perjantai 23. tammikuuta 2009

Suklis shoppaa ja hamstraa!

Olin tänään kaupoilla, kas kun miehelle piti ostaa leipää lisää. Mutta ostin muutakin. ;) Uuden Daim-suklaapatukan! Joka kai on sitä samaa daimia kun on daim-levyssä. Mutta ostinpa silti.. Niitä otin 2, yhden mulle ja yhden miehelle. Sitten ostin miehelle sukupatukoita ja niitä Pandan uusia suklaa-hedelmäkikkaroita, mitä Smoothie choco juttuja ne nyt olivatkaan - molekyylin kokoisia appelsiinin palasia suklaatilla kuorrutettuna. Miehelle otin irtokonvehtiakin, kun niitä näkyi olevan alemyynnissä. Itselleni en voinut, kun ei siellä ollut mun mieleisiäni. :(

Vähän varauduin jo herkkuhetkeen: ostin sipsiä, eli SIPSUA hirviökielellä. :) Ja ostin tomusokeria, eli tomppelisokeria mun kielelläni .. leivontaan sitä tarvitsen .. ja appemehua! Appemehu on aika painavaa, joten ostin sen tänään. Ei sitten huomenna hirviö näänny kauppaan taakan alle. :)

Alan jo vähän jänistää! En tiedä voinko ostaa sen Frödingen Prinsessa-pakastekaakun, jos kuitenkin otan niitä mini eclaireja.. joista viimeksi niin kovin pidin. Alkaa tuntua että siinä on jo tosi paljon kaikkea, kun kuitenkin leivonkin vielä lisäksi! Saa nähdä mitä sitten huomenna kauppassa teen. Kauppaan menen kumminkin, koska haluan marmeladia ostaa. Tuolla meidän paikallisessa K-kaupassa, jossa tänään kävin, ei ole sellaista marmeloa.

Hih, mutta onhan kiva ajatella, että enää 1 (!) kokonainen vuorokausi herkkuhetkeen. :) Ihanaa! Olen ihan huumauksessa.

Varmaan monikaan ei uskoisi, että tällaiseen "pieneen naiseen" mahtuu niin paljon kuin mahtuu.. Mutta sellainen minä vaan olen. Arkena askeetti, juhlassa varsinainen syöttösika! Minä se olen karkkimaailman Jekyll/Hyde! :) Muutun! Aina kun on MÄSS - siis herkkuin aika, niin minä MUUTUN! Muutun normaalista ihmisestä hirviöksi.

Kirje hilloavalta ystävältä

Sain postia ystävältä, joka muutti jonnekin Jyväskylän seutuville, semmoiseen omituisennimiseen pikkupaikkaan. Hän on ihan samassa jamassa kuin minä, eli pätkätyöläinen, jonka edellisestä pätkästä on... piiiiiiiii-iitkä aika. :( Heilläkin on niin, että miehellä on työ ja miehen talouden varassa pääasiassa eletään. Se ystäväni on opetellut HILLOAMAAN, eli siis tekemään hilloja ja marmeladeja. Niistä tulee kuulemma hyvä tuoksu keittiöön. Ja siinä kokee onnistumisen iloa.

Joskus mietin että onko meitä kokonainen sukupolvi, nuoria tai nuorehkoja naisia, jotka hilloavat ja leipovat, katsovat ikkunasta lumisadetta ja tietävät, että mitään kiirettä laittaa lapsia päiväkotiin ei ole. Pari vuotta vanhempi ystäväni siellä Jyväskylän suunnalla, pienellä maalaispaikkakunnalla kuten minäkin, lapseton kuten minäkin, mutta meidän lisäksemme on muitakin. Paljon on meissä eroja, mutta tosiaan tämä yksi asia yhdistää: töitä ei ole, eikä kai tulekaan. Ei ainakaan vakituista paikkaa.

Työvoimapoliittista raivoamista

Aamulla siivouksen loppusuorilla pidin paussin ja katsoin jotain aamuteeveetä, mitä lie. Siellä oli joku ihme ÄIJÄ, joka puhui sellaista roskaa eläkeiästä ja työllisyydestä, että teki mieli potkaista lihaville persuksille koko miestä. Ensin jaanaa, että ihmisten pitää pysyä töissä 70-vuotiaiksi. On siinä patulla huoli, että kuinka saadaan ihmiset pysymään työelämässä 5-7 vuotta nykyistä kauemmin, kun monet ei KOSKAAN edes pääse sinne työelämään! Aika tyhmää alkaa tässä kohtaa nostaa ykkösongelmaksi sitä että josko joskus 30 vuoden päästä nykyinen työikäinen väestö tekee duunia 7-kymppiseksi. Miten sitä voisi vanhana tehdä, jos ei nuorenakaan pääse mukaan? Ketkä ovat niitä tulevaisuuden 7-kymppisiä työssäkäyviä? Varmaan jotkut Suomen Pankin ekonomistit ja muut.. jotka eivät haluakaan jäädä eläkkeelle lihavista viroista. Pitävät ne, jos kerran 7-kymppisiksi saavat, ja ovat sitten nuorempien tukkona siellä. Tyypillistä!

Ja mikä hiton lama NYT muka on, voihkitaan hyvien aikojen perään. Mun tietoni mukaan tässä on ollut viimeiset 20 vuotta aikamoista 'lamaa', ainakin mitä työllistymiseen tulee. Tilastot vaan retusoidaan, näyttää kivammalta kun ihmiset on jollain kukkienasettelukurssilla, eikä kortistossa lisäämässä työttömien lukumäärää. Hassua kun puhutaan lamasta ja nousukaudesta, kun tilanne oikeastaan työllisyyden suhteen ei ole olennaisesti toinen. ;)

Vasta lehdestä luin, että tämä "taantuma" (= lama, persnetto) tulee viemään Suomesta 100 000 työpaikkaa. Ja meidän päättäjät kehtaavat pauhata jostain työvoimapulasta. Vieläkin varmaan sössöttävät sitä samaa.. vaikka on selvä, ettei sitä pulaa tule. Ei nyt eikä huomenna, eikä kymmenen vuoden päästä. Kun ei niin ei. Samaa tuubaa on puhuttu 90-luvulla jo, minä muuten muistan. Missähän todellisuudessa tuollaiset aamuteevee-aasit ja suomalaiset päättäjät oikein elää? Ei ole sama todellisuus kuin omani on.

TosiSosi!

Kyllä minun pitäisi se TosiSosi perustaa. Siis TosiSosialistinen puolue. Mutta kun ei kukaan sitä äänestäisi! :( Ei ihmisillä ole kiinnostusta äänestää TosiSosia, niillä menee kuitenkin ihan hyvin. Mutta se TosiSosi voisi olla todellinen vaihtoehto meille, jotka olemme työttömiä lortteja. Minulla on muutama idea. Minusta tuntuu että pitäisi olla mahdollista, ainakin JOISSAIN tapauksissa, puolittaa työpaikka. Siis se vaatisi muutoksia lainsäädäntöön, sosiaaliturvamaksuihin yms.. mutta minusta pitäisi olla vaikka niin, että jossain työpaikassa missä nyt on yksi ihminen, niin voisi olla kaksi.. Vaikka aamu- ja päivävuorossa. Toinen tekisi 8-12, ja seuraava 12-16. Kahdeksan tuntia, mutta kahtia jaettuna. Tai jotain. En millään usko sitä, etteikö työtä voisi olla ja tulla.. Miksi toisaalta pitää esim. kirjastoissa olla lainaus- ja palautusautomaatit? Samalla väkeä pistetään pois. Koneet tekevät työt. :( Nämä ovat vain ajatuksia, tiedän etteivät ne ehkä ole käytännöllisiä, mutta ainakin minä y r i t ä n edes keksiä jotain ratkaisuja. Kun tuntuu ettei päättäjät tee edes sitä vähää!

Saa ihan vapaasti pilkata mun aatoksia, mutta kai meistä jonkun pitää edes jotain miettiä. Vaikkei siitä ole hyötyä, pitäisi olla politiikassa mukana. Eikä sekään oikeastaan riitä.. kun pitäisi olla kauheasti äänestäjiä ja kansanedustajia mukana. Vaikka olisinkin edukunnassa (hirviökieltä taas), niin olisin siellä yksin. Yksinäinen ja varmaan pilkattu.

Ei kommentteja: