torstai 16. huhtikuuta 2009

Kommunisti enemmän kuin koskaan

Olen miettinyt politiikkaa paljon. Kenen mielestä voi olla huono asia, jos ihmisillä on pysyvä, varma työpaikka? Takuu leivästä joka päivä? Minusta ainoa ratkaisu on kommunismi. Miettikääs vaikka nyt tätä lamaa/taantumaa/mitälie. Kun nyt sanotaan, että se voi jo helpottaa.. mutta saavatko irtisanotut enää työpaikkaa?? Nousukausi voi tulla, mutta se ei auta niitä, jotka on 'siivottu' pois nyt tässä taantumassa! He ovat edelleen työtä vailla ja tulevat olemaan.. Moni ei enää työllisty koskaan! Koska työmarkkinat ei etsi esim. 40-vuotiaita, vaan 20-vuotiaita. Niitä tulee markkinoille aina lisää.

Kenen mielestä voi olla väärin, että ihminen uskaltaa vaikka ottaa asuntolainan, ettei tarvitse pelätä lainojen jäävän maksamatta ja kodin menevän alta?

Entäs sitten nuo Liliuksen jättipalkkiot! Jos oikeasti olisi kommunistinen yhteiskunta ja valtio omistaisi suuryritykset, niin tuollaisia jättipalkkioita + irtisanomisia + sairaalloista ahnetta voitontavoittelua ei olisi!

Minä ihmettelen sitä että Kokoomus on suurin puolue. Oikeastaan ihmettelen sitä että Keskusta ja SDP on myös niitä suurimpia. Ihmiset ei ehkä ajattele että nämä 3 ajavat turvattomuuden yhteiskuntaa. Kun niille äänen antaa, niin antaa äänen irtisanomisille, jättipalkkioille, turvattomuudelle. En sano että se olisi ratkaisu äänestää Vasemmistoliittoa, koska en ole varma siitä miten 'vasemmalla' ne ovat. Taitaa olla retiisipuolue, päältä punainen sisältä valkoinen! Kai SKP voisi olla ratkaisu.. tai sitten Sukliksen TosiSosi [TosiSosialistit] puolue.

Minusta vaan kommunismi ei koskaan saisi tarkoittaa VÄKIVALTAA! Siihen pitäisi mennä jos enemmistö sitä tahtoisi. Sitten MITÄÄN pidätyksiä, vankeustuomioita yms. ei saisi tulla! Rikkaat ja köyhät pitäisi jättää rauhaan. Ja ihmiset saisi vapaasti muuttaa maasta jos haluaa! Mutta sen omaksuisin sosialistisen maiden historiasta, että jokaiselle pitäisi olla taattu työpaikka. Tällaisia minä mietin.

Kyllä työväenliike on tehnyt paljon ja monet työläiset saivat aikanaan siitä lisäpontta opiskella työn ohella vaikkapa sosialismin teoriaa ja sellaista. Monet työläiset olivat ennen tosi valistuneita. Mietin omaa Äetmuoriani, kuinka erilaiseksi hänenkin elämä olisi tullut, jos hän ei olisi 'hienostellut', pyrkinyt konttorihommaan hinnalla millä hyvänsä, vaan mennyt esim. tehtaaseen ihan suosiolla. Mutta hän ei sitä tehnyt, koska hän halveksi työväenluokkaa [vaikka kuului siihen itse]. Ihan sama juttu oikeastaan Isukin kohdalla. Konttorirotat eivät tienaa ja minusta tuntuu että Isukki ja Äetmuori olisivat olleet onnellisempia jos olisivat tienanneet paremmin - se merkitsi heille niin paljon ja he tunsivat alemmuutta siitä, etteivät saaneet rahaa yhtä paljon kuin jotkut muut.

Yhden kaverini isä oli metallityömies ja hän oli kyllä tosi valistunut. Hän luki paljon sanomalehteä ja kirjallisuutta. Sitten hän toimi ay-liikkeessä ja hänestä tuli sen varapuheenjohtaja. Ja tienasi ihan hyvin koko ajan. Nyt hänellä on maksettuna oma rivitaloasuntonsa, jossa asui siis se kaverini perhe oikeastaan siitä lähtien kun kaverini oli 6-vuotias. Kun taas miettii Äetmuorin ja Isukin elämää, jatkuvia muuttoja, aina vaan huonompaan asuntoon, aina vaan huonommalle seudulle.

Isukki menetti työnsä silloin kun kaikilla muilla tuntui Suomessa menevän hyvin. Eli siis 80-luvun puolessavälissä. Sitten hän teki kaikkensa päästäkseen sairaseläkkeelle ja pääsikin, mielenterveyssyistä. Äetmuori ja Isukki eivät ajatelleet että esim. 5000 vanhaa markkaa kuussa oli silloin ehkä iso raha, mutta sen arvo ei oikein esim. nykyisin vastaa sitä mitä se oli silloin. Kun ihminen jää sairaseläkkeelle niin se oli [ja on kai vieläkin] aika lopullinen päätös. Se on aika huima päätös 4-kymppiseltä.

Sitten Muori teki saman päätöksen, jäi vähän yli 50-vuotiaana eläkkeelle [mutta ei mielenterveyssyistä - minusta kyllä olisi kannattanut vedota siihen!!]. Ja nyt sitten on pienet tulot. Minusta tuntuu että Siukku antaa Muorille joskus rahaa. Itse en VOI antaa, koska mulla ei oikeasti ole tuloja, enkä kehtaa mieheltä pyytää rahaa annettavaksi Muorille. Kun kuitenkin hän jo mua elättää. :( Annoin Muorille kyllä silloin kun Isukki kuoli ja Siukun kanssa 'perimme'. Jos nyt voi perimisestä puhua. Muorihan ei oikeastaan saanut mitään, nimittäin, koska hän ja Isukki olivat eronneet. Tästä avioerosta Muori ei koskaan kertonut mulle, sain sen tietää oikeastaan verotoimiston ja poliisilaitoksen kautta. :( Inhottavaa.

Minulle Muori aina puhuu itsestään Isukin leskenä, vaikka tosiaan he olivat eronneet. Siukku tiesi erosta ja hän sitten teki sen, että jätti perunkirjoituksesta pois sen kohdan, jossa puhuttiin Isukin ja Muorin omaisuuden osituksesta yms. Jouduin pyytämään kopion verotoimistosta, siis sellaisen jossa oli se puuttuvat kohta.. ja siitä sain tietää äitini ja isäni eronneen. En vieläkään tajua MIKSI Muorista se piti salata multa. Varsinkin kun en koskaan ole mitenkään ollut raivoisa ihminen, reagoinut kiivaasti tms.

Kylläpä mä nyt rönsyilen. :) Pointti kuitenkin oli se että minusta Isukki ja Äetmuori tavallaan maksoi kalliin hinnan 'hienostelustaan'. Lisäksi esim. Äetmuori ei ole yhtään niin valistunut ja lukenut kuin moni ihan reilu tehdastyöläinen on.

Äetmuorin perheessä harrastettiin aina jotain kummaa hienostelua! K-mummi ja Vaari oli aika köyhiä mutta SILTI piti enolle ostaa upouusi auto, käyttää rahat sellaiseen joutavaan, ostaa 20-vuotiaalle pojalle pistämätön auto! Että kaikki näkisi, että on tässä millä mällätä. :( Ihan hullua. Elämistä yli varojen.

Lääke, sen monet vaikutukset

Nyt kun olen puhunut kommunismista ja perheen hulluudesta niin täytyypä muuten listata taas sellaisia Citalopramin vaikutuksia, jotka olen huomannut.
- tietokoneen räpläys on vähentynyt
- kakkublogeissa surffailu on vähentynyt
- suklaayhdistyksen sivulla roikkuminen on vähentynyt
- töllöttimen tuijotus on vähentynyt, ei enää esim. jaksa katsoa CSI uusintoja, vaikka ennen kyllä katsoin nekin aina!
- jaksan lukea romaania [mulla oli jostain syystä ennen lääkettä jotenkin niin levoton olo, etten oikein jaksanut keskittyä esim. romaaniin, usein saatoin lukea ekan sivun ja sitten jättää sen, olin liika levoton lukemaan].

Nämä on kaikki tietysti sellaista ulkonaista.. ehkä näitä vaikutuksia on, koska jokin sisällä on muuttunut. Esim. kakkublogit ja suklaayhdistys ei enää niin innosta, koska herkkujen ajattelu ylipäätään on vähentynyt. Ja koska olo on rauhallisempi, niin ei enää tarvita töllöä ja tietsikkaa niin paljon. Voi puuhata jotain rauhallisempaa.

Ei kommentteja: