mielessäni. Sellaisia oli mun lapsuudessa. Pistivät kissalle peräsuoleen jonkun ilotulitteen/räjähteen ja katsoivat, kun kissaparka kuoli. Tällaista tekivät jotkut pojat, en tarkemmin tiennyt KETKÄ, mutta todisteita oli. :( Sairasta. Pelkästä ajatuksesta tuli paha mieli.

Tänään mulle tuli tuo mieleen kun olin huoltoasemalla, piti tankata auto! Niin siinä oli sellainen 4 kersaa, mitä nuo olisi olleet, ehkä 10-vuotiaita. En ole VARMA siitä mitä he puhuivat, se tilanne meni niin nopeasti [olin kassalla ja nämä muksut menivät ulos siitä ovesta], mutta taitaa eläinrääkkäysperinne elää ja voida hyvin. Ainakin fantasiassa, jos ei sitten todellisuudessa. Tuo jäi häiritsemään mua todella paljon. Olisin ehkä halunnut puuttua, kysyä tarkemmin niiltä pikku idiooteilta, että missä mennään, mutta kassalla oli joku nuori tyttö joka alkoi sitten saada jotain ongelmia, kun ei tiennyt luottokortilla maksamisen käytännöstä. Joten siinä se aika meni. Mutta naamat pistin muistiin.. mitä hyötyä siitäkin nyt on.

En tajua eläinten rääkkääjiä. Toinen inhottava juttu sattui kun olin 1. vuoden opiskelija. Joku poikalauma oli kiduttanut siilin hengiltä ihan meidän naapurustossa. Rääkkäsivät sen siilin hengiltä ja sitten pakenivat - ei saatu selville keitä ne oli, tulokset vain näkyi. Siitä kuultuani en koskaan voinut katsoa sen asuinalueen lapsia miettimättä, että oliko tuo.. tai TUO.. :( yksi NIISTÄ.

Mun mielestä eläimiin kohdistuva julmuus saa usein seuraa teini-iässä ilmenevälle julmuudelle ihmistä kohtaan. Siilinkiduttajasta voi 15-vuotiaana tulla mummonpotkija. Siksi sellaiset vanhemmat on PASKOJA, jotka ei puutu lastensa hommailuihin! Sanovat vaan että 'pojat on poikia' ja itsekin on nuoruudessa tullut tehtyä. Typerät sontiaiset.

Kerran sanoin torilla, kun näin sellaisten 5-7-vuotiaitten potkivan puluja. Sanoin niiden vanhemmille. Vanhemmat katsoi mua sellaisilla nyrkinkokoisilla mulkaisuilla ja sitten lähtivät kakaroittensa kanssa.. Kuulin ihan selvästi kun jotain jupisivat, että ei näköjään enää lapsetkaan saa olla lapsia ja pitää hauskaa. Hauskaa joo varmaan, mutta EI niiden lintujen mielestä! Vaikka pulu onkin taudin levittäjä, niin ei sitä silti saa POTKIA, eikä sen siipiä katkoa! Mun piti kyllä koota kaikki rohkeuteni, että uskalsin silloin sanoa. :( Kun olen aika arka.. mutta heikompaa pitää puolustaa, siihen ainakin Suklis uskoo.. ja silloin ON uskallettava, se on PAKKO! Ja sanoin muuten asiasta ihan nätisti vielä, vaikka suututtikin.. Eli en provosoinut mitenkään!

Miksi jotkut ihmiset ajattelevat, että heidän jälkikasvu saa tehdä MITÄ VAAN ja asiaan puuttuvat ovat p-kapäisiä nipottajia? No, se on ikuisuuskysymys se!

Itse uskon kyllä täysin, että KAIKKINAINEN JULMUUS on pahaksi, se luo vain lisää julmuutta. Kyllä juu saa metsästää ja kalastaa, en sitä kiellä, mutta eläinten kidutus ja tahallinen satuttaminen huvimielessä on väärin!

Hitto, nyt en varmaan saa unta moneen tuntiin kun mietin niitä tämänpäiväisiä kakaroita. :( Ja mietin, onko jostain kodista karannut koira nyt.. äh, en tahdo ajatella!!!

Siukkuni on TOSI hellämielinen eläinten kanssa. :) Hänen kaksi kissaansa ovat löytökissoja! Nyt heille on kai tulossa kolmaskin! :) Minusta on hyvä että hän tekee mitä tekee, tosin vähän mietin että missä onkaan sen tien pää. ;) No, koskaan ei Siukku ole 3:a enempää ottanut. Eli kyllä se hänellä hanskassa vielä on. Ja aina on ne eläimet olleet hyvin hoidettuja. Siukulla oli kerran 2 rotukissaa, jotain törkeän kalliita karvapalloja.. :) eikä kumpikaan oppinut OLLENKAAN sisäsiistiksi! Nuo löytikset ovat oppineet, vaikka ovat olleet kovia kokeneita.

Joskus katson satelliittikanavia, Animal Planet on meillä usein päällä, kun pidämme molemmat siitä. Mutta en katso yhtä miehen suosikkiohjelmaa.. siinä on juuri näitä juttuja, kaltoin kohdeltuja eläimiä. :( Mies katsoo sitä, koska useimmiten ne tarinat päättyvät ONNELLISESTI. Eläin parannetaan ja se saa uuden kodin ja ero entiseen on valtava. Mutta on toisenlaisiakin tarinoita, joissa eläin joudutaan lopettamaan. Ja muutenkin.. vaikka tarina loppuisi onnellisesti, niin se kärsimys ahdistaa mua silti! Televisiossakin! :(

Jotkut varsinkin kissoja pitää ihan roskaeläiminä. :( Se on mun mielestä käsittämätöntä. :( Jotkut täällä maallakin ajattelee, että irti olevan kissan saa tappaa. Se ei pidä paikkaansa, kissan pitäisi olla selvästi villiintynyt jos.. mutta se käsitys elää sitkeästi.

Milloin ihminen oppii..??? :(

No, en tahdo ajatella nyt näitä, kun on myöhä ja pitäisi unikin saada.

1 kokonainen vuorokausi enää..

.. ja AHDAN! Muutun haukkaavaksi hipoksi! :) On se vaan hassu ajatus. Olen kallistumassa leivonnan suhteen sen rahkapiirakan puoleen. Mutta varmaa ei ole mikään muu kuin epävarma. ;) Saattaa suunnitelma äkkiä muuttua!

Joskus olen hamstrannut herkkuja niin paljon, että unohdan jonkun uutuuden kaapin pohjalle, eli en muista sen olemassaoloa kun herkuttelu alkaa. Se on noloa! Nyt ei saa käydä niin. :) Kaikki namiuutuudet on testattava!

2 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Ihan kamala tuo kissajuttu! Tuli paha mieli kun ajatteleekin. :-( Itselläni on kaksi kissaa ja vaikka jonkun mielestä sisäkissat ei voi olla onnellisia niin ainakin ne on turvassa kaikilta kamaluuksilta! Ja vaikka jotkut pitää ihan kaupungissakin kissoja vapaana niin itse en kyllä noita päästäisi.

suklaahirviö kirjoitti...

Se on kamalaa. :( Itsekin olen 'liian herkkä' (?) toisin sanoen suren noita juttuja PITKÄÄN. :( Ja mietin, tulee ilkeä olo kun miettii kuinka pahoja ihmiset osaa olla.

Sisäkissat voi ihan varmasti olla aivan yhtä onnellisia kuin ulkokissat ja mistä tietää vaikka olisivat enemmän!! Mun täytyy sanoa että itse olen NIIN kissarakas, vaikkei mulla siis kissaa ole kun olen allerginen, niin etten IKINÄ antaisi kissan vaellella vapaana naapuristossa. :( Ihmiset on niin hulluja, että voi tehdä mitä vaan.

Yhdellä asuinpaikkakunnallani yksi hullu ukko huvitteli muuten myrkyttämällä ihmisten lemmikkikoiria. Koska hän vihasi koiria.

Yhdellä ystävälläni 2 kissaa kuoli lyhyen ajan sisällä. Ihan siinä heidän tiellä kissat ajettiin yli. Kaverini uskoo, että tahallaan. Siinä oli hyvä näkyvyys ja kaikki. Nyt on kaverilla sellainen kissatarha. Eli omakotitalo, jossa on luukku ja siitä pääsee sellaiseen pieneen, kanaverkolla seinitettyyn ja katettuun tarhaan kissat ulkoilemaan! :)