maanantai 30. maaliskuuta 2009

Huumeet ja Suklis, valistus ja valehtelu

Minä olen kokeillut muutaman kerran nk. mietoja huumeita, eli siis ihan "ruohoa". En osaa sitä suositella enkä toisaalta kieltääkään. Minusta se oli ihan OK, muttei mitään tajuntaa räjäyttävää. Tuo kammoksutun "ruohon" kokeilu kyllä vahvisti sen käsitykseni, ettei ALKOHOLIA pahempaa huumetta ole.. varsinkin kun sillä on Suomessa vielä laillisen huumeen status, eli sitä saa ostaa eikä kukaan pidä sen käyttöä pahana. Ne miedon huumeen kokeilut, niiden aikana ei kertaakaan ollut sellainen olo kuin mitä on humalassa ollut.. niin sekava ja tillintallin.

Minulla tuo kokeilu saattoi olla uhmaakin. Äetmuori saarnasi huumeista kun olin nuori, eikä se 'valistus' mitenkään totuudenmukaista ollut. Hän mm. sanoi, että yhteen ainoaan hasis-savukkeeseen saattoi KUOLLA, tai että siitä saattoi heti tulla riippuvaiseksi, siirtyä vahvoihin huumeisiin jne. jne. Sitten hän pakotti mut lupaamaan, etten ikinä koskaan enkä milloinkaan käyttäisi. Minua silloin jo ärsytti se hysteerinen tilanne ja pakkolupaus. Tietysti se sitten tuli rikottua.

Mun ruohokokeiluista kaksi oli ulkomailla ja yksi Suomessa.

Mitä tästä kaikesta opin oli se että vanhempien pitäisi huumetiedotuksessa ja alkoholivalistuksessa yrittää olla REHELLISIÄ lapsilleen. Nykyisin muuten nuoretkin tietävät asioista aika paljon ja jos vanhempi puhuu ihan potaskaa ("kuolet hasikseen!), niin nuori saattaa tietää valetta tulevan. Minä en usko että sellainen nuori sitten paljon kunnioittaa vanhempiaan.

Toinen outo juttu on tuo seksi, sen suhteen kanssa pitäisi vanhemmilla olla edes alkeellinen luottamus lapsiin. Kaverini kuukautiset alkoivat kun hän oli 13. Aluksi kuukautiset voi tytöllä olla epäsäännölliset, ja näin oli kaverillakin. Niin hänen äitinsä alkoi kysellä tältä hevosia piirtelevältä tallitytöltä ettet vain ole "tehnyt jotain jonkun pojan kanssa"! Kai sitä sitten ajateltiin, että raskaana on! Voi pyhä jysäys.

Joskus nuorena aikuiset vaikuttivat niin hemmetin typeriltä. Mutta eivät onneksi kaikki. Kaverini M:n vanhempien kanssa tulin tosi hyvin toimeen, he olivat rentoja ja mukavia ihmisiä.

Suklis joutomiehenä

Normaalitilassa alkaisin siivouksen tällä viikolla, mutta nyt se siirtyy viikolla eteenpäin, ensi viikkoon, koska pidän tavallista pitemmän tauon MÄSSYjen välillä. Odotan siis sitä pääsiäisen maagista hetkeä ja sitten herkkuilen.. Hyvin sopii sitten kiirastorstaihin ja pitkäperjantaihin SIIVOUSKÄRSIMYS, koska silloin sitä on luvassa. :) Pitäisi varmaan pääsiäisen ja kevään kunniaksi koettaa siivota vähän kaappejakin. Mulla on sellainen teoria, että hoidetuimmassakin kodissa on vähintään yksi "sotkukaappi" tai "kaaoskaappi", jonne on tullut viskottua vähän mitä sattuu. Meillä ainakin sellainen on tuossa eteisessä.

Suklis alko-lakossa

Olen ollut aika pitkän aikaa kokonaan ilman alkoholia. En ole mikään juomari, mutta joskus olen lasin viiniä nauttinut, nyt en ole sitäkään tehnyt moneen viikkoon. Jotenkin vaan tuntuu kun ihmisellä on sellainen tausta kuin mulla [Äetmuori ja Isukki], niin ehkä kannattaa pitää alkoholin käyttö minimissä. Tiedän ainakin etten tahdo alkoholista tulevan joku ovi elämyksiin, tunteiden osoittamiseen ja avoimuuteen. Musta vähän tuntuu että Muorille ja Isukille se oli/on sitä.

Mistähän se muuten johtuu että niin moni ihminen tarvitsee TYÖN pitääkseen elämänsä kasassa? Kirjoitin siitä viimeksi sen Löyhkä-Lassen yhteydessä. Saattaa olla että työ on ihmiselle se juttu, joka estää ryypiskelyn ja pitää ihmisen ruodussa, pistää käymään pesulla säännöllisesti ja pukeutumaan kunnolla. Sitten kun ja jos työ loppuu, niin elämä menee ihan hunnigolle. Mun on sitä vaikea tajuta, koska ainakin oma elämäni pysyy näiden perusasioiden (ruoanlaitto, kodinhoito, peseytyminen, alkoholin kulutus) osalta koossa ihan ilman sitä työpaikkaakin.

Yhden kaverini isä päätyi alkoholiongelmaisesta oikein kunnon alkoholistiksi siinä vaiheessa kun työ päättyi ja eläke alkoi. Hän kuoli pian sen jälkeen. Myös koti meni ihan kauheaan kuntoon, kissanpissaa ympäriinsä ja kissat (2 kpl) ihan villintyneitä. Hän ei siis siivonnut edes sitä virtsaa pois, vaan jätti silleen.

Yö Hirviön aikaa on..

Useimmiten jos tulee karkkihaaveita, niin ne tulee öisin valvoessa. Sitä myös suunnittelee kaikkia herkkuhamstrausostosreissuja kauppaan. Mutta kun tulee päivä, niin olenkin jotenkin niin väsynyt ja rento, etten jaksa/viitsi. [Se lääkitys!] Yö siis on Hirviön aikaa, silloin tulee ajatukset.. mutta ei enää herkkuaiheiset unet. Ne on kadonneet lääkkeen myötä. Joskus näin unia, joissa ostin herkkuja tai söin niitä, eikös olekin säälittävää. :) Mutta nyt en enää näe. Onneksi painajaisia ei ole ollut kuin 2 kertaa. Kerran oli se liskopainajainen ja sitten vähän aikaa sitten näin unen motoristeista, motoristipainajainen, jotain helvetin enkeleitä siinä pörisi! Kauheaa.

Ei kommentteja: