torstai 30. lokakuuta 2008

Verotoimisto tiedottaa

Olisikos teistä mukavaa saada kuulla vanhempienne avioerosta verotoimiston kautta? Mitään välirikkoa siis ei ole, soitellaan ja tavataan, mutta avioerosta {semmoisesta pikkujutusta} saakin sitten tietää veroviranomaisten kautta?

Näin kävi minulle. Kun isukki kuoli ja siitä piti olla joku perunkirjoitus ja kaikenlaista paperityötä, niin joku viskaali jossain {en enää muista ihan kaikkia yksityiskohtia} huomautti jonkun asiapaperin olevan puuttellinen. Ja se oli, siinä oli pitkä pätkä ihan mustaa. Siukku oli sen mulle lähettänyt ja kuvittelin että se on kopiovirhe tms. Mutta sitten selvisi, kun jouduin saman asiakirjan hakemaan verotoimistolta, että se mustalla sutattu alue oli tieto isukin ja äetmuorin avioerosta, osituksista ja sen semmosista. Musta sotku oli sitä, että se kohta oli tahallaan peitetty paperilla kopioitaessa, että en saisi tietää.

En vieläkään tajua miksi äetmuori halusi toimia noin. Joskus teini-ikäisenä riitelin hänen kanssaan, sellaista sanasotaa, mutta aikuisena en ole varmaan koskaan sanonut mitään pahasti, enkä edes teininä huutanut hälle. Vaan olen yrittänyt sovitella ja olla kinaamatta. Tiedän että se oli äetmuori, joka sen halusi salata. Syytä en tiedä.

Minä en ole koskaan 'paljastanut' että tiedän tämän kaamean salaisuuden, siis erosta. Joskus vaan tuntuu kuin ei olisi sanoja sen asian lähestymiseen. Äetmuori on muutenkin joittenkin juttujen kanssa ihan hullu. Hän aina haluaa että asioita salataan esim. hänen veljeltään ja heidän perheeltään. Ja ihmisiltä yleensä. Sellaisiakin asioita joissa ei ole mitään salaamista tai hävettävää, esim. onko meidän kesämöksässä sähköt + mukavuudet vai ei. Sitten on tosi hankala olla sukulaisten kanssa tekemisissä kun aina pitää muistaa, että "tätä ei sitten saanut kertoa". Kai se on jotain äetmuorin pomotushommaa. Joskus tekisi mieli kyllä luopua kaikesta semmoisesta ja sanoa suoraan vaan ihmisille miten asiat on. Ettei meidän kesämöksässä ole mitään mukavuuksia ja ettei isukilta jäänyt paljon mitään perintöä tms. Äetmuoria hävettää kovasti se, ettei isukilta jäänyt enemmän. Meidän pitäisi nimittäin kaikessa olla aina muita parempia ja onkin kova pettymys kun perintö oli tyypillinen suomalainen, hyvin pieni sellainen. Voi tätä häpeää!

Osittain olen tosi pettynyt siukkuun, että hän lähti mukaan tuohon juttuun. Isukkia en niinkään ihmettele, äetmuori oli vuosikymmenet pomottanut isukkia ja isukki sanoi itse ettei jaksa riidellä hänen kanssaan ja 'tiedäthän sinä millainen se on'. Tiedänhän minä. Isukki oli elämänsä loppuvaiheessa siinä pisteessä että lähinnä vaan hymähteli ja sanoi jotain yhtäkaikkista muorin juttuihin. 'Hmmm, vai niin, semmosta se on', niin se isukki sanoi suunnilleen kaikkiin muorin vaahtoamisiin. Kun tiesi ettei kannata asettua vastahankaan.

Kai se avioeron salaaminen voi olla joku rangaistus siitäkin, kun äetmuori varmaan tajuaa, etten kerro asioistani paljon hänelle. Kun kaikki pitäisi kertoa, ihan kaikki. Intiimeimmätkin jutut. Siukku puhuu asioistaan enemmän äetmuorille ja siksi varmaan muori katsoo että hän on 'sisäpiiriä'. Tällaisia tyhmiä jaotteluja muori aina tekee. Ja väittää kiven kovaan olevansa itse aina tasapuolinen lapsilleen. Voi mikä vitsi. Muorin salaisuudet, salailut ja muut eivät toimi tahdotulla tavalla. En itse ainakaan mitenkään pyri 'sisäpiiriin', mulle taitaa passata aika hyvin tämä osittainen ulkojäsenyys tässä troikassa. 'Sisäpiirin' jäsenyyden hinta on sitten se että kaikkia kerrottuja yksityisasioita muori käyttää häikäilemättä sinua itseäsi vastaan. Niin kuin on tehnyt siukullekin. Siukku on uskoutunut tyttönsä vakavasta liikapainosta muorille, kertonut lekurikäynnit ja muut, kouluterkkarin puuttumiset, ja nyt muori nokittelee AINA häntä läskistä lapsesta, kun haluaa lyödä tosi kovaa ja vyön alle. Paljonpa kannatti siis se uskoutuminen.

Itse en ikinä salaisi sitä jos miehelle ja minulle tulisi ero. Ihan samalla tavalla kun naimisiin menosta ilmoittaa, niin pitäisi ilmoittaa erosta. Mikä tässä nyt taas on niin vaikeaa. Se on muutos siviilisäädyssä, ei sen kummempaa. Vähän niin kuin kuuluuko ihminen kirkkoon vai onko eronnut siitä laitoksesta. Rasti ruudussa.

No semmoinen paljastus tällä kertaa.

MÄSSY odotettua lähempänä!

Onkin hyviä MÄSSYuutisia. :) 8 kokonaista vuorokautta MÄSSYYN! Kas kun selvisi, että ei nyt ensi vaan sitten seuraavana weekendinä pystyn pitämään MÄSSYn lauantaina ja sunnuntaina, eli 8.-9.11. Aluksi luulin että se olisi 9.11.-10.11. mutta nyt yksi meno peruuntui joten voin tehdä tällä lailla. Minulla aina MÄSSYt vaihtelevat niin, että ne ovat joko lauantai ja sunnuntai tai sitten sunnuntai ja maanantai.

On se vaan hullua miten jostain suklaatista tulee pakkomielle! Nyt on sellainen se Fazerin piparkakkusuklaa. Tuntuu vaan että sitä on saatava maistaa.

Sinkkuelämää

Katsoin äsken Sinkkuelämää jo toisen kerran. Siis sen elokuvan. Mies osti sen mulle heti kun se tuli.. Pidän siitä tosi paljon, siinä on niin ihania vaatteita ja Carrie on niin raivostuttavan laiha! ;) Siis ei olisi mikään ihme vaikka hän olisi jotain kokoa 32. Kuulin jostain että Carrien esittäjä olisi harrastanut tanssia oikein tosissaan nuorena, mutta en ole varma onko se totta. Vartalosta päätellen voisi hyvinkin olla totta.

Mies joskus kiusasi minua ja sanoi ettei kukaan kolumnisti voisi elää sellaista elämää Nykissä, siis kun asuminen siellä on tosi kallista ja eläminen muutenkin, niin ei jollain kynäilyllä semmoista elämäntyyliä kustanneta. Ja onhan se tietty vähän epäuskottavaa.. mutta kuka haluaisi katsoa telkusta Carrietä jossain torakkamurjussa ja jotkut hyväntekeväisyyskuteet päällä. :) Ei varmaan monikaan. Iso syy tuon elokuvan ja sarjan menestykseen ovat juuri Prada, Manolo Blahnik, Dior. Mutta Sinkkuelämä eli SINKKIS on siis sellainen aikuisten satu. Miksi sitten ei saisi olla aikuisten sadussa jotain epäuskottavaa. Onhan miesten toimintaelokuvatkin tosi epäuskottavia.

Meillä mies ei aina pidä samoista elluista kuin minä. Nyt viimeksi hän katsoi jonkun Asterix-elokuvan, jota itse en viitsinyt edes silmäillä. Mutta pääasia on että hän on onnellinen katsokoon sitten vaikka Pekkaa ja Pätkää!

Ei kommentteja: