perjantai 19. maaliskuuta 2010

Syvällisesti (?)

Olin tänään hieronnassa! Se oli taas todella hyvä kokemus. Se hieroja on mahtava.. ja VIISAS ihminen! Puhuimme siitä kuinka tässä elämässä hyvin usein esim. syövät ja muut sairaudet tulevat sellaisille raivokkaille yms. ihmisille. Esimerkiksi Vaarini kuoli syöpään ja hän oli tosi, tosi vihainen.. aina.. Milloin politiikan takia [hän oli äärioikeistolainen, ikävä sanoa, tästä Äetmuori varmaan peri OMAT poliittiset asenteensa] ja sitten milloin jonkun muun jutun.

Ei muuten uskoisi hierojan olevan 5-kymppinen, hän ei kyllä näytä päivääkään kolmikymppistä vanhemmalta!! Oli taas sitä ihanaa new agehtavaa musiikkia ja tuoksua.. Hänkin [hekin] ovat muuten lapsettomia.

Mulle kävikin ajellessa pikku accident! Olin ajamassa romurautaani ulos tallista.. kun.. no, 'vähän' törmäsin siihen autotallin seinään! Sivupeili hiukkasen taittui, onneksi ei mennyt rikki! Mutta pari kertaa se kyllä räsähteli! Mietin kaksi kertaa viitsinkö puhua miehelle mitään, mutta enkös sitten lärpättänyt sen asian julki kun söimme ruokaa joskus 17 aikaan. :( Miestä huvitti, että kuinka sä VOIT ajaa sillä lailla, mutta mun mielestä se ei ole mikään ihme. Joskus se autotallin 'aukko' tuntuu niin pieneltä.. aina kun ajan ulos tallista! Sisäänajo on helpompaa. Onneksi varasin reilusti aikaa siihen matkaan hierojan luo, koska tuon auton kanssa oli taas sellaista tyypillistä säätämistä. :(

New age, uskonto noin ylipäätään..

Tuli mieleeni new agesta! Luin joku aika sitten nettilehdestä, että Imatran sukupuolta vaihtanut kirkkoherra on sitten eronnut! Siis kyseessä on mies, josta tuli nainen. Ja että massiivimäärä seurakuntalaisia oli eronnut.. He eivät kestäneet tätä ihmistä. Tuli vain mieleeni, että taas kerran oikein näkyy mitä on tämä kristinusko. KUNNIOITAN jokaisen uskoa, mutta joskus on vaikea sulattaa tätä kristinuskon ihmisten maailman ahtautta. Missä on se rakkaus, josta puhutaan?

Suklis tunnustaa jotain muutakin kamalaa. Nimittäin: tiedän että suurin osa ihan todella todella viisaistakin ihmisistä ylistää uutta testamenttia ja Jeesusta. He löytävät Jeesuksen sanomisista aina jotain 'ovelaa' ja hienoa. Mutta itsekin olen lukenut UT:a ja MUN mielestä .. [nyt tulee se kamala asia!] Jeesus ei ollut kovin kaksinen! :( Siinä mielessä hän oli, että hän puhui sosiaalisista asioista kuten itse ajattelen, eli tavallaan ajoi sellaista kommunismia. Anna ylimääräinen tarvitsevalle jne. Eikä opetuslapsosilla kai ollut juurikaan omaisuutta. Se oli aika puhdasmuotoista kommunismia. Mutta kaiken MUUN suhteen mun mielestä Jeesus oli aika kielteinen hahmo. Kauhean vihainen. Ja haukkui aina opetuslapsia. Miksi he halusivat sietää sitä? Ja sitten Jeesus ITSE tuomitsi muita ihmisiä, fariseuksia ainakin. [Katsokaas, Suklis muistaa hyvin rippikouluopit hehe!] Mistä Jeezus oikeastaan tiesi mitä he ajattelivat ja mitä he oli käyneet läpi??? Ei mistään!

Joskus mietin pappeja! Että uskovatko he O I K E A S T I siihen että tämä 2000 vuotta sitten [ehkä] elänyt kylähulluna pidetty vallankumouksellinen oli jumala? Mun on vaikea joskus kohdata pappi, koska mietin voiko hän oikeasti uskoa siihen. Minusta on nyt alkanut tuntua, että suurin osa nykyisistä papeista EI usko. He saattavat sanoa uskovansa, mutta kai heidän täytyy tietää kuinka hullulta se kuulostaa.

Oikeastaan Jeesuksen opetuksista voisi ottaa vain sen osan, jossa käsitellään lähimmäisen kohtelua. Mutta ei ole järkevää väittää jonkun ihmisen olleen Jumalan poika/Jumala. Kukaan nykyaikaisesti ajatteleva, vähääkin koulua käynyt, ei oikeasti usko siihen!

Eikä kuolleista voi nousta, koska kuolemassa ruumiille tapahtuu niin peruttamattomia asioita niin perustavanlaatuisella tasolla, ettei niitä voi korjata mitenkään!

Eikö oikeastaan voisi jo lopettaa valtion tuet kirkolle? Tai siis sen verotusoikeuden? Koska koko juttuhan on.. no, satua?

Suklispa alkoikin tässä miettiä syntyjä syviä. :) Mutta tänään onkin ollut syvällinen päivä! Sen hierojan kanssa tosiaan puhuimme vähän kaikesta maan ja taivaan välillä. Siitä kuinka ajatuksilla on voimaa, tai siis ajatuksilla on YHTEYS esim. fyysiseen parantumiseen ja sairauteen. Siinä ei ole mitään huuhaata, sellaistahan on jo tiedekin todennut. Jopa kasvit kai reagoivat, jos niitä ajattelee .. muistan jostain kuulleeni sellaista, tosin en ole varma. Hieroja sanoi että hänen mielestään meidän tehtävämme tässä elämässä on ILOITA.. Itse olen samaa mieltä! Mutta monesti kristillinen tausta opettaa meidät häpeämään ja tuntemaan huonommuutta. Ja elämä on kuitenkin niin lyhyt! :( Pitäisi ottaa rennosti, iloita, elää tässä hetkessä. Huomenna voimme jo palata takaisin luonnon kiertoon.

Buddhalaisuus on oikeastaan ainoa järjestäytynyt uskonto johon enää tunnen pientä vetoa. Olen lukenut Dalai Lamasta.. hänen ajatuksiaan ym.. Kyllä niissä on paljon koskettavaa. Ainakaan en voi hyväksyä tätä kristillistä ajatusta, että vain jotkut Jeesus-nimiseen henkilöön uskovat 'pelastuvat' mitä se sitten tarkoittaakaan. Onneksi erosin kirkosta.

Äetmuorin kanssa puhe-elimessä

Juttelin Muorin kanssa puhe-elimessä eilen. On vaan aika mielenkiintoista kuinka eri tavalla näemme asiat. Nyt olen [varovaisesti!] myös yrittänyt tuoda esille sitä, että itse olen joskus eri kannalla. En mitenkään riitele, mutta - no, esimerkki seuraa!

Muori muisteli tuossa Siukkuni ystävää T:aa. T:lla oli peruskoulun päästötodistuksen keskiarvo liki 10. Hän oli Siukkuni paras kaveri. No, Muori juuri sitä päivitteli, kuinka T. 'ei päässyt hevoshulluudestaan koskaan eroon'. Hän haki opiskelemaan jotain hepanhoitoon liittyvää alaa, ei päässyt, ja sitten sen jälkeen ei mennyt MIHINKÄÄN kouluun! Hän 'roikkui talleilla', muisteli Muori, ja lopulta sitten tapasi jonkun miehen ja sai 3 lasta ja nyt kai hänellä on talli. Muori puhui T:sta avoimen säälivästi ja halveksuvasti.

Yritin vaan siihen sanoa, että pääasia kai on se, että T. itse on onnellinen. [Siinä oli se mun kuuluisa eriävä mielipide, hehe.] Muori kuitenkin huiskaisi koko ajatuksen syrjään: T. on haaskannut elämänsä, tehnyt tyhmästi. Ehkä 10 vuotta sitten olisin saattanut ajatella niin myös [no, kovin todennäköistä se tosin ei ole, mutta sanottakoon nyt näin], mutta nyt ajattelen, ettemme me tiedä mitään T:n elämästä. Hän voi olla tosi onnellinen niiden 3 tenavan äitinä ja tallin omistajana! Kuka oikeastaan voi sanoa, että kauppakorkeakoulun tutkintotodistus ja työ pankissa takaa onnen?? Siis oikean, todellisen onnen?? Hahaa, no meidän Muorihan sen tietysti voi sanoa.. ;)

Mun mielestä moni 'luuserina' pidetty ihminen voi oikeasti olla hyvinkin onnellinen. Ja se on sittenkin tärkeintä elämässä. Miksi pitäisi elää jonkun toisen unelmaa, jos se itselle on painajainen? Elämä on lyhyt.

1 kokonainen vuorokausi ...

- ja alkaa MÄTTÖ! :) Ahtaajat voi olla lakossa, mutta täällä on yksi ahtaaja, joka ei lakkoile! Nimittäin Suklis Suklaa-ahtaaja.

Kävin tänään kauppassa.. ostin 4 Mignon-munaa ja 4 Marabou-täytesuklaamunaa. Arvasinhan että vielä hamstraan! Leivontasuunnitelmat sen sijaan on yhä ihan auki.

Ei kommentteja: