perjantai 6. maaliskuuta 2009

Hapannaamasta ei kukaan tykkää!

Näin Äetmuori mulle sanoi aina kun käski olemaan pirteä ja iloinen ihmisten kanssa, siis semmoinen ihmisten onnellistuttaja - viis siitä miltä itsestä tuntui. Jotenkin haluan täsmentää asennettani hapannaamaan ja ilonaamaan.. Siis minä uskon ettei kukaan saa kostaa ulkopuolisille vaikka sitä, että on huono päivä. Ihmisille ei saa syyttä tiuskia eikä olla tyly. Mutta kukaan ei myöskään ole velvollinen olemaan kuin naantalin aurinko jos on p-ka päivä. Kohteliaisuus ja ystävällisyys riittää, mitään pelle hermannia ei tarvitse alkaa esittää. Näin ajattelen.

Miehen tuttu sai kenkää!

Nyt tuntuu taantuma ihan lähipiirissämmekin, miehen yksi opiskelututtava sai kenkää työpaikastaan. Eikä ole ainoa siinä firmassa. Ja onnettomalla tietysti melkoinen asuntolaina ja perhettäkin.. :( Juuri tänään katselin eduskunnan kyselytuntia, niin kuin aina teen.. jos siis vain voin.. ja olihan se uskomatonta tuubaa taas vaihteeksi. Kuinka ne ihmiset siellä oikeasti voi jankata eläkeiän nostamista, kun samaan aikaan ihan normaali-ikäistä väkeä irtisanotaan?? Nytkin tämä LAMA - sanotaan reilusti ja suoraan lama, eikä hyssytellä taantumia - tulee tukitoimista huolimatta ainakin sen 75 000 työpaikkaa viemään. Kyllä mä ymmärrän huoltosuhteen vinoutumat ja muut ja väestön ikääntymisen, mutta tiedän myös etten jaksa nyt eläkeiän nostosta syttyä kauheasti, kun samaan aikaan parhaassa työiässä oleviakin odottaa työttömyys.

Niin keitä ne ihmiset oikeastaan ON, jotka hallitus haluaa kiven kovaan pitää työelämässä yli 6-kymppisenä?? Missä ne ovat? Kun ei kolmikymppisetkään kelpaa. Kaverini Nokialla tosiaan kertoi siitäkin, että firma antaa niitä kultaisia [hehe no ei tietysti kultaisia isojen pomojen malliin] kädenpuristuksia 15 vuotta töissä olleille, siis usein kolmikymppisille, että vuoden palkka käteen jos lähdet pois.

Tässä yhtälössä jokin nyt mättää. Ettei vaan olisi tavoite leikata eläkkeitä. Kun yhä useampi taitaa viettää kuusikymppisyyden ajan kortistossa, niin johan tulee sitten eläkettä vähemmän maksettavaksi, kun se nykyisin kai lasketaan lähinnä jostain tienaamisen keskiarvosta tms.. Kortistossa vietetty aika kätevästi aina pienentää summaa.. tulee siis säästöä..

Muutenkin joskus säälin eläkeläisiä. Kun tuntuu kuin ruoan ja elämisen hinnat olisivat niin kauhean korkeita, niin mihin eläkkeet sitten mahtavat riittää? :( Tietenkään en nyt puhu jostain pankinjohtajista ja muista isoja eläkkeitä nauttivista, vaan niistä köyhimmistä.

Kyllä olisi taas kysyntää TosiSosi-puolueelle ja Suklikselle sen puheenjohtajana! TosiSosi on siis se mun haavepuolue.. Tosi Sosialismi tai Tosi Sosialistit voisi olla sen nimi. Olen siitä joskus ennenkin kirjoitellut. Mutta ei kai kukaan yksin voi oikein mitään. :( On vaan niin kurjaa kun on kuin olisi joku ryöstömeininki politiikassa. Ja aina ne heikoimmat tuntuu häviävän. Sitten jotkut isorikkaat ostelee ökylinnoja ja loistoautoja oikein monta kappaletta. Samaan aikaan joku köyhä mummeli miettii onko varaa ostaa viisi euroa maksava lääke apteekista! Ei kovin kiva vai mitä? Varsinkin kun se mummeli on saattanut koko elämänsä tehdä raskasta työtä, siis ihan fyysisesti raskasta, kun taas nuo ökyt vaan pörssissä pelmuavat.

Mitäs jos alettaisiin eläkesäästötalkoot eduskunnasta? ;) Kun eläkkeen saa kansanedustaja istuttuaan kaksi kautta - yhteensä huikeat 8 vuotta - niin mitäs jos nyt tehtäisiin niin, että sen ison jättieläkkeen saisi istuttuaan kolme tai neljä kautta? -Ai, eikö se sovi teille kansanedustajat.. ohhoh, olenpa yllättynyt..

1 kokonainen vuorokausi enää, mutta moottori on sammuksissa!

Suklis on siivonnut tuulispäänä! Enää sitten huomenna jäljellä loppurutistus. On ollut vähän vaikea siivota, kun nukuttaa niin paljon ja haukotella saa koko aika. :) Se lääke! No nyt sitten kumminkin on MÄSSY jo ovella, mutta moottori sisälläni on sammuksissa! Kunhan nyt edes viitsisin leipoa! Voi jee, en olisi uskonut että tällaista onkaan, siis tätä innottomuutta. En ole tällä viikolla edes kaupoissa ravannut. Huomenna on kai ihan pakko, koska kirjopyykin pesuaine on lopussa. Mun pitäisi pestä pyyhkeitä ja sitten punaista ja ruskeaa pyykkiä. Yksi mun pakkomielteistäni on nimittäin mahdollisimman tyhjä pyykkikori! Luin jostain että jopa alkoholin suurkuluttaja Matti Nykänen pystyy pitämään pyykkikorinsa tyhjänä, joten minusta meillä normaaleilla [eli norskeilla hirviökielellä] ei ole mitään tekosyytä pitää pyykkivuorta! :(

Varmasti leivon, mutta missä on se into, se pakko?? Enkä ole edes suoraan sanottuna muistanut ajatella ja hekumoida sillä tulevalla juhlahetkellä. On vähän kuin olisi puhti pois siinä mielessä. Eikä jaksa suunnitella ostoksia, siis mitä suklaapatukoita ja irtsarikarkkia ostan. On se toisaalta hyväkin, ettei ajatukset ole juuttuneet siihen kehään. Mutta on se surullistakin, jotenkin..

CandyKing-laari kuitenkin saa minusta ostajan lauantaina. :) Jostain syystä tykkään paljon irtokarkkitarjonnasta. Tykkään marmeladinamuista ja sitten niistä CK:ssä olevista suklaanamuistakin. Vaikka ne on usein vähän harmahtavia väriltään ja sillä lailla.. mutta ovat ne hyviä myös. Marmeladeista ne isot värilliset kuulat ovat suosikkejani ja sitten ne prinsessamarmeladit, jotka taas ovat pienempiä.

Ehkä pitää mennä huomenna K-kauppaan, koska siellä on sitä namia Pirkka-kääretorttua, johon ihastuin viime herkutteluissa.

Ei kommentteja: