maanantai 6. heinäkuuta 2009

Vispivaroitus!

Huomio leipurit, Suklis huhuilee teille heinäkuun illasta! Kokeilin tuossa viime viikonlopun MÄSSYssä sellaista Sunnuntain Kuohkeaa vispiä. Ja olihan KARMEA kokemus! Siis kyllä se toimii: tavara tulee pahvipaketista ulos tosi paksuna ja se ensin hämää, rakenne ei ole yhtään sellainen kuin vaikka kuohukerman tai Flora Vispin.. Mutta kyllä se vaahtoutuu, tämä ei ole ongelma. Mutta se maku! Ja se koostumus! Huomaa aika selkeästi, että tässä on sellainen mahdollisimman vähärasvainen [muistaakseni 5%] ja vähäkalorinen, maidoton, mauton, hajuton, ton-ton-ton -tuote! En suosittele! En, ellet sitten satu olemaan pakonomaisen huolissasi linjoistasi tai no - tietty jos tahdot rankaista esimerkiksi epämieluisia vieraita, niin kannattaa leipaista tästä joku 'herkku'! ;)

Kumma juttu, kun valmiina tuo tavara oli ihan kuin vaahdotettua ILMAA! En osaa paremminkaan sitä sanoa. Googlailin ja huomasin mm. Kinuskikissankin nurisseen tuosta tuotteesta, eikä ilman syytä.

Mulla oli jääkaapissa tuo Sunnuntain tuote, en oikeastaan edes muista mitä kautta se oli tullutkaan. Olin kai joskus ostanut kokeilumielessä ja nyt kokeilin sitruunajuustokakkuuni sitä. Ei tarvitse toista kertaa koettaa. ;) Eli täällä siis kaikuu Sukliksen VAROITUSKARJAHDUS!

Muuten MÄSSY meni ihan hyvin. Olen nykyisin tosiaankin kohtuuden ystävä.. se hämmentää ja ilahduttaa, vähän surettaakin. Esimerkiksi suklaatia vedän todella vähän ja oikeastaan eniten nautin siitä Fazerin Keksicrisp-suklaalevystä. Nyt viime ja sitä edellisessä MÄSSYssä myös ihan tavalliset dominokeksit on maistuneet mulle. Meillä mies ei tykkää muista kuin mansikka- tai banaani- tai minttudominoista.. Ja sitten kun on näitä kesäisiä kokoelmapaketteja [1 putkilo mansikkaa, 1 putkilo banaania, 1 putkilo tavallisia domskuja], niin minä saan sitten ne tavalliset.. :) Mies ei niistä välitä!

Domskut on sikäli hyvää MÄSSYevästä, että ne eivät ällötä kuten ihan täysi suklaa. Niissä on suklaan (tai kaakaon) makua.. ja se ihana täyte.. mutta ei tule semmoista tolkutonta ylirasvaisuuden tunnetta. Namskis! :)

Jätskiäkin söin aika paljon. Sitä Pirkan keksi-kinuskikeikausta ja sitten Daim-jäätelöä! Ne on mun suosikit.

Mieli maassa

Olen ollut nyt taas vähän 'down'. Oikeastaan se johtuu Äetmuoristakin aika suureksi osaksi. Mua oikeasti VAIVAA se, kuinka hän on kuin rikki mennyt äänilevy. Jankuttaa samoja asioita ja on ilmeisesti sitä mieltä, että hänen lapsensa eivät suunnilleen edes vessassa osaa käydä ilman apua.. Ei hän nyt vessa-asioista tietenkään puhu, mutta tuo oli sellainen kuvaava ilmaus kertomaan sen miten perusjuttuihin Muori aina puuttuu.

Erehdyin laittamaan hänelle postikortin tuossa äskettäin, ajattelin piristää kun muutenhan posti tuo lähinnä vaan laskuja ja mainosta. Muori siitä intoutui soittamaan mulle [ihme, yleensähän mä saan aina soittaa sinne] ja sitten sain kuulla puolen tunnin luennon kylmäketjun tärkeydestä kauppareissuilla. Juuh, mehän EI tietenkään miehen kanssa olla asuttu maalla kuin 10 vuotta nyt, ja 10 vuotta on kauppareissut kesäisin hoidettu kylmälaukun kanssa.. ja ajoittain otetaan kylmäkallejakin mukaan, jos on oikein kuuma. Jotenkin vaan tympii kuunnella sitä samaa laulua, jota hän on vuosikaudet laulanut. Ei jaksa ajatella enää niinkään, että 'no Muori TARKOITTAA hyvää'. Se vaan nimittäin on yksinkertaisesti rasittavaa.

Olen alkanut miettiä että onko hän dementoitumassa vai mistä kiikastaa, kun aina on ne samat jankutukset. Tai sitten hän ei yksinkertaisesti tajua mun ja Siukun ikää. Siukulle hän saarnaa lapsista aina. Tyyliin laita niille pipo päähän [talvisin] yms. Osaan kuvitella ettei Siukkukaan kauheasti tuollaisesta tykkää, ei kai kukaan äiti halua kuulla omalta äidiltään ettei osaa huolehtia lastensa perustarpeista edes.

Pidin kaikkea tätä normaalina - ajattelin kaikkien äitien olevan tuollaisia - ennen kuin oikeasti tutustuin esim. ystävieni perhe-elämään ja miehen vanhempien tapaan hoitaa asiat. Äetmuorin mielestä miehen vanhemmat on välinpitämättömiä, ei luultavasti edes rakasta miestä, piittaamattomia. Hän ei tajua sitä että miehen vanhemmat pitää miestä AIKUISENA ja kunnioittaa hänen omia ratkaisuja! Muorille välittäminen = iholle tunkemista, toisen henkilökohtaisen tilan loukkaamista. En oikeastaan ihmettele yhtään miksi meidän suvussa on niin paljon riitaisuutta, siis sitä että ihmiset pistää välejä poikki toiseen. Meillä ei anneta ihmisen olla. Itse taidan olla ainoa, joka noudattaa sellaista 'puuttumattomuuden politiikkaa' ja senkin vuoksi mua pidetään outona - sen tiedän kyllä. Meillä suhteiden pitää olla suorastaan tuskallisen intiimejä, muuten ne on 'epäaitoja' eikä niissä ole 'rakkautta'. No, sellaisella 'rakkaudella' olen aika valmis heittämään vesilintua.

Enkä enää muuten ole valmis edes pitämään tuollaista rakkautena. Ettei vain olisi pelkkää kontrollintarvetta ja halua kyykyttää ja alistaa toista. Luoda toiselle tunne, että et pärjää, et selviä. Kun mietin Muoriakin, niin millä tavalla se hänen 'rakkautensa' esimerkiksi lapsenlapsiin on ilmennyt? Ei mitenkään. Kotonaan Muori ei edes pidä niiden kuvia näkösällä. Kuvat on minusta ja Siukusta, mutta ei meidän miehistä eikä lapsista. Muori ei käy Siukun luona, ei halua oppia tuntemaan lapsenlapsiaan tai olla heille oikeasti läheinen. Puhelimessa sitten saarnaa Siukulle kuinka lapsia pitäisi hoitaa. Eli se siitä rakkaudesta.

Ei aina oikein jaksa ajatella asioita parhain päin. Aikuinen ihminenhän Muorikin on, kai hänenkin tarvitsisi jotain vastuuta kantaa puheistaan ja teoistaan. Kai hän haluaa luistella elämän läpi sanoen mitä lystää ja tehden mitä miellyttää, muut saavat sitten keräillä sirpaleet. Norsu posliinikaupassa, se on meidän Muori.

No, kyllä mä tästä taas yli pääsen. ;) Olenhan kuitenkin SUKLIS ja yksi hirviö on vahvempi kuin 10 ihmistä!

Seuraavaan MÄSSYyn on aikaa!

Seuraava mässinki on 19.-20.7. Normaalisti se olisi jo päivää aiemmin, mutta meillä on sosiaalinen meno siinä lauantaina 18. päivä, joten en voi silloin aloittaa! Voi surkua!

2 kommenttia:

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Erehdyin ostamaan tuota vispiä kun piti saada täytekakkuun sisään jotain laktoositonta ja se oli kyllä aivan kamalaa, meillä se ei edes vaahtoutunut. Piti pyöräillä takaisin kauppaan ostamaan laktoositonta vispikermaa joka sentään maistuu siedettävältä. Ehkä joissain jutuissa vain tarvitsee sitä rasvaa.
Ja Domino-keksit ovat kyllä suosikkiherkkujeni listalla.

suklaahirviö kirjoitti...

Aika moni on siis jo moittinut tuota tuotetta.. Pitäisköhän pistää palautetta Sunnutaille menemään. Olen aika hanakka palautteen laittaja. En tietenkään ketään HAUKU, mutta laitan ehdotuksia makeis- yms. firmoille koskien tuotteiden pakkausta, laatua, uusia ideoita, kritiikkiä. :) Mulla on liikaa aikaa kai..?