keskiviikko 14. tammikuuta 2009

10 kokonaista vuorokautta.. ;)

.. ja sitten pidetään herkkuhubaa! Mainitaan se nyt tässä vaan ihan viran vuoksi, kun tässä kumminkin suklaatihirviöitä ollaan.

Huomasin muuten viime MÄSS - herkkuhetkessä, että johan olen muuten myös melkoinen marmeladimonsteri! Marmelo maistuu kovin hyvin mulle nykyisin. Pidän prinsessamarmelosta [Candy King-laarista sitä saa!] ja sitten niistä Finlandia-palloista [taasen on sijaintipaikkana CK-laari!]. Kuinka paljon ollenkaan pystyisinkään marmeloa syömään, jos oikein urakan aloittaisin? Varmaan äärettömän määrän. Nytkin kävi niin, ettei ostamistani marmeloista jäänyt jäljelle yhtään.. :) Kaikki meni!

Mietin seuraavan herkuttelun leivonnaisia ja olen vähän hukassa! Kun nyt tuntuu että juustokakuista olen vähäksi aikaa saanut kiintiön täyteen. Oikeastaan halusin kai todistaa, että osaan kerrosliivatteen käytön (eli siis liivatteella hyydytetyn kakun kuorruttamisen liivatteella hyydytetyllä mehukiilteellä) ja saan maistuvaa aikaan. No se on todistettu. Mitähän seuraavaksi? Mies vihjaili jotain suklaakakusta... Toivoisikohan tuo semmoista? ;) Tai sitten pitää tehdä ananaspiirakkaa creme fraichesta yms. Se on hyvää ja menee meillä kuin kuumille kiville!

Radiota aamutuimaan

Mies lähti töihin taas aika tavalliseen aikaansa. Minä sitten laitoinkin radion päälle, kuten joskus tapani on aamuisin tehdä. En kuitenkaan aina kuuntele radiota, koska sillä on inhottava tapa säristä! On siinä sellainen pystyyn nostettava antenni, mutta vaikka kuinka sitä vääntelisi niin ihan täysin hyvää ääntä ei tule.

No joka tapauksessa, tänä aamuna säristelin radion kanssa YleYkköstä. Siellä tuli asiaohjelmaa tuosta terveydenhuollosta. Siinä radiotoimittaja käytti kuvaavaa ilmaisua, että terveydenhuollon suhteen me suomalaiset olemme jakaantuneet "kolmen kerroksen väkeen"! Ensimmäisessä kerroksessa on se väki, joka voi käyttää AINA ja rajattomasti yksityisiä terveyspalveluita. Siis joille se ei ole rahasta kiinni. Pikku flunssa - yksityiseen! Iso pernanpoistoleikkaus - yksityiseen! Sitten kakkoskerroksessa on se joukko, joka on työterveyshuollon piirissä. Kolmas kerros, luuseriluokka, on sitten se mihin MINÄ ja muut työttömät lortit kuulumme. Eli me jotka olemme perusterveydenhuollon, julkisen puolen, terveyskeskusten yms. varassa.

Olen aina tiennyt ettei tämä mun tilanteeni ole hyvä, mutta jotenkin tuo radion aamumöykkä oikein taas havahdutti siihen. Siis siihen, että mulla taitaa mennä huonommin kuin useimmilla. Ei sitä oikeastaan huomaa arkielämässä, koska sairastan tosi harvoin! Eikä mua häiritse mennä tuonne terveyskeskukseen, jos sairastun. Se joskus häiritsee, kun siellä kysytään: 'kuulutko työterveyshuollon piiriin' ja joudun sanomaan ääneen siinä jonossa, että EN. Silloin on kyllä sellainen olo kuin olisin ihmisarvoa vailla. Kuin olisi se häviäjän status tatuoitu naamaan. "Hei katsokaa, tällä selvästi aktiivi-ikäisellä ihmisellä ei ole työtä!"

Marxilta on muistaakseni se ajatus, että kapitalismissa työhön liittyy paljon sellaistakin, mikä ei suoranaisesti vaikuttaisi siihen liittyvän. Kyllä palkkatyö on yksi ihmisarvon mittari. Vaikkei sitä suoraan sanota. Meillä Suomessa on viime aikoina tullut oikeastaan aika hyväksytyksi halveksia ihmistä, jolla ei ole palkkatyötä. Paradoksaalista kyllä samaan aikaan työttömien tosiasiallinen määrä ei ole "isoista lamavuosista" [sanon isot lamavuodet erotukseksi tästä NYKYISESTÄ lamasta, joka - kai - ainakin vielä on pikkulama!] paljonkaan laskenut.

Halveksunta ei koskaan ole kivaa eikä oikein, mutta ainakin sen ymmärtäisi paremmin jos työtä vailla olisi joku kapoinen marginaali, sanotaan nyt vaikka pari prosenttia väestä. Siis sellaiset, jotka ovat joko parantumattoman päihderiippuvaisia, hulluja ja "toisia". Mutta kun todella suuri osa on vailla työtä niin onhan se älytöntä halveksia sellaista poppoota kokonaisuutena. Työttömyys, pitkäaikainenkaan, ei enää tarkoita automaattisesti jotain antisosiaalista luuseriprofiilia. On akateemistakin työttömyyttä.

No mutta tuosta terv. huollosta! Niin minua alkoi huolestuttaa siinä ohjelmassa, kun peruspalveluministeriä haastateltiin, että mihin tämä koko systeemi vielä menee. Huononeeko yleinen terveydenhuolto vielä entisestään? Nyt jo puhutaan että se on kriisissä. Miten sitten jatkossa? Puhutaan kaikkea yksityistämisestä..? Nyt luin lehdestä tänään Vanhasen sanoneen Suomen talouden olevan kriisissä [olihan "uutinen"!]. Ja vasta pari päivää sitten puhuttiin ruoan hinnan nousevan rajusti. Mitä käy kansaneläkkeen varassa oleville, sairaseläkeläisille, omaishoitajille, opiskelijoille ja sitten tämmöisille työttömille joutomiehille?

Poliittisesti koditon!

Minusta on ihme juttu että vaikka Suomessa on kaksi vasemmistopuoluetta joista toinen kuuluu kolmen suurimman puolueen joukkoon, niin silti asiat ovat tässä pisteessä. Joku syyttäisi Kokoomuksen vaalivoittoa, mutta se nyt ei ihan niin yksinkertaista ole, täytyy jopa mun myöntää vaikken mikään oikeistosymppari olekaan. ;) Minusta vähän tuntuu kuin kaikki puolueet olisivat yksissä tuumin sitä mieltä, että köyhät kyykkyyn. Ihan samalla lailla vasemmistoliittolaiset ja kokkarit, vihreät ja RKP. En osaa oikein nähdä niissä mitään eroja.

Etsin vieläkin POLIITTISTA KOTIANI! Mietin jotain Skp:tä.. mutta kun siellä nettisivulla kävin, niin nekin vain pauhasivat "työläisistä". Kun olisinkin edes työläinen. Kuka pitää niiden puolta, vanhojen ja köyhien ja työttömien lorttien, joille ei ole mitään selkeää omaa puoluetta olemassa? Ei meidän kaltaiset ihmiset halua mitään työläisyydellä elämöintiä, kun meillä ei ole töitä! Meille työläinenkin saattaa olla melkein pienen kateuden kohde, tienaava, pärjäävä, hyväksytty, arvostettu.

Pitäisi perustaa ihan uusi vasemmistopuolue [niiden entisten lisäksi, tiedetään, tiedetään..]. Nimi voisi olla vaikka UusVasemmisto. Tai TosiVasen. Jotenkin pitäisi erottautua noista vasemmistoliittolaisista ja demareista. UusSosialistit? TosiSosi voisi olla hyvä puoluenimi, vai onko se liian hölmö? Se "sosi" siinä viittaa tietysti SOSIALISMIIN. Mutta sitten jotkut irvileuat kuitenkin vääntäisivät sen muotoon TosiSusi. :( Tiedän kyllä hyvin ihmisten tuumat.

Minä voisin alkaa kansanedustajaehdokkaaksi. :) Ja voisin vaikka luvata, että teen hommat PUOLELLA siitä palkasta, minkä normaali kansanedustaja saa. Ihan siksi, koska minusta heidän palkkansa on törkeän suuri ja omat tarpeeni eivät ainakaan edellytä niin isoa liksaa. Ja pitää elää kuten opettaa, eli jos köyhien asialla on niin ei itse parane rikastella. Annettakoon se puolikas palkastani sitten vaikka köyhille. Pistäisin kyllä poliitikot Arkkaaaadianmäellä koville! Erityisesti tuosta perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikastakin riittäisi kommentoitavaa. Minusta olisi tärkeää, ettei TosiSosi ainakaan rinnastuisi mitenkään persuihin. Persujen Suomessa en usko että olisi hyvä elää. Siellä mullekin varmaan lyötäisiin lapio kouraan ja konepistoolimiehet vahtiin ja jotain tietä kaivamaan ruokapalkalla.

Kunhan tässä vähän ajatusleikittelen! Hih, mutta olisi noloa jos olisin eduskunnassa ja sitten joku törkeä toimittaja yhdistäisi mut tähän blogiin. :) Tulisi Iltikseen törkyjuttuja: "TosiSosin komeettamaisen nousun tehnyt tuore kansanedustaja onkin suklaasyöppö! Lue nyt järkyttävä paljastus vain IltaSaastastamme."

Ei kommentteja: