maanantai 29. joulukuuta 2008

Suklishirviö Aschanilla

Minäpä kävin tänään Aschanilla! Mutta turha on pelko, en ostanut mitään itselleni, mutta ostin miehelle kaksi leivosta. Mustikkakorin ja vadelmaleivoksen! :) Halusin ilahduttaa, näin kun vanha vuosi vaihtuu pian uudeksi. Ja Aschan on samassa kompleksissa kuin on se suuri marketti, jossa joskus käymme.

Nyt minä kävin siellä suuressa kaupassa, kun jouduin ajamaan sen inhoamani 2 x 40 km. Jouduin nimittäin hakemaan yhden paperin 'Isosta kaupungista' ja viemään sen 'Pienempään kaupunkiin' työkkäriin.. vähän hölmöä tavallaan, mutta oli pakko: se mun työllisyys/työttömyysasia (?) whatever käsitellään huomenna ja se paperi täytyi saada liitteeksi sinne ennen huomisen kokousta.. Kuulostaa vähän vaikealta, mutta en nyt jaksa alkaa sitä sen tarkemmin selitellä, kaikki työttömyyttä kokeneet tietävät nämä kuviot.

Työvoimatoimistojen toiminnassa tulee jotain uudistuksia [siis luultavasti heikennyksiä, siihen malliin on poliitikot puuhailleet ja puhuneet, olen kyllä eduskunnan kyselytunteja yms. seurannut] vuoden vaihteen jälkeen ja aloin pelätä, että asiani käsittely sitten vaan venyy ja venyy, kun he eivät kai enää kokouksia sitten pidä entiseen malliin. Joskus tuntuu kuin ei siellä väki itsekään tietäisi mihin suuntaan toiminta on muuttumassa.

Aschan on ihan kiva paikka pikku leivosten suhteen. Kerran mies osti sieltä mulle mansikkakermakakun synttärikseni. Se oli hyvää ja herkullista, tosin oikeaa mansikkaa siinä oli tosi vähän, vain muutama marja päällä. Sisällä olikin hilloa. Mansikat ovat kalliita ja siksi kai konditoriat aika kitsaasti niitä kakkuihin kylvää.

Se vaan, että tietty Aschankin on sellainen.. teollinen yhtä ja samaa tuottava jättipulju. Esim. Aschanin Juhlakerma on KARMEA syötävä ja sitä muuten on tällä seudulla vähän aina kaikissa juhlatilaisuuksissa. Miehen työpaikalla suunnilleen joka kissanristiäisissä on Aschanin Juhlakerma. Ja se on nimensä veroinen: näyttävästä ulkomuodosta huolimatta sisältä silkkoa, melkein pelkkää kermahöttöä..! Kyllähän se menee kerran, mutta auta armias kun sitä samaa 'herkkua' vuosikaudet puree.

Kauppojen suklaatihyllyt olivat kovin tyhjenneet. Sitten oli näitä joulupukin kuvalla koristettuja käärekonvehteja hurjassa alessa. Ja tietysti alkanut muukin ALEilu. Kauhia määrä ihmisiä kauppakeskuksessa. En sitten tiedä mitä ne kuvittelivat alemyynneissä säästävänsä. Eikö säästäisi kaikkein eniten, kun ei ostaisi MITÄÄN, ei alennettua eikä normaalihintaista tuotetta? ;)

Suunnitelmia, mutta rauhallisia sellaisia

Olen jo alkanut miettiä seuraavaa HILLITTYÄ herkkuhetkeä sitten.. siis silloin tammikuun 11.-12. päivä. Olen jotenkin kuin täynnä voimaa, nyt kun joulu meni niin hyvin eikä tullut mitään kauheuksia.. :) Olen tosi iloinen, tuntuu kuin voisin ehkä sittenkin vaikuttaa itse omaan elämääni ja saada itsekin itseäni kuntoon.

Mietin joka tapauksessa kaikkia.. Maraboun suklaarasioita.. ja sitten tietysti mietin olisiko Lidlissä jotain joulurasioita jäljellä, esim. se J.D. Grossin rasia oli niin herkku, että voisin mielelläni ottaa 'uusinnan' sen kanssa. ;)

Ei kommentteja: