torstai 23. lokakuuta 2008

Turvoksissa: endometrioosin oireilua

Minullahan on endometrioosi. Olen kertonut jo olleeni laparoskopiassa sen vuoksi. Kokonaan sitä ei kuitenkaan voitu poistaa, koska sitä on myös kohdun ulkopinnalla. Pitäisi kai hommautua koko kohdusta eroon, jos haluaisi kokonaan eroon endosta. Siskollani on myös endometrioosi. Vaikka vielä ei ollakaan valmiita sanomaan endon periytyvyydestä sitä eikä tätä, niin usein se esiintyy suvuittain! En tiedä äitimuorin tilanteesta. Siskoni kohdalla tiedän: lapsi numero 2. ei saanut alkuaan ennen kuin siukku leikattiin ja endoa poistettiin tuollainen 25 cm:n pätkä kai.

Endon kurjin ominaisuus on kipu. Nyt on kierron loppupuoli ja olo on jo turvonnut. Inhoan sitä turvotuksen ja paineen tunnetta alavatsassa. On kuin olisi koko ajan numeroa liian pienissä housuissa. Tietysti olo helpottuu viimeistään kuukautisten päätyttyä, mutta sitä odotellessa on aika vänkelää!

Enää 2 kokonaista vuorokautta!

Elämme jo torstaita, on vuorokausi vaihtunut. Torstai on ollut menossa jo hiukan yli 30 minuuttia, kun tätä kirjoitan. Se tarkoittaa sitä, että on enää 2 kokonaista vuorokautta MÄSSYYN! Jippii. Olen iloinen, mutta toki iloon sekoittuu myös jonkinlaista murhetta. Joskus nimittäin MÄSSY myös ahdistaa minua. Ei aina huvittaisi lähteä kauppoihin julmetun pitkän ostoslistan kanssa. Joskus stressaa miettiä, mitä tällä kertaa MÄSSYssä haluan tai tarvitsen. Nämä tunteet tulevat useimmiten MÄSSYn ollessa hyvin lähellä, eli juuri n. 1-3 päivää ennen sitä! Outoa! Silloin kun mässinkiin on pitkä aika, niin silloin sitä kiihkolla oikein odottaa. MÄSSYn lähestyessä alan usein myös jarrutella: alan tajuta, ettei kannata ostaa paljon, kun en kumminkaan jaksa. Silloin kun on esim. 10 vuorokautta mässäykseen, niin kuvittelen pystyväni ihan mihin vaan ja jaksavani kuinka paljon vain.

Perjantaina nyt kuitenkin on edessä Lidl-reissu! Ja mietin ostaisinko leivontatarpeetkin jo silloin perjantaina. Joskus stressaa lauantaina hoitaa kaikki. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00:00 muutun suklaahirviöksi! Siihen mennessä on kaiken oltava valmiina.

Suklaahirviö-suomi -sanakirja

Minulla on tavallaan oma kieli. Mies on oppinut sen myös aika hyvin! Tässä muutama ote kielestäni, yleisimpiä MÄSSY-sanoja vain.

kaaka = kaakao
sokru = sokeri
tomppelisokru = tomusokeri
kändi = karkki
suku = suklaa
kuuki = keksi
herkkulautta = herkkulautanen, eli sellainen oikeastaan laakea kulho, johon kasaan kaikkea, neekerinsuukkoja, suklaata, marmeladia, pullaa, ja sitten vien MÄSSYn alkaessa sen alakertaan. Usein herkkulautta tyhjenee sitten siinä yöllä ja katselen samalla jotain elokuvaa.
vohve = vohveli
marme, marmelo = marmeladi
vanu = vanukas

Ei kommentteja: