tiistai 2. joulukuuta 2008

ItsenäisyysMÄSSY lähenee!


Enää 3 kokonaista vuorokautta itsenäisyysMÄSSYyn! Tuli hulluus eilen, menin Lidliin, ostin tällaisen rasian - laitan blogiin kuvan - J.D. Grossin rasia se oli. Maksoi 4,90 euroa. Ja sitten kun siihen tuli Liidelin muovikassi mukaan, niin jo meni yli viiden euron. Sellaista on elämä! Alkoi vaan kiukuttaa se, että miksi minun juuri pitäisi aina olla kitsaana? Jotkut ihmiset kuluttaa viikossa harrastuksiinsa moninkertaisesti tuon 5 euroa! Onhan se tietysti kurjaa käyttää MAHAANSA noin paljon rahaa, mutta omaanipa on ja niin kuin sanottu, olisiko se parempi, että viskaisin sen vaikka pubissa kurkusta alas? Mitä muuten juomaravinteleista nykyisin edes saa viidellä eurolla! Miksi ryypiskely olisi jotenkin parempi harrastus kuin syö..pistely? :) Ahmarointi!


Menin Stokkalle ja ostin muutaman (6 kpl) sellaisia kultaiseen folioon käärittyjä valkosuklaasydämiä. Niitä myydään irtokonvehteina. Niissä on ihana pähkinäinen-nougatmainen täyte.. En ostanut kuin 6, koska ne maksoivat 45 centtiä KAPPALE! Ne on jouluksi. Niitä en siis rohmua I-päiväMÄSSYssä. Sitten ostin ihan muutaman samanlaisen irtokonvehdin, tryffelin. Tryffeä ei oikeastaan viitsi paljon syödä, siksi tuommoinen muutaman kappaleen irto-ostos on ihan hyvä. Vielä hain geishakonvehtia ja tonttukonvehteja paikallisesta K-kaupasta. Nekin on jouluksi. I-päiväMÄSSYssä minulle riittäköön tuo Lidlin rasia ja sitten .. noh.. puolikas ostamastani Fazerin Piparkakkusuklaalevystä [sekin sieltä K-kaupasta!!]. Olen päättänyt, että siitä levystä menee ½ seuraavassa MÄSSYssä, ½ jää jouluksi. Minun on pakko rajoittaa, sitä suklaatia voisi oikeasti vetää kuinka paljon vaan! On pakko itse itselleen raja asettaa!


Nyt jo alkaa tuntua, että onkohan tullut ostettua liikaa. :( Viime joulusta on mieleen jäänyt semmoinen, että viimeiset joulusuklaat syötiin pääsiäisen korvalla. Jouluna on aina niin paljon kaikkea.. ei silloin pysty suklaatiakaan täysillä vetämään. On siis mahdollista yliarvioida oma MÄSSYKYKY!


Röörit avautuvat!


Meillä on ollut "pienoinen" ongelma! Kylppärin lavuaari on ollut ihan tukkeessa. Syy on kai minun, kun tiputan aina sinne hiuksiani. :) Pitäisi varmaan ajaa pää reilusti kaljuksi, niin olisi yksi ongelma vähemmän! No, kumminkin.. siis se rööri on tukossa.. on ollut jo pitkään.. On inhottavaa kun pesee käsiä tai hampaita ja jos vesi yhtään juoksee, niin sen pinta lavussa nousee.. ja nousee.. Ällöä. Se ei vain ole vetänyt.


Minä kyllästyin eilen siihen ja ostin karkkiostosmatkalla myös putkenaukaisijaa. Tarkemmin sanottuna Pirkka-halpisversiota Kodin putkimiehestä. Kodin putkis on nimittäin pelastanut minut kerran silloin kun olin nuori ja asuin yksin. Olin hulluuksissani saanut putket tukkoon ja Kodin putkis auttoi, niin ettei nuoren arkajalan tarvinnut mennä talkkarille tunnustamaan tekojaan.. :) Siitä asti olen uskonut noihin aineisiin, enkä suotta! Toimihan se taas.


Siitä suutuin kun mies näki ostoksen ja alkoi jotain mussuttaa, että eihän tuo auta. Minä sanoin siihen terävänä, että ainakin minä sentään yritän tehdä tilanteelle jotain. Mua nääs ärsyttää se kun mies on ihan minun lailla tiennyt tuon tilanteen.. Kuukausikaupalla on hän jaanannut, että "pitäisi avata se viemäri". Vaan kun ei saa aikaiseksi. :( Sanoin sitäkin, että vaikka tuo aine auttaisi vain hiukkasen, niin on se silti sadan prosentin parannus nykytilanteeseen. Mies oli sopivan katuva.. ihan hyvä! Grrrrh, inhoan joskus sitä kun hän on ... tavallaan tosi viitsimätön kotona. Minä teen kaiken, siivoan, laitan ruoat, leivon, pesen pyykit, silitän jne. mutta jo on kumma jos ei edes nuo perinteiset miesten hommat tule tehtyä.. Niitä EN ala tehdä, enkä sitä paitsi osaisikaan.


Siukkuni on semmoisessa avioliitossa, jossa mies on tosi, tosi avuton. :) Yhdistyneenä vielä laiskuuteen, sanoo Äetmuori. Jos heillä ei esim. telkkussa näy kuin lumisadetta, niin H. huutaa Siukun apuun! Autoille H. ei osaa tehdä mitään. Se hyvä puoli on minun miehessä, että hän osaa korjata vaikka mitä, kun sille päälle sattuu ja sattuukin, jos tellu pimenisi. ;) Sama pätee autoihin. Hän on joskus jopa tehnyt hitsauksia, vaikka ei ole ammatiltaan mikään hitsaaja. Siukun elämä on aika raskasta sekin, koska H:kin on kotityöpinnari. Siukulla kun on vielä ansiotyö hoidettavana ja sitten koti kaatuu niskaan. Mutta siinä kun mies sentään laittelee edes niitä riistaruokiaan ja joskus pihviä & lasagnea, H. ei tee keittiössä MITÄÄN! Ei muka osaa.


Miestä saa kyllä aina 'piiskata' aktiivisuuteen. Joskus se ärsyttää, kun en tahtoisi olla mikään 'mamma' joka jankkaa tyyliin että siivoas poju huoneesi.. :( Mutta jos en jankkaa, niin ei tule mikään tehdyksikään. Joskus ei tule silloinkaan, vaikka jankkaan. Tai tulee, mutta viikkojen päästä. Niin, mistä ne nalkuttavat akat tulevat..? Tulisivatko siitä kun ei asiat mene kertasanomisella läpi.


No on se nyt kumminkin hyvä että rööri toimii taas. Mieskin oikein kehui sitä ainetta. Joutuipa muuttamaan mielensä. ;)


Leivonta mielessäin!


Leivontasuunnitelmissa kolme suosituinta vaihtoehtoa ovat tällä hetkellä: täyskäri, mokkapalat tai appelsiinijuustokakku. On vaikea valita! Pullaa leivon tietysti myös, mutta sitä ei lasketa.


Ihmettelen noita kakkublogisteja, kun ne oikeasti KOKEILEVAT eri kakkuja aika huolettomina, ei heitä ahdista se ettei kakku ehkä olekaan heidän makuunsa. Kunhan kokeilevat. Mulle väärä leivonnainen MÄSSYssä olisi varsinainen jättipettymys. Siksi mietinkin aina tosi tarkkaan..

Ei kommentteja: