perjantai 7. marraskuuta 2008

Rakkaudesta rahkaan

Onpas aika kulunut. MÄSSY on ihan nurkan takana. Kaksi ja puoli tuntia enää.. ;) Olenkin ollut tänään ahkerana. Siivosin ja sitten menin kaupoille. Enkä muuten mitenkään älyttömästi ostanut namikkia.. olen tainnut jotain oppia.. hyvä minä. Mutta on sanottava, että ostin sellaisen kaupan tuoreen rahkapullapiirakan. :( Kyllä harmitti heti ostoksen jälkeen, koska pienelle pullapalalle tuli hintaa yli euro. Joka muuten on 6 vanhaa markkaa! Minulla vaan on joku mieletön rahkanrakkaus.

Ostin ainekset rommi-rusinajuustokakkuun ja teinkin sen kakun tuossa iltapäivästä. Tosin pohjan tein vähän "säveltäen" - ei voi-dominokeksiseosta, koska miehen kolesteroli ei siitä tykkää. Jos kakku kokonaisuutena on onnistunut, niin laitan tänne kuvan ja ohjeen. Täytteen ohje on karamelli cakes-blogista.

Tavallaan vähän hirvitti kun avasin sen Valion rommi-rusinarahkapurkin ja tajusin [vähän kantta nuolaistuani] että EN PIDÄ juurikaan sen mausta. Silloin tuntui että no voi hepskukkuu, nyt meni pieleen kaikki..! Rusinat siinä nimittäin olivat mulle se kova pala. En ole rusinoiden fani, paitsi suklaarusinoiden ja niidenkin suhteen aika hillitty fani. Täytteestä kuitenkin tuntui tulevan hyvän makuinen - Flora vispi miedonsi rommirusinan makua ja sitten toisaalta tumma rommi, jota Alkosta ostin, jotenkin lisäsi siihen ihan ehtaa rommin makua.. Ja rutkasti sokrua laitoin tietysti myös. Saa nyt nähdä miltä kakku maistuu pohjineen ja täytteineen. Sen saan tietää vielä tänä yönä. ;) Kakku oli hyytymässä jääkaapissa jo kello 16, joten uskallan varmaan sitä ottaa jo keskiyöllä. On se 8 tuntia sitten saanut hyytyä, hehe, kakku on saanut tehdä hyytymismielessä täyden työpäivän. Jotkuthan antavat tuollaisen kaakun hyytyä vain noin 4 tuntia.

Kaikki maksaa!

Kyllä tosiaan on ruoka kallista tänäpänä, se tuli kaupoilla huomatuksi. Jos tosiaan joku pieni pullapohjainen rahkapiiras maksaa pitkälti yli euron.. Toisaalta huomasin pakastimessa neljän kappaleen paketin Rainbown (muistaakseni oli Rainbow!) prinsessaleivoksia. Neljä leivosta maksoi kolme euroa ja jotain päälle. Eli niin hullua kuin se onkin, niin tuollaisia kermaisia leivoksia saa halvemmalla kuin "arkista" pullapiirasta. Mies sanoo että se johtuu valmistusmääristä ja siitä, että ne pakasteleivokset on luultavasti alusta loppuun koneellisesti tehty. Pullapiiraita saa joku paakari olla voitelemassa ja vahtimassa ja niin pois päin. Eikä niitä tehdä niin suuria teollisia määriä kuin noita rinsessabaakkelsseja.

Huomasin myös että hintavertailu kannattaa! Esimerkiksi joku sellainen firma kuin Maitokolmio myy kermaviiliä huomattavasti halvemmalla kuin nämä perinteiset, totutut firmat. Minä olen myös aika pitkälti siirtynyt kokonaan Rainbow-, X-tra-, Pirkka- ym. halpistuotteisiin. Tuntuu joskus älyttömältä maksaa tuplasti siitä, että saa jonkun merkin.. että on jonkun tietyn merkkistä tomaattimurskaa. Kun kuitenkin tomskumurska on.. tomskumurskaa! Turha siitä merkistä on tehdä suurta numeroa. Terveyssiteet ja pikkuhousunsuojat ovat jo pitkään olleet mulla X-tra merkin tuotteita. Joka naisen pitäisi oikeastaan vähän vilkaista "niinä päivinä" kaupan hygieniahyllyä ja hintoja! Esim. Always on sikamaisen kallis merkki. Minä olen ollut tyytyväinen näihin halpissiteisiin, ei anna luonto periksi käyttää yli tuplasti enemmän rahaa vain jonkun merkin vuoksi! Tampaxit ovat ainoita, joita vielä ostan täältä kalliista päästä. Ne Compakit vain ovat niin hyviä. Olen kyllä miettinyt halpistamponeihinkin siirtymistä.. saa nähdä teenkö sen joskus.

Ennätin tuossa leipaista miehelle ananas-mantelirouhemuffinssejakin. Mies tykkää muffareista, koska ne ovat 'yksittäispakattuja': semmoinen on helppo ottaa evääksi telkun ääreen, metsään, automatkalle.. Eikä sottaannu sormet! Nyt mietin tekisinkö vielä klo 23 korvilla talonpojanleipiä puolikasannoksen. Ne tulevat aika helposti ja nopeasti ja ovat niiiiin hyviä. :) Minulle ei oikein tuollainen hedelmämuffari maistu.. taikinasta kyllä tykkään kuin hullu puurosta, mutta valmis tulos ei ole mun juttu.

Ei kommentteja: