maanantai 13. huhtikuuta 2009

Nalkuttava naaras?

Tuo ulkonäkö-meemi, johon minäkin osallistuin on pistänyt minut mietteliääksi. Olen lukenut vastauksia monista blogeista ja näyttääkin olevan aika tavallista, että ihmiset ei käy suihkussa kuin joka 2. tai 3. päivä. Itse menen joka ilta. Nyt vaan pohdin, että olenko ollut turhasta nalkuttava akka, kun olen miehelle joskus naputtanut hänen suihkulaiminlyönneistä? Mies saattaa nimittäin käydä vain joka 3. päivä. :( Mun nalkkuamisella suihkuttelut on muuttuneet vähän useammin toistuviksi kyllä.. mutta nyt mietin olenko nalkunnut AIHEETTA, jos kerran se on niin yleistä jättää suihku väliin.

Hammaspeikon pelko päättyy!

Mutta yhden jutun suhteen olen alkanut tulla epäileväksi! Ja se on hampaiden harjaus. Itse harjaan joka päivä, iltaisin ennen nukkumaan menoa. Mutta tiedän ihmisiä, jotka saattaa sen jättää pariksikin päiväksi tekemättä [mies esim.] - eikä heillä SILTI ole yhtään reikää! Syövät karkkia, juovat limua, ei vaan tule reikiä. Itselleni taas on tullut kyllä aika paljonkin poskihampaisiin niitä, vaikka nuorena harjasin hampaat 2 x päivässä. Ja nyt on se hassu juttu: tuntuu kuin itselle ei olisi tullut reikiä sen jälkeen kun harvensin hampipesun kertaan päivässä! Nykyisin ajattelen että ihmisten hammasluussa on oikeasti paljon eroa. Alttius reikiintymiseen ja muihin hammastauteihin voi toisella olla suurempi kuin toisella. Lapsena aina kouluhammaslääkärissä syyllistettiin aika rajusti meitä pikku potilaita, jos oli reikiä! Yksi hammaslääkäri saattoi jopa huutaa siitä! Ja sitten me oltiin onnettomia ja podettiin syyllisyyttä, kun taas joku ihan yhtä paljon karkkia syövä ja harvemmin hampaat harjaava sai kiitosta ... -niin MISTÄ? Siitä, että oli sattunut syntymään perheeseen jossa hammasluu on kovaa, eikä reikiintymiseen ole sellaista taipumusta!

En usko että enää kouluhammaslääkärissä on sellaista natsimeininkiä kuin mun nuoruudessa. En tiedä kummat oli pahempia, hammashoitsut vai hammaslääkärit. Ja sitten vielä se, että siihen aikaan ei mitään puudutuksia tarjoiltu.. ei siis ainakaan lapsille! Aikuisille saattoi olla eri juttu. Ja mullakin oli pari tosi syvää reikää poskihampaissa lapsena, jotka vaati aika pitkän porausajan. Muistan vieläkin kun oli otsa tuskanhiessä. Ei sille kukaan mitään tehnyt, se oli sitä aikaa, katsottiin että se piti kestää vaan. Nykyisin hammaslääkäri kysyy [se ei ikinä lakkaa hämmästyttämästä mua!] puudutetaanko, jos vaan on porausta tiedossa!

Niin olin itse kaksikymppinen kun mua ensimmäisen kerran puudutettiin hammaslääkärissä. Ja nyt kun katsoo esim. Siukun perhettä, miten lapset säästetään kaikelta kivulta. Esim. Siukun poika ei pidä hammaslääkäristä ja kun hänelle piti tehdä siellä jotain, niin Siukku menikin yksityiselle puolelle, jossa sai pojalle NUKUTUKSEN.. ihan vain siksi, kun T. ei pidä hammaslääkäreistä. Ei muuta syytä! Se tuli tosi kalliiksi, se T:n hoito yksityisellä, mutta he maksoivat. Meillä ei kyllä Äetmuori ja Isukki olisi ikinä suostuneet laittamaan meitä lapsia yksityiseen!

Siukku hommasi siskontyttö A:lle hammasraudat yksityisellä puolella. Oli pakko ottaa yksityisellä, koska julkinen korvaa vaan nuo terveydellisistä syistä raudotetut. Siukuntyttö A:lla se oli esteettistä oiontaa. En ole ihan varma oliko se 'tarpeellista', mun nähdäkseni ne hampaat oli ihan suorassa, mutta Suomeen on viime aikoina rantautunut tämä Amerikan tapa raudoittaa kaikki lapset. USAssahan se kuuluu oikeasti asiaan, vuosi-pari raudoissa yleensä esiteini-iässä. Siukku on siinä suhteessa kuin Muori, että haluaa tyttönsä olevan kaunis ja on valmis maksamaan siitä. Mutta onnettomuudeksi vaan se ei paljon auta, vaikka olisi mimmoiset helmihampaat, jos on niin reilusti liikapainoa. :(

En aina ymmärrä Siukkua siinä suhteessa. Hän käyttää monta tonnia A:n hammasoiontaan, ostaa uusimmat muotivaatteet ja pleikkarit, mutta sitten tuon painon suhteen hän on mielestäni syyllinen A:n lihomiseen. Hän ei juuri enää laita ruokaa, tilaavat pizzaa vaan kaikki päivät. A. saattaa käydä hampurilaispaikassa ihan välipalalla tai iltapalalla, siis sen lisäksi että sitten kotona syödään rasvaista ja energiapitoista. Minusta Siukku tavallaan sabotoi A:n nuoruuden. Ei varmaan ole helppoa olla yksi koulunsa lihavimmista tytöistä tuossa iässä [14 v.]. Sitä paitsi mulla on teoria lihavista tytöistä: päätyvät helpommin sellaisiksi yhden illan seksileluiksi miehille/pojille, päätyvät liian usein suhteissaan miesten kynnysmatoiksi. Kun pitää yrittää aina 'ostaa' sitä hyväksyntää ja on ainainen epävarmuus omasta vartalosta.

Mutta se hampaista! Niin se on, että Zuk-Zuk-Zuklis alkaa olla vapaa hammaspeikon pelosta! Kyllä se niin on, että hammasluut ovat erilaisia, yhdellä se on kestävämpää ja toisella vähemmän kestävää. Yksilöllistä!

Mässypäivä nro 2.

Kaikkea olen syönyt jo näin aamusta. Mars-pääsiäismunat on olleet yllättävän hyviä. Se on ihan periaatteessa samaa suklaata kuin suklaapatukassa, mutta vain munan muodossa. Ja hyvää on! Yllätysmunia on jäljellä enää yksi, sellainen Nalle Puh-muna! Syön sen tänään. Tavallaan harmittaa, kun yllärimunia olikin nyt niin vähän.

Ei kommentteja: