keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Ryypiskelystä

Vielä tuosta juomisesta. Siis jos tavoitteena on saada nuppi turvoksiin, niin miksi ihmiset eivät tee sitä esimerkiksi laittamalla ajoissa vodkaa pakastimeen? Siitä sitten olisi niin helppoa vetää kaali sekaisin, kun siihen kuitenkin pyritään. Miksi suotta ostaa kalliita konjakkeja, liköörejä ja viskejä, jotka eivät ole tehty sitä varten, että niitä juotaisiin litratolkulla? Missä vaiheessa ihminen aikuistuu, kun on juomisesta kyse? Ei kai koskaan, ei Suomessa..

Se miehen työkaveri, jonka juhlassa nyt olimme lauantaina.. Hän on kaksi kertaa oksentanut niin, että olen itse ollut todistamassa. [No hehe, ei, EN ollut veskissä seuraamassa, mutta kuulin veskistä laatan äänet ja myöhemmin tyyppi itse suorastaan kehuskeli saavutuksellaan ja oksu haisi.. Toisen kerran hän laattasi veskin ovi auki..] Molempien yrjöjen syy: konjakin liiallinen nauttiminen. Jotkut ne eivät sitten opi. Minusta on jotenkin ymmärrettävää että joku 17-18-vuotias yrjöää, jos ei tiedä rajojaan ja ei tajua eri alkoholijuomien käyttötapoja. Mutta se että kolmi- tai nelikymppinen tyhmäilee TOISTUVASTI alkaa olla jo aikamoinen hölmöyden osoitus. Ihan sama juttu oikeastaan krapulan kanssa. Syyttäköön itseään se joka sen saa. Krapula muuten on lievän alkoholimyrkytyksen oire, eli jos päätäs särkee dagen efter ja jos kuvottaa + on heikko olo, niin kärsit lievästä alkoholimyrkytyksestä. Pistääkös miettimään enemmän ja vitsailemaan asiasta vähemmän?

Toisella ykäkerralla tämä sankari muuten konttasi ulos veskistä, olihan taas niin funny-funny että hihi-hihi-kika-kika-hö-hö-hö. -TYPERÄÄ!!! :(

Joku voisi sanoa että etkös itsekin sikaile herkkujen kanssa. Juu kyllä, mutta 1) en tee sitä julkisesti/seurassa 2) en oksentele toisten ihmisten kodeissa 3) herkkujen syömisestä ei seuraa TYHMIÄ puheita ja ikävystyttäviä hetkiä muille ihmisille. Jos joku kuvittelee olevansa kauheen hauska humalassa, niin voi voi, sääliksi käy. Useimmat kännikkäät pelkästään tyhmistyvät mitä enemmän juovat. Mikäs siinä tietysti jos haluaa heilua humalassa, mutta itse en ainakaan tekisi sitä satunnaisten tuttujen seurassa, kyllä siinä vähintään pitäisi olla luotettavat tosikaverit läsnä, ei mitään sellaisia ihmisiä jotka ehkä tapaat jäykissä tilanteissa kerran vuodessa.

Vuorokausi vaihtunut on!

Keskiviikkoa tässä on elelty jo tunti.. ;) Tarkoittaa sitä, että enää 3 kokonaista vuorokautta MÄSSYyn! Tänään loukkaannuin mieheen tosi paljon. Esitin leivontavaihtoehdoksi sitä ananasaurinkoista [kts. viime postaus] ja mies ei edes muistanut koko leivonnaista. Vaikka syödessä kyllä sitä kehui ja otti lisää. :( Minä jotenkin pahastuin siitä. Joskus tuntuu kuin miehelle olisi ihan sama onko kotona jotain herkullista leivottuna vai ei. Enpä taida sitten sitä ananasjuttua ainakaan tehdä, jos ei edes muista miten paljon piti.. No ei ole toisaalta eka kerta kun vastaavaa sattuu miehen kanssa. Harmittaa kun itse yritän tosi paljon että leivotut jutut olisivat myös miehen mieleen.. Joskus tekisi mieli vaan sitten leipoa omia suosikkeja ja jättää miehen syömiset hänen omaksi harkittavakseen, en oikein jaksa aina tätä kyselyä ja muuta..

Toisaalta pitäisi koettaa ymmärtääkin, koska ehkä miehen suhtautumistapa on terveempi ja 'normaalimpi' kuin omani. :( Ehkä ihmisen ei ole tarkoitus miettiä koko aika leivonnaisia ja herkkujerkkuja. Minä se taidan outo olla ja mies on niin kuin ihmisen pitäisi olla. Ei hän koskaan vedä itseään tilttiin herkkujen kanssa niin kuin minä.

Sairaita uutuuksia Fazerilta

Katsoin sulkaayhdistyksen sivuja. Fazer se tuottaa uutuuksia, tammikuussa -09 kai tulee markkinoille valkosuklaa höystettynä suolalla ja pistaasipähkinällä. Se kuulosti ihan OK tuotteelta. Mutta sitten menee jo överiksi, on kaikkea valkosuklaa-mansikka-BASILIKA-suklaata. Miksi ihmeessä nykyisin pitää SUKLAISIIN sotkea pippurit ja yrtit? :( Ei hyvä! Ällöttäviä yhdistelmiä useimmiten.

Työtön lortti se postia saa

Sain sähköpostin yhdestä paikasta, jota hain. Yllätys yllätys: et tällä kertaa tullut valituksi, blaa blaa.. Hakijoita siihen hommaan (lyhyt sijaisuus toimistossa) oli ollut 19, niistä 3 pääsi haastatteluun. Minä ja 15 muuta emme siis päässeet edes haastattelukierrokselle asti. Valittu oli kauppatieteiden maisteri!!!!! Nimestään päätellen n. 5-10 vuotta mua vanhempi, ainakin siinä ikäluokassa oli paljon sitä nimeä, 'muotinimi' näes.. -Pian varmaan tohtorit ovat sihteereinä ja maisterit vessoja siivoamassa. Kun tätä vauhtia asiat menevät. Ylioppilaslakin ostamisesta tulee vitsi. Lukio rinnastuu peruskoulun käymiseen - kaikki käyvät sen.

Huippu oli yksi ilmoitus, jossa haettiin varastotyöntekijöitä. 'Työ sopii erityisesti yliopisto-opiskelijalle..' Siis voi jumaliste sentäs, työ jossa ilmon kuvauksen mukaan pitää avata pahvilaatikoita ja järjestellä tavaraa hyllyyn. 'Vaatii myös hyvää fyysistä kuntoa.' No en kyllä ihmettelisi vaikka tuohonkin työhön olisi ollut kymmeniä hakijoita. Harkitsin itsekin, mutta kun se mokoma oli osa-aikainen työ kahtena viikonpäivänä ja tietty n. 40 kilsan päässä täältä. Ynnäilin sitä palkkaa, bensakuluja yms. ja tulin siihen tulokseen, että siitä ei jäisi käteen mitään. Muuten olisin kyllä hakenut, jos olisi ollut vaikka 4 kertaa viikossakin. Mutta muutama tunti kahtena viikonpäivänä oli liian vähän. Niinpä niin, olen siis kauhea 'laiska' ihminen..! Pitäisi varmaan hakea tuollaistakin työtä ja nöyrästi ottaa takkiinsa siinä, että talous menee miinukselle! Laiska mikä laiska?

On tämä kovaa kun suuret ikäluokat jää eläkkeelle. Työvoimapula on niin valtava, että Suomessa jokainen aikuinen on työllistetty. Oikein työnantajat kilpailevat ihmisistä. Ollaan valmiita katsomaan sormien välistä vaikka olisitkin vähän kehnosti koulutettu ja vaikkei olisi työkokemusta, eikös niin? Yhä kovenee tahti kun työvoimapula sen kun kasvaa! Niin huutaa valtiovalta. Katsokaas vaan eduskunnan kyselytunteja, sielläkin työvoimapulaan mennään melkein joka kerta jossain muodossa. Kas kun en minä ole huomannut mitään pulaa. Sen huomaan, että vähäarvoisimmistakin töistä tapellaan ja niihin on valtavasti hakijoita. Ihmiset tekevät töitä pilkkahinnalla vailla tietoa huomispäivästä. Kaikki nämä työvoimakoulutukset ja muut.. ihmiset oikeasti tekevät hommaa n. 20 eurolla / työpäivä. Yritykset saavat tosi halvalla ylimääräisen käsiparin, joka parhaansa koettaa sillä nimellisellä palkalla.. Ja tämäkään ei tietty velvoita yritystä mitenkään jatkossa työllistämään ihmistä. Saat mennä sinne huhkimaan pariksi kuukaudeksi ja sitten pois. Yritys voittaa. Ihminen tietysti saa sitten CV:hen merkinnän joka SAATTAA auttaa työllistymisessä tai sitten EI. No minulla muuten ei sitten ole mitään työvoimakoulutusta vastaan, päinvastoin, menen jos vain sellaisen paikan jostain saan. Sanon vaan sen, että Suomi on työntekijän ja työnhakijan kannalta nykyisin tosi huono maa elää. Oikeudeton maa.

Tästä ei julkisuudessa puhuta tarpeeksi. Moni ei halua kertoa olevansa luuseri.. kertoa siis kokemuksistaan.. Enhän itsekään tee niin paitsi anonyymisti. Kaikki haluaa samaistua voittajiin. :( Työvoimatoimistoissa työtöntä kohdellaan kuin p-kaa. Tiedän itse tilanteen, kun olen siellä hakijana ollut. Jotain tässä yhteiskunnassa on tapahtunut, kun ihmiset oikeasti joutuvat tekemään melkein ilmaista työtä. Jos sitäkään saavat. En tiedä mitä se on, mitä tapahtunut on, mutta tuntuu kuin olisivat kaikki voimattomia sen edessä!

Miksi yhteiskuntaa ei voisi muuttaa niin, että työpaikat vaikka jaettaisiin kahtia.. Niin että kaksi ihmistä saisi sen paikan, mitä nyt pitää yksi. Palkka tietysti pienenisi.. kaikilla aloilla sitä ei voisi tehdä, koska palkka ei sitten riittäisi elämiseen!!! Mutta on jotenkin väärin että joillain on tosi isoliksaiset työt ja paljon työtä, kun taas toiset ovat kokonaan ilman. En minä tiedä mikä puolue ajaisi asiaa niin kuin minä sen näen.. En aina usko Vasemmistoliitonkaan kykyyn olla oikeasti HEIKKOJEN puolella. Oikeasti heikko on minusta ihminen, joka EI ole duunari vaan KOKONAAN ilman työtä! :( En tiedä mitä SKP sanoo asioista.. voisiko se olla se porukka, joka välittää? Otan selvää kyllä, koska netistä löytyy kuitenkin kaikki! Puolueiden ohjelmat ja muut.

Vihreät ei piittaa minun kaltaisistani, kun en ole liito-orava. ;) Niille varmaan jonkun oravan onnellisuus on tärkeämpi kuin ihmisen. Ihminen on vaan saastaa palloamme pilaamassa. Kokoomus ja Kepu - hah hah, taitaa siellä ihmisillä olla sama asenne kuin työkkärissä. Työtön on poistokamaa. RKP on ihan vitsipuolue, eikö OIKEASTI tässä maassa ole muuta ongelmaa kuin ruotsin kielen huono asema??? Kyllä jotkut ovat todellisuudelle vieraita. SDP ajaa hyvätuloisten virkamiesten ja duunarien aseman parannusta. Minusta heillä on asiat jo valmiiksi hyvin! SDP ja Kokoomus oikeastaan ovat ihan samojen ihmisten puolueita. Sosiaalipoliikassa ei ole paljon eroa. Kumpikin vetoaa kaupunkilaisiin. Jotkut tutuistani ovat sellaisia, että äänestävät suunnilleen vuoron perään SDP:tä ja Kokkareita. Eli se siitä demarien työväenaatteesta. :( Menenkin katsomaan mitä SKP sanoo. Teen sen heti.

No niin, jos tästä nyt jotain viivan alle jäi tästä vuodatuksesta, niin ainakin se ettei töitä vieläkään ole.

Ei kommentteja: