sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Suklaahirviön leipomukset



Leivoin mangojuustokakkua ja banaanimuffinsseja! Kakun täytteen ohje tuli suoraan Kakkupaakarilta: kiitos sinne vaan! Maistuvaa on ja lempeän makuista. Vinkki lapsiperheille: tästä kakusta pitävät varmasti myös perheen pienimmät. Sen verran lempeän makuinen se on ja kiehtovan värikäs ulkonäöltään. Pohjan tein Kaarina Roinisen ohjeella, koska olen viime aikoina syönyt tosi paljon näitä keksi-voi -seoksesta tehtyjä pohjia ja on alkanut vähän kyllästyttää.. ;) Vaihtelu virkistää!

Tein kakun Confetin säädettävään rengasvuokaan (jossa siis ei ole pohjaa) ja säädin sen 18 cm:n ympärysmittaan. Näin kakkuun tuli näyttävää korkeutta. Mutta voi hiisi, en voi ihan käsi sydämellä suositella tuota vuokaa juustokakkujen tekoon! Vuoan avaamismekanismi nimittäin on paljon vänkelämpi kuin tavallisen irtopohjavuoan, joten en saanut avattua sitä, kun kakku oli valmiiksi hyytynyt. Kakkurengas piti siis NOSTAA pois siitä kakun päältä ja ihme on, että kakku säilyi hyvän näköisenä. Minun täytyypi vain jatkaa pienen irtopohjavuoan metsästämistä. Jos joku tietää, mistä voi ostaa 17-18 cm:n tavallisen irtopohjavuoan, niin vinkatkaapa.

Tässä siis ohje MANGOJUUSTOKAKKUUN:


Pohja (Kaarina Roinisen resepti)


2 munaa

3/4 dl vaaleaa siirappia

½ dl vehnäjauhoa

½ dl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta


Täyte (Kakkupaakarilta)


4 liivatelehteä

1 prk mangopilttiä

1 prk maitorahkaa (käytin Valion vaniljarahkaa)

1 ½ dl sokeria

1 ½ rkl vaniljasokeria

3 dl kuohukermaa vatkattuna (minä laitoin 2 ½ dl Flora vispiä!)

1 dl mangomehua (minä laitoin appelsiinimehua)


Kiille (edelleen Kakkupaakarilta)


3 prk mangososetta (laitoin vain 2 prk sitä mangopilttiä)

5 liivatetta + 5 rkl mangomehua/appelsiinimehua (laitoin 4 liivatetta + 4 rkl appemehua)


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa munat ja siirappi. Sähkövatkaimen kanssa se vie 3-4 minuuttia (ihan oikeasti, se riittää ja kuohkeaa tulee!). Sekoita muna-siirappivaahtoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 22-24 cm halkaisijan vuokaan. Paista pohjaa 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla 18-20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Pese paistovuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Nosta kakkupohja leivinpaperin päälle ja kostuta hedelmämehulla (minä unohdin kostutuksen kokonaan, mutta ei tuntunut menoa haittaavan, päinvastoin: pohja tuntuu pysyvän kuohkeana..)

Valmista täyte lisäämällä kaikki aineet vatkatun kerman joukkoon, liivatteet mehuun liuotettuna. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.
Tee kiille sekoittamalla mehuun liuotetut liivatteet mangososeen joukkoon. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä kunnolla. Kun kakku on valmis, niin pyöräytä veitsellä kakun ja vuoan välistä, ettei tartu kiinni kun poistat vuokaa.

Tämä on tosiaan sellainen juhlatorttu, että tätä uskaltaa tarjota vaikka läsnä olisi 3-vuotiaita ja 93-vuotiaita. Kaikki pitävät hedelmien mausta ja kakkupohja on helposti leikkautuvaa ja lopputulos näyttävää. Pohjasta tuli liian paksu tuohon käyttämääni vuokaan, joten ohensin sitä veitsellä. Mietin puolikasannoksen tekoa, mutta noiden jauhojen kanssa se olisi saattanut mennä säätämiseksi, kun on jo muutenkin niin pienet määrät. Seuraavan kerran sitten ehkä koetan niin.
Banaanimuffarit paistoin tällä perhekerhon ohjeella. Sitä käytän aina kun teen näitä.. Tulee helposti, nopeasti, siististi (ei tarvitse sotkea monia kulhoja), eikä sähkövatkain ole mukana kuvioissa.

Ei kommentteja: